Parkinson

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  WendyD 2 jaren, 6 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #142271

  WendyD
  Bijdrager

  Beste leden,

  Mijn vader heeft Parkinson. Hij bibbert met zijn hand, dag en nacht, en begint nu een beetje “vergeetachtig” te worden. Het laatste jaar is hij 8 kg afgevallen, ondanks flesjes bijvoeding van de dokter, en hij was al niet zo dik.
  Zou het mijn vader helpen, als hij ging eten volgens de principes van Weston Price? Ik had al gelezen over Wahls/Paleo die goede resultaten bij MS heeft behaald, maar ik voel meer voor de methode van Weston Price. Heeft iemand ervaring met Weston Price icm Parkinson of hier ideeën over? Bij voorbaat dank voor je mening.

  #142274

  WendyD
  Bijdrager

  En dan nog een moeilijke. Hoe pas ik deze principes toe bij mijn moeder die dagelijks bloedverdunners slikt ivm zeer ernstig hartfalen? K2 is voor haar dan niet verstandig om te nemen. Als ik de informatie lees denk ik dat Weston Price juist voor haar goed is, ivm verkalking van de kransslagader, dus tja… wat is wijsheid?

  #142278

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi Wendy, je zou voor je vader een zware metalen onderzoek kunnen laten doen (haaranalyse) omdat er problemen kunnen zijn met zware metalenvergiftiging bij Parkinson (waardoor mineraalopname niet goed gaat) : amalgaam en mangaanvergiftiging zijn bijv. berucht bij Parkinson.

  Dan moet je ook wel de goede testen doen en vervolgens weten hoe je die testen kunt interpreteren: daarna kun je weer gericht mineralen aanvullen en dat kan veel verschil uitmaken voor eenieders gezondheid.

  Bij de rubriek over kwikbelasting op dit forum vind je info over de juiste testen. Mark (“100% leven” heet hij op dit forum) weet hier meer van https://www.fatsforum.nl/topic/kwikontgifting-mn-trip-naar-gezondheid-watisgezond/

  Deze persoon https://www.fatsforum.nl/topic/jenneke-stelt-zich-voor/ heeft op dit forum ook geschreven over haar zoektocht inzake Parkinson.

  #142280

  Lievergezond
  Bijdrager

  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/92170-parkinson-natuurlijk-behandelen.html

  Magnesium
  De symptomen van de ziekte van Parkinson zijn grotendeels dezelfde als de symptomen van een magnesium-tekort: beven, spiertrekkingen, persoonlijkheidsveranderingen, etc. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat door het nemen van extra magnesium de klachten en symptomen van Parkinson afnemen. Bij sommige proefpersonen waren de positieve veranderingen binnen de 24 uur merkbaar en konden de proefpersonen van de ene dag op de andere beter stappen, slikken en spreken. Een goede manier om het lichaam extra magnesium te geven is door het twee tot vier keer per dag in te wrijven met magnesiumolie. Hoe vaker je dit doet, hoe beter. Het dorstgevoel kan door de magnesium verhogen, dus zorg ervoor dat de patiënt meer water ter zijn beschikking heeft.

  Water
  Parkinson-patiënten zouden elk uur minstens één glas water moeten drinken. Dehydratatie is immers nadelig voor de hersenen en verergert de symptomen van de ziekte van Parkinson. Een gebrek aan vocht kan zelfs verwardheid en hallucinaties veroorzaken.

  Vitamine B12
  Het innemen van bio-actieve vitamine B12 wordt vaak ingezet voor het natuurlijk behandelen van verschillende vormen van hersenstoornissen en -ziektes, waaronder de ziekte van Parkison.

  Vitamine D
  Nieuwe studies hebben aangetoond dat een gebrek aan vitamine D het risico op de ziekte van Parkinson verhoogt. Vitamine D haal je het gemakkelijkste uit zonlicht. Elke dag tien minuutjes in de zon gaan zitten is in de meeste gevallen al voldoende. Let wel dat je rechtstreeks met de zon in contact moet komen. Achter een raam in het zonnetje zitten heeft geen enkel effect op de vitamine D opname. In de winter kan je enkele dagen per week onder de collageenbank gaan liggen; dit helpt immers ook bij de aanmaak van vitamine D. Daarnaast kan je vitamine D ook uit levertraan halen.

  Co-enzymes
  Elke cel bevat een mini-cel die we mitochondria noemen. Deze kan je beschouwen als biologische schakelaars die ervoor zorgen dat de cel kan ademen en energie produceren. De mitochondria raken na verloop van tijd echter beschadigd doordat het lichaam teveel toxines (bestrijdingsmiddelen, zware metalen) ophoopt. Van bepaalde co-enzymes staat bekend dat ze efficiënt zijn in het herstellen van de mitochondria en dus de zenuwfunctie bij de ziekte van Parkinson. Enkele van deze co-enzymes zijn NADH, Q6 en Q10.

  Normast
  De ziekte van Parkinson is in feite een onsteking van het zenuwstelsel. Natuurlijke supplementen die ontstekingen tegengaan zijn dus van primordiaal belang. Eén van de beste supplementen die je hiervoor kunt nemen is Normast.

  Plantaardige vetten
  De consumptie van opgewarmde en bewerkte oliën zoals margarine en gefrituurde voeding ligt aan de basis van de ziekte van Parkinson. Deze vetten verharden in de bloedvaten en in de olieachtige membranen die elke cel van ons lichaam omringen waardoor voedingsstoffen, vocht en zuurstof de cellen niet meer kunnen bereiken en toxines niet meer afgevoerd kunnen worden. De consumptie van rauwe, plantaardige vetten helpen om deze verharde vetten op te lossen zodat het celmetabolisme opnieuw beter kan verlopen.

  Zware metalen verwijderen
  Mensen die aan de ziekte van Parkinson leiden, hebben te veel zware metalen (kwik, cadmium, mangaan, lood, arsenicum) in het bloed. Zware metalen kan je opnieuw uit het lichaam verwijderen door een ontgiftingskuur of detox te volgen.

  Het nemen van bepaalde supplementen kan hierbij helpen. Deze supplementen zijn MSM, spirulina, vitamine C, alpha-lipoic zuur en acetyl-L-carnitine (ALCAR). Vooral alpha-lipoic zuur en acetyl-L-carnitine zijn belangrijk omdat ze zware metalen uit de hersenen verwijderen. Ze mogen dus niet aan het dieet van een Parkinsonpatiënt ontbreken.

  Het verwijderen van zware metalen uit het lichaam gebeurt echter niet van vandaag op morgen. Vier maanden detox zijn een minimum om je lichaam van zware metalen te verlossen.

  Stimulatie van het ruggenmerg
  Volgens het Rhode Island Hospital is stimulatie van het ruggemerg erg belangrijk voor het natuurlijk behandelen van de ziekte van Parkinson.

  Regelmaat
  Tot slot is het voor Parkinson-patiënten van groot belang om zoveel mogelijk regelmaat in het leven te hebben. De minste verandering kan de symptomen van de ziekte van Parkinson plotseling erger maken. Probeer dus niet te veel af te wijken aan bepaalde gewoontes zoals de uren waarop je eet of gaat slapen. Grote veranderingen zoals bijvoorbeeld een verhuis of een verblijf in een ziekenhuis kunnen ernstige gevolgen hebben voor de ziekte van Parkinson.

  #142297

  WendyD
  Bijdrager

  Beste Lievergezond,

  Dank je wel voor zoveel informatie. 🙂
  Ik ga het op mijn gemak nakijken en kijken wat wij ermee kunnen doen. Ik zie sowieso al een paar dingetjes waarvan ik denk “ooh ja, dat klopt” dus ik denk dat we er wat mee kunnen.
  Heeeeeel erg bedankt. Het is altijd fijn als je in een impasse zit, en dat er iemand is die met je meedenkt. Dank je wel!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.