Overgewicht, hoge bloeddruk en toch weer twijfels

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Overgewicht, hoge bloeddruk en toch weer twijfels

Dit onderwerp bevat 54 reacties, heeft 11 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Dora63 11 maanden, 2 weken geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 55)
 • Auteur
  Berichten
 • #162922

  Anoniem
  Lid

  Ik heb even wat steun en/of bevestiging nodig.
  Een jaar ben ik nu met WAPF-voeding bezig, samen met mijn vriend, die misschien nog wel fanatieker is dan ik. Maar met mijn overgewicht omlaag te krijgen, lukt het niet echt en nu kwam ik er afgelopen weekend achter, op aandringen van mijn moeder om toch even ook te meten, dat mijn bloeddruk te hoog is, nl. 160-100. Oeps, nu begrijp ik ook beter, waar mijn lichamelijke klachten wegkomen. Ik hoop dat het nu eens tot me doorgedrongen is, dat er echt wat aan mijn gezondheid moet gebeuren.
  Het afvallen lukt nog niet echt, maar ik denk dat dat mijn eigen fout is, omdat ik soms nog teveel val voor foute voeding (patat!, gebak en koek e.d.).
  Nu weet ik dat ik door mijn opvoeding, vooral ook door de voedingsindustrie, ge├»ndoctrineerd ben als het bijv. gaat om de verkeerde vetten e.d. Maar mede door mijn familie, vooral ouders, word ik tot twijfelen gebracht, of ik wel goed bezig ben. (Samen eten we hier bijna 1 pakje roomboter per dag, tegenwoordig ook favoriet bij mij als tussendoortje). Mijn moeder kan niet geloven dat dit goed voor een mens is, laat staan voor mij! En zij maakt mij op sommige momenten – nu dus! – nog steeds erg onzeker. En daar baal ik als bijna 53-jarige behoorlijk van.
  Dus mijn vraag hier is: ben ik goed bezig? Eet ik niet teveel roomboter, soms 5, 6 dikke eetlepels per dag. En wat kan ik, behalve afvallen, nog meer doen aan mijn hoge bloeddruk. Is er nog wat te verbeteren, wat mijn voeding betreft.

  Groetjes van een zeer onzekere Thineke

  #162952

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Je eet niet teveel roomboter, maar teveel koekjes en gebak en mogelijk nog andere suikerbronnen. Je hoge bloeddruk wijst in de richting van de schildklier.

  Mike

  #162959

  Anoniem
  Lid

  Schildklier?! Hoezo? Daar had ik helemaal niet aan gedacht. Ik neem aan dat je dan bedoelt een traag werkende schildklier? En als dat zo is, wat doe ik daaraan?
  En inderdaad, de suikers vermijden. Bedankt voor de bevestiging v.w.b. de roomboter.

  Thineke

  #162984

  liesje
  Bijdrager

  Begin maar met iedere dag zodra je wakker wordt – je temperatuur op te meten. De thermometer moet op je nachtkastje liggen zodat je hem meteen kunt pakken. Mijn temp. is meestal 36,4, is dus te laag.

  #162995

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Temp. moet tussen de 36.5 en 36.8 onder de oksel gemeten zijn.

  Mike

  #162999

  Anoniem
  Lid

  Ik schrik een beetje, want ik wilde ‘voor de lol’ alvast even mijn temp. meten en die is nu (13 u) 34.9. Volgens mij is dat een beetje laag.
  Nu moet ik ook zeggen, dat ik me belabberd voel. Heb geen energie, zweet bij het minste of geringste en loop een beetje te zwalken als ik moet lopen.
  Wat kan ik hier vast zelf aan doen?

  Th.

  #163000

  Anoniem
  Lid

  En wil ik er nog even bij vermelden, dat ik de hele week weer hoofdpijn heb en het kleinste klusje me al voorkomt als een enorme berg werk.

  Th.

  #163004

  Anoniem
  Lid

  En moet ik nog wel even vermelden, dat ik tot voor kort adrenal slikte, alleen daar ben ik mee gestopt. Heeft dat hier evt. nog verband mee?

  Th.

  #163005

  100%leven
  Bijdrager

  Het klinkt alsof je bijnieren er slecht aan toe zijn.

  Door je temperatuur te meten zoals vermeld op onderstaande website kom je er achter hoe je bijnieren en schildklier ervoor staan.

  http://www.drrind.com/therapies/metabolic-temperature-graph

  Mark

  #163006

  Anoniem
  Lid

  Dan toch maar weer aan de adrenal neem ik aan? Is er verder nog iets wat goed voor mij is?
  Het temperaturen ga ik mee bezig, als ik iets meer energie heb. Ik ben momenteel helemaal leeg.

  Vorige week nog barstte ik van de energie en ben druk bezig geweest in huis. Afgelopen weekend werd mijn moeder plotseling opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten en het weekend zijn we alleen maar bezig geweest met haar en heen en weer rijden naar ziekenhuis en ouderlijk huis. Gelukkig is mijn moeder weer thuis en gaat het goed met haar. Maar sinds het weekend is het met mij gedaan v.w.b. de energie. En nu denk ik, dat die stress net even teveel voor me is geweest?

  Th.

  #163078

  Anoniem
  Lid

  Sinds gisteren ben ik toch maar weer mijn temperatuur 3x per dag gaan meten. Nog bedankt 100%leven, dat je de link nog even vermeldde.
  Mijn temperatuur gisteren was 35.1, 34.6 en 35.1.
  Ik kom elke dag heel erg moe m’n bed uit, heb veel last van zweet-aanvallen. Gisteren kort gewandeld in de schaduw en ik voelde me net een dweil, het druipt dan van m’n gezicht af. En ik merkte donderdag een zeurend gevoel onder in m’n rug.

  Ik val nu wel sinds 2 weken af – ook omdat ik echt consequent bezig ben en alleen nog maar de goede dingen eet, vooral vet – en ben nu weer een kilotje afgevallen. Dus daar ben ik best blij mee. Mijn twijfels van de afgelopen week, m.b.t. o.a. de roomboter zijn helemaal verdwenen – gelukkig maar ­čśë

  Th.

  #163083

  liesje
  Bijdrager

  Diete 031 Heb je nog Adrenal in huis? Lijkt me dat je dat nog eens gaat proberen.
  Die temp is niet denderend. oftewel, erreegg laag. Rust (als dat kan) is goed voor je.
  Wat betreft de zoetigheid, ik merk dat ik het gewoon niet in huis moet nemen en tijdens het boodschappen doen me niet moet laten verleiden. Eventueel wat noten een worteltje kan ook.
  Wel merk ik dat ik heel erg geniet smorgens van mijn crackertje met dik roomboter en ei bv, daar kan geen taartje meer tegenop. Dus hou vol.

  #163084

  100%leven
  Bijdrager

  Jemig, dat zijn wel erg lage temperaturen. Hoe meet je de temperatuur? Onder je tong? Digitale thermometer?

  Pas als je een aantal dagen achter elkaar 3x per dag je temperatuur opneemt (3, 6 en 9 uur na opstaan) en dat middelt, zie je hoeveel die gemiddeldes van dag tot dag schommelen. Dat geeft een indicatie over hoe je bijnieren er aan toe zijn.

  Als de temperatuur klopt, heb je sowieso een schildklierprobleem lijkt me. Maar als je bijnieren ook support nodig hebben, dan moet je normaal gesproken eerst je bijnieren aanpakken. Bij mij ging m’n temperatuur wat omhoog toen ik m’n bijnieren ging ondersteunen met adrenal cortex. Die van Thorne vind ik het krachtigst.

  Om zeker te weten dat het niet aan je thermometer ligt, zou ik een 2e thermometer aanschaffen (digitale, zijn niet duur) en onder je tong meten ermee.

  Mark

  #163086

  liesje
  Bijdrager

  Ik heb 2 verschillende thermometers, een ouderwetse destijds speciaal aangeschaft en een digitale. Wat betreft de metingen (speciaal uitgeprobeerd) maakte het niet uit. Ik denk niet dat het aan haar t.meter ligt, ze voelt zich zo slecht dat die lage waardes mij niet verbazen.

  #163099

  Anoniem
  Lid

  @ Liesje: afgelopen donderdag heb ik gelijk weer adrenanorm besteld en gelukkig kwam die net voor het weekend, dus gelijk weer begonnen. Vanmiddag voelde ik me opeens qua energie wat beter worden. Vond ik al heel prettig om te ervaren. Ik neem zeker de tijd om m’n rust te nemen. Sliep afgelopen nacht ook best lang. Gelukkig ben ik zo consequent geworden, dat ik voor mijn doen, ook redelijk op tijd naar bed ga. En voor wat de zoetigheid betreft: die schappen kom ik nauwelijks nog. Alleen als we visite krijgen, wil ik nog wat in huis hebben en anders niet. Maar ik ben inmiddels ook zo gewend om geen zoet te eten, dat zelfs de sole me al zoet smaakte, toen ik afgelopen week een keer weer bitterzout had gebruikt.
  @ 100%leven: we hebben voor de zekerheid 2 thermometers, digitaal en die geven 3/10 graad verschil aan. Ik houd me maar aan de hoogste meting. Ik meet trouwens onder de oksel, ik dacht dat dat ook het beste was (?).

  Th.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 55)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.