Orgaandonatie

Dit onderwerp bevat 431 reacties, heeft 65 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Elkedageenei 1 maand geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 432)
 • Auteur
  Berichten
 • #1789

  ruud
  Bijdrager

  Volgens mij hoorde ik het goed zojuist op het nieuws dat men een voorstel wil gaan doen om orgaandonatie als regel aan te nemen: iedereen wordt automatisch geacht zijn of haar organen beschikbaar te willen stellen. Tenzij er bezwaar wordt gemaakt.

  http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/55144/d66-iedereen-wordt-donor-tenzij-je-weigert.html

  Ik vind dit geen manier van omgaan met mensen.

  Wordt het een wet, dan is het een flutwet.

  Hoeveel zullen er nog van dit kaliber volgen?

  Dit staat wat mij betreft nog los van het feit wat ik van orgaandonaties vind, vind ik.

  Het gaat wat mij betreft weer om de vanzelfsprekende inbreuk op de integriteit van eenieders lichaam.

  #55953

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik dacht dat die wet er allang doorheen was. Hier is volgens mij al jaren sprake van.

  #55954

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Lievergezond, ik ben het helemaal met je eens. Het is van de gekke dat de overheid kan beschikken over mijn lichaam, zonder dat ik expliciet heb aangegeven dat ze dit mogen. Afblijven!!

  Er wordt totaal voorbij gegaan aan gezonde voeding, wat mensen zelf kunnen doen en als er dan van alles kapot is dan liggen ze te hopen/bidden zelfs dat er iemand(liefs gezond en jong) verongelukt zodat zij een nieuw orgaan krijgen.

  #55955

  Anoniem

  Ook aan mijn lijf geen polonaise!! Ik draag al jaren een kaartje bij me wat ik toen kon invullen dat ik geen donor wil zijn! Mijn man weet ervan en dat moet gerespecteerd worden.

  #55956

  ruud
  Bijdrager
  Quote:
  Het betreft een beslissing over het meest wezenlijke van de mens: de eenheid van geest (of ziel) en lichaam. Een ander mag hier nooit over beslissen. Evenmin mag er op deze beslissing zodanig morele druk worden uitgeoefend dat deze gestuurd of afgedwongen wordt.

  http://www.waaromorgaandonatie.nl/view.php?p=1

  #55957

  Webmaster
  Bijdrager

  Het is nog maar de vraag of het daadwerkelijk gerespecteerd gaat worden als we heen zijn gegaan. Er bestaat al een levendige internationale handel in illegaal gewonnen organen (o.a. van ter dood veroordeelde gevangenen in China en van mensen in Derde Wereldlanden) en vaccins bevatten DNA van geaborteerde foetussen. Er is ook een levendige illegale handel in bloed. Kinderen worden ondergronds eveneens verhandeld en ouderen van dagen en zieken worden langzaam ge-euthaniseerd (‘soft kill’) d.m.v. ‘medicatie’.

  Als je goed kijkt zie je dat dezelfde krachten nog steeds aan het werk zijn als die onbegrensd in totalitaire regimes als Nazi-Duitsland hun gang konden gaan, alleen zijn ze na WOII ondergronds gegaan. Ik wil jullie niet depressief maken, maar bedenk dat we hier te maken hebben met een satanisch systeem dat het leven, vrijheid en waarheid als vijand heeft en daardoor geen enkel respect heeft voor het individu of voor het collectief.

  Lees hier meer.

  Mike

  #55958

  Anoniem

  Ik heb er geen probleem mee om donor te zijn maar van mij willen ze toch niks meer hebben (diabetes).

  Ik ken ook nog wel meer “conspiracy theories”. Voedsel dat genetisch gemanipuleerd wordt heeft ook als doel om de bevolking steriel/onvruchtbaar te maken. Deze heb ik gehoord van een Amerikaanse vriend van mij en ik denk dat het best waar kan zijn. Maar goed voor bewijs heb ik nog geen onderzoek gedaan. Maar als ik persoonlijk kijk ik ben nu onvruchtbaar/minder vruchtbaar met ik denk echt als hoofdoorzaak wat ik at. Ik hoop dat ik er nu verandering in kan brengen.

  #55959

  Webmaster
  Bijdrager

  Dat is geen complottheorie maar een complotFEIT. Via een handige taaltruc heeft men de koppeling weten te leggen tussen ‘complot’ en ‘theorie’. Feit is dat genetisch gemanipuleerd voedsel niet alleen het DNA verstoort van het voedselgewas zelf, maar ook van de consument ervan. Je bent letterlijk wat je eet!

  Mike

  #55960

  Anoniem

  Daarom had ik dus de woorden tussen haakjes staan. Volgens mij zijn er best veel die ook gewoon waar zijn maar die met man en macht ontkend worden. Sommige zijn gewoon te logisch om niet waar te kunnen zijn (dus wel waar zijn).

  #55961

  Anoniem

  Jullie gaan ervan uit dat mensen nadenken over of ze wel of geen donor willen zijn EN daarna een donorformulier invullen als ze dat willen.

  Voor degene die hier meelezen geldt zeker dat ze nadenken. Ik ben donor, met een enkele beperking, maar voordat ik een keer een formulier invulde heeft jaren geduurd.

  Met mijn (biologisch gevoede) nieren is waarschijnlijk niks mis en mocht ik een zwaar ongeluk krijgen dan hoop ik dat ik er twee nierpatiënten blij mee kan maken.

  Het voedings-argument van Dirtsa is helemaal waar, maar een kind onder de 16 met normale (wij zijn niet de norm) ouders en nieren die kapot zijn, kan daar weinig aan doen.Daarnaast verongelukken er genoeg mensen om aan de vraag van nieren te voldoen, maar ja die hebben geen donorformulier, terwijl daar waarschijnlijk nog nooit over nagedacht is.

  #55962

  ruud
  Bijdrager
  Quote:
  Jullie gaan ervan uit dat mensen nadenken over of ze wel of geen donor willen zijn EN daarna een donorformulier invullen als ze dat willen.

  Hoi JP,

  Ik vind het in dezen ver gaan om het om te keren: dat je ervan uit mag gaan dat mensen die geen donorcodicil hebben ingevuld dat die er dus niet over nagedacht hebben. Het gaat hier niet om een abonnement op de Margriet, waar het inmiddels juist wel geregeld is dat dat niet meer zomaar meer mag doorlopen zonder de toestemming van de abonnee. Het gaat bij je organen om iets wat van jou is, en dat je iets moet doen om te behouden wat van jou is.

  Dit staat wat mij betreft allemaal nog redelijk los van de kwestie of het wel of niet goed is om organen te doneren of acccepteren.

  #55963

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik gooi een knuppel in het hoenderhok, moet je een mens, ook een kind, kost wat kost in leven houden? Middels een transplantatie, en daarbij horend een zeer zwaar medicijnprotocol? Mag een mens/kind nog doodgaan? Hoe verdrietig ook, en ik weet er echt alles van, aangezien onze zoon is overleden op 7 jarige leeftijd, na jaren van lichamelijk leed.

  Als het niet mogelijk is iemand op een normale manier gezond te laten zijn, met gezonde voeding, dan vraag ik mij af hoever je wilt gaan om geen verdriet te willen hebben vanwege verlies.

  heb je het recht te hopen dat een gezond iemand dood gaat/ongeluk krijgt zodat jij of je kind in leven blijft.

  Je weet toch ook wel dat, ook met een nieuwe orgaan, iemand lang niet zo gezond is als iemand met eigen organen?

  Wat gebeurd er met het lichaam/de ziel van diegene waar het orgaan van verwijderd wordt?

  #55964

  Anoniem

  Hoi Lievergezond,

  Volgens het wetsvoorstel krijgt iedereen meerdere brieven waarin een en ander uitgelegd wordt, zo wordt iedereen er toe gezet er over na te denken, als je dan geen actie onderneemt dan is het blijkbaar niet belangrijk genoeg.

  Maar ik denk dat we van een ander basispunt uitgaan, ik zie weinig verschil of mijn organen onder de grond liggen te vergaan, of dat ze nog een tijdje in een ander lichaam hun werk kunnen doen.

  Hoi Dirtsa,

  Dapper om dit er zo in te gooien.

  Volgens mij zouden er genoeg organen zijn als de meerderheid donor zou zijn, dus dan hoef je niet te hopen op een ongeluk, die gebeuren er genoeg.

  In het geval van een nierpatiënt is het dialyse of een andere nier, beiden niet goedkoop.

  Of een mens/kind doodt mag gaan zou ie zelf moeten kunnen en mogen bepalen.

  Artsen zouden hier een neutrale rol moeten spelen en niet behandelingen door moeten drukken die niet realistisch zijn.

  Het grootste probleem is waar je de grens trekt.

  Een longpatiënt die rookt heeft wat mij betreft geen recht op een nieuwe long,

  maar een gebroken been heelt door roken langzamer, dus heeft ie dan recht op gips?

  (beetje raar voorbeeld, maar ik wil niet per ongeluk iets zeer persoonlijks zeggen)

  #55965

  Anoniem

  Ik vraag me ook heel vaak af hoe ver je moet gaan om te voorkomen dat iemand sterft. Je ziet dat heel onze maatschappij is ingericht om risico’s te vermijden, tot het absurde toe. Ga er maar eens naar kijken, dan kun je ongelofelijk veel maatregelen terug herleiden naar angst voor de dood. Als je het heel klinisch bekijkt, kun je zeggen dat er mensen zat zijn, en ja, er gaan ook mensen dood, en hoe erg is dat dan? Misschien moeten we onze relatie met sterven eens gaan herzien.

  #55966

  Anoniem
  Quote:
  Ik wil jullie niet depressief maken, maar bedenk dat we hier te maken hebben met een satanisch systeem dat het leven, vrijheid en waarheid als vijand heeft en daardoor geen enkel respect heeft voor het individu of voor het collectief.

  Naar wat ik heb begrepen heeft dat niets met satanisme te maken. Op deze website is/wordt veel geschreven over wat satanisme werkelijk is en is volgens deze webiste dus het omgekeerde van wat jij beweerd.

  http://www.quofataferunt.com/index.php?option=com_kunena&func=showcat&catid=71&Itemid=120

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 432)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.