orgaanvlees

Dit onderwerp bevat 438 reacties, heeft 73 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Cholesteroliscool 3 jaren, 5 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 421 tot 435 (van in totaal 439)
  • Auteur
    Berichten
  • #41031

    manga
    Lid

    Als er nog liefhebbers zijn voor Mangalitsavlees, het hongaarse wolvarken. Omega 3 vetzuren tot 3 maal meer dan in vis, cholesterol verlagend. Wij fokken zelf met deze dieren. Maken er mooie pakketten van.

    #41032

    edwin
    Bijdrager

    Vandaag zag ik orgaanvlees in een reguliere Franse supermarkt. De prijs lag rond de 4 euro voor een kilo, zowel lever als hart en nieren. Het zag er op zich goed uit, maar het lijkt me te goedkoop om zuiver te zijn.

    #41033

    Anoniem
    Quote:
    Ik krijg het niet weg, het spijt me. Met Gerrit heb ik het hier meerdere keren over gehad en we zijn het er samen over eens dat het OF rauwe melk is die de basis moet zijn OF orgaanvlees. Pfff, ben ik blij dat ik rauwe melk heb, zeg!

    Waarom geen combinatie (net kefir en kalfslever gegeten)?

    #41034

    edwin
    Bijdrager

    Vandaag heb ik weer lamshart en lamslever gekocht. Het eerste hart en ongeveer 150 gram lever heb ik vanavond opgegeten. Smaakt goed.

    #41035

    Anoniem

    Ik lees toch ook berichten over de combinatie van rauwe melk met orgaanvlees.

    #41036

    edwin
    Bijdrager

    Gaat dat dan niet over een rauwe melk en lever in een blender?

    #41037

    Anoniem

    Geen idee..

    #41038

    Anoniem

    Ik heb een nier van een lokale boer gekregen die geen antibiotica gebruikt, maaaar de koeien krijgen wel aardappels en ‘brokken’.. dus niet geheel grasgevoerd. Wat is jullie advies en hoe bereid ik de nier? Ik vroeg overigens naar bijnieren, maar hopelijk zitten deze er BIJ ;).

    #41039

    Sampjes
    Bijdrager

    Heb nog nooit nieren bereid maar wat is lams lever lekker zeg!! Een stoofpotje van maken, als ik er aan denk loopt het water me nu al in de mond mmm ( hoe kan je dat niet lekker vinden)

    #41040

    edwin
    Bijdrager

    Smapjes,

    Lamslever is inderdaad erg lekker. Heb je de lever op de boerderij gekocht?

    Heb je de lever in een stoofpot verwerkt? Ik bak het meestal kort in een pan. Soms doe ik er ook een paar eieren en een stuk kaas bij.

    #41041

    Sampjes
    Bijdrager

    Sorry voor de wel hele erge late reactie 😳

    Maar wij halen onze lams lever bij rob rijks die staat op de bio markten in o.a denhaag. Nee vrijwel maken wij er altijd een stoofpotje van met heerlijke kruiden misschien dat ik daarom de sterke smaak van lever niet zo proef. Maar van kinds af aan ben ik al dol op lever ik noemende het vroeger altijd chocola haha.

    #41042

    Godsgeschenk
    Bijdrager

    @ Maurik

    Het past hier niet helemaal tussen, maar van welke vissoort(en) maken jullie vissoep en nemen jullie dan de hele vis?

    Deze vraag is nooit beantwoord.

    Ik heb in een ander topic ook nog gevraagd:

    Even een vraagje. Waar halen jullie viskoppen? Bij de visboer op de markt? Hoe weet ik dan dat het goede vis is, geen kweek en niet van een gebied waar het niet zuiver is? Wat vragen jullie dan bij de visboer?

    Waarom niet het lijfje van de vis in de soep, ik denk dat de graten vol met gelatine zitten.

    en blijven de ogen ook in de soep?

    Zou fijn zijn als er iemand een antwoord weet.

    #41043

    Tanja
    Bijdrager

    Een beetje geduld is ook nooit weg dorothé, heb net je vraag in ander topic beantwoord.

    #41044

    Anoniem

    Ik maakte tot voor een maand of 7 geleden wekelijks soep en paella van bouillon en vlees van kabeljauwkoppen. Opeens kon ik ze niet meer verkrijgen, maar goed of de kabeljauwen in een schoon gebied hebben gezwommen kan niemand echt antwoord op geven vrees ik.

    Ze zijn iig niet gekweekt. Dat kan je natuurlijk even vragen. Is het gekweekt en waar komen ze vandaan. Dan kan je je eigen beslissing nemen of je het aanvaardbaar vind of niet. Graten zijn ook goed hoor om een bouillon mee te maken.

    Ik haalde de ogen er wel uit maar alleen het harde gedeelte de rest at ik altijd op.

    #41045

    Godsgeschenk
    Bijdrager

    Bedankt Tanja en bedankt Pike.

    Sorry Tanja, ik had het niet gezien. Ik wil echt niet ongeduldig zijn. Ik ga je antwoord meteen lezen. Ik zie je morgen wel.

15 berichten aan het bekijken - 421 tot 435 (van in totaal 439)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.