Palestina – Israël

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Palestina – Israël

Dit onderwerp bevat 865 reacties, heeft 31 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 3 dagen, 7 uur geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 866)
 • Auteur
  Berichten
 • #142830

  100%leven
  Bijdrager

  Volgens mij is er nog geen apart topic over de situatie in Palestina/Israël en werd dit voornamelijk in het Syrië topic geschreven. Hoewel alles verband houdt met elkaar, leek het me overzichtelijker om dit in een apart topic te bespreken.

  Mike, als je dit niet zo vindt, haal je dit topic maar weer weg.

  Mark

  #142831

  100%leven
  Bijdrager

  Are artists justified in boycotting Israel?

  Brian Eno vindt van wel en onderbouwt het prima:
  http://www.apollo-magazine.com/are-artists-justified-in-boycotting-israel/

  Mark

  #142838

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder
  #142844

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder
  #142910

  Lievergezond
  Bijdrager

  Louis Theroux op bezoek bij Ultra-Zionisten: http://tinyurl.com/ojgr5mk

  #142919

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder
  #142948

  Alan
  Bijdrager

  Putin werkt samen met Israël en door de eu boycot van Rusland, koopt Rusland minder van Turkije en meer van Israël:

  Als de EU de boycot van Rusland doorzet, zal Rusland geen Turkse artikelen meer importeren. Dan wel meer uit Israel. Rusland had deze beslissing al genomen toen haar vliegtuig was neergeschoten. Het gaat om fruit en groente. In Israel wordt hard gewerkt om voldoende fruit aan Rusland te leveren Het gaat om ongeveer $ 1 miljard export.
  Tijdens het overhandigen van de geloofsbrieven van 15 landen zegt president Putin de relatie met Israel te versterken. Samenwerken om vrede te realiseren.
  De Franse president Hollande ontmoet Putin in Moskou. Hollande wil met Putin werken om de ISIS aan te pakken. Hij wil ook met Al Assad hiervoor samenwerken. Eveneens met Engeland.

  #142962

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Waar heb je dit bericht vandaan, Alan? Je vermeldt de bron niet.

  Mike

  #142983

  Gerard
  Bijdrager

  Als Israël niet genoeg fruit kan telen importeren ze het gewoon uit Turkije.
  Het neerschieten van een vliegtuig is zinloos, maar ook het boycotten is zinloos. de mensheid heeft de mogelijkheden zich volwassen te gedragen, maar blijkbaar is de kleuterschool leuker.

  #142997

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Turkije is de kleuter hier, niet Rusland. Keer na keer valt het me op hoe intelligent en beheerst de Russen zich opstellen. Ook nu weer. Als Poetin hetzelfde heethoofd was geweest als Erdogan hadden we nu een derde wereldoorlog gehad. De Russen zijn momenteel onze enige hoop op wereldvrede en hun geduld wordt voortdurend op de proef gesteld door een stelletje onvolwassen en egoistische mafkezen!

  De suggestie wordt gewekt dat Rusland ondanks de opgelegde handelsbeperkingen zaken blijft doen met Rusland. Niet waar, de Russen doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Stiekem en achterbaks gedrag is toch echt de specialiteit van een bepaalde ‘tribe’, hier inmiddels welbekend.

  De economische sancties van Rusland tegen Turkije zijn volkomen terecht en juist zeer volwassen. Tot voor kort waren Turkije en Rusland handelspartners, maar door de volkomen ondoordachte actie van Ankara liggen de zaken nu anders. Erdogan snijdt zich in de vingers, want Moskou heeft nu zelfs de Turkish Stream-gaspijplijn opgeschort. Dat krijg je nou als je de Russische beer blijft prikken!

  Mike

  #143005

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder
  #143006

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder
  #143011

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Iets voor de christenen om over na te denken op deze zondag:

  http://www.conspiracydiscovery.info/zionism/israelis-want-christians-out/

  Heb je ook in die aflevering van Louis Theroux gezien over ultrazionisten dat christenen wel goed zijn om vrijwillig druiven te plukken, maar niet in de buurt van de wijnvaten mogen komen omdat ze ‘onrein’ zijn? En dan zegt zo’n Amerikaanse conservatieve christen doodleuk dat het Gods uitverkorenen zijn, ongelooflijk!

  Mike

  #143016

  Lievergezond
  Bijdrager

  Mike, precies wat je zegt over die naieve Christenen die voor niets hun diensten aanbieden aan zionisten, die hen gebruiken en onrein vinden inderdaad. Dat vond ik ook wel het toppunt. Louis Theroux merkte daarover op dat de Christenen de politieke kant van de zaak helemaal niet zien: ze beschouwen hun vrijwilligerswerk als ¨spiritueel¨. Ik heb heel lang ook niet begrepen wat er nou in mijn ogen precies gaande was in Israel en/of het midden-oosten: ik kon er maar geen vat op krijgen. Hoeveel mensen gaan er niet gewoon naar de Kibboets op werkvakantie?

  #143017

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder
15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 866)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.