Onzichtbare propaganda

Forum Forums Wereldpolitiek & nieuwsachtergronden Onzichtbare propaganda

Tags: 

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Elkedageenei 16 uur, 30 minuten geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #108155

  Gerard
  Bijdrager

  Je programmagids van de televisie heet niet voor niets een programmagids, je wordt geprogrammeerd. Sport, drama, het heeft allemaal propaganda elementen. Propaganda beperkt zich niet tot het NOS journaal. Het is zelfs zo dat kunst en sport waarschijnlijk meer doen om bepaalde ideeën te zaaien dan het nieuws.

  #108156

  liesje
  Bijdrager

  Hoezo Gerard? Ik zoek uit wat ik wil zien per dag, ook veel op duitse zenders,
  kunst vind ik leuk, sport niet, films ook niet. Ik voel me niet geprogrammeerd.

  #108160

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  We zijn allemaal geprogrammeerd, maak je daarover geen enkele illusie. Ik ben nog steeds dagelijks bezig met mijn eigen deprogrammering.

  Mike

  #108181

  Gerard
  Bijdrager

  Programmering begint al vlak na de geboorte, je ouders dragen hun cultuur aan je over, dat gaat heel simpel: in jou zit al een programma om allerlei dingen van je ouders na te doen, vooral dat wat ze doen, in mindere mate wat ze zeggen, heeft grote invloed. Dat systeem is niet ineens over, zelfs het dwarsliggen in de pubertijd is voorgeprogrammeerd. Dat is niet allemaal nadelig hoor, zonder deze mogelijkheid zouden we telkens opnieuw moeten leren fietsen, zwemmen, lopen. Stel je voor : Ik zit hier te typen en heb zin in een glas rauwe melk 😉 Nu ga ik dat halen. Denk ik nu: stoel naar achteren schuiven, opstaan, evenwicht bewaren, 1 been eerst naar voren, welke zal ik kiezen?, dan het andere been, enz, enz. Zo werkt dat niet en dat komt omdat het brein zo goed programmeerbaar is. Ook op andere gebieden en de slimmeriken die daar gebruik van willen maken weten heel goed hoe ze jouw laten denken dat jij je eigen keuzes maakt, terwijl de doet wat zij willen. Je hebt het meestal niet eens in de gaten.

  #108217

  liesje
  Bijdrager

  Tot zover kan ik je volgen. Er is op TV wel eens iets in die richting, erg interessant.

  #108235

  -B.arr
  Bijdrager

  Als je geen tv kijkt kan je het beter volgen Liesje 🙂

  #224903

  henkie
  Bijdrager

  Waarom de wereld vol is met zombies, als volgzame robots, omdat ze dit leren?

  Ik heb nooit in militaire dienst gezeten maar heb wel kennis genomen van dit gezegde. “Je volgt hier gewoon de orders op, nadenken doen wij wel voor je”. Is dat eigenlijk niet wat je heel je leven al in grote lijnen hebt geleerd om zo << orders op te volgen >> (?) Ik kan mij niet herinneren dat ik al op de lagere school heb geleerd om in kleine werkgroepjes iets samen te overdenkend en tot de oplossing te komen van een probleem. Zelfstandig nadenken, processing / verwerken van een probleem, dat zat niet in het dagelijkse lesrooster. Of zou dat bewust niet gedaan worden om ons klaar te stomen voor de moderne maatschappij? Een maatschappij van voorgeprogrammeerde zombies (?).

  Input, processing, output – Invoer, verwerking, uitvoer.
  Hoe ga jij te werk in de dagelijkse dingen?

  #230580

  Elkedageenei
  Sleutelbeheerder

  Van fb gekopieerd (via Ad Broere)

  Van Zerohedge: Tyler Durden, Maandag 22 oktober 2018, vertaling door Japser West

  Ik vond vandaag deze post van Tyler Durden die me uit het hart gegrepen is en die ik daarom maar eens vertaald heb, om hier te delen:

  Ze vertellen ons:…

  Ze vertellen ons: “Dit is een volkomen normale en verstandige manier van werken. Het is volstrekt normaal en gezond om de Aarde kaal te strippen en de lucht en het water te vergiftigen door een economisch systeem dat oneindige groei nodig heeft op een eindige planeet. En mensen die iets anders zeggen, zijn ronduit krankzinnig!”

  – En de sociologen vragen zich af waarom de onvrede toeneemt en de mensen zich van elkaar vervreemden.

  Ze vertellen ons: “Gewoon je tijd doorbrengen in deze wereld door de tandwielen van de machine goed te laten draaien en je zult gelukkig zijn. De machine is je vriend. De machine zorgt voor je. Werk hard aan het bedieningspaneel en smeer de tandwielen totdat je stokoud bent en je zult tevreden zijn.”

  – En dan vragen ze zich af waarom we allemaal antidepressiva slikken alsof het snoepjes zijn.

  Ze vertellen ons: “We moeten bommen op dat land laten vallen om daar zo ook onze vrijheid en democratie te introduceren. We weten wel dat we toen we dat met land x en land y gingen doen ook hebben gezegd. En ja, dat ging toen inderdaad vreselijk fout, maar dat komt omdat het toen niet goed werd aangepakt. Vertrouw er nu maar op dat het deze keer prima is dat de burgers en militairen van dat regime gedood worden met onze bommen en granaten. Nu komt alles goed en het is de laatste keer.”

  – En dan vragen ze zich af waarom sommige mensen doordraaien en op iedereen beginnen te schieten.

  Ze vertellen ons: “Je bent gek en dom als je een goed functionerend gezondheidszorgsysteem wilt. Probeer je soms onze miljardairs en hun bedrijven hun brood uit de mond te stelen?”

  – En dan vragen ze zich af waarom mensen paranoïde en boos worden.

  Ze vertellen ons: “Kijk maar eens naar de kletspraatjes van die sukkel die probeert een derde partij op te richten in het machtigste land van de wereld (de USA)! Alleen iemand die erg slecht en dom is, zou geloven dat het perfecte tweepartijensysteem van ons niet de burger optimaal zou dienen.”

  – En ze vragen zich af waarom iedereen zich machteloos en ongehoord voelt.

  Ze vertellen ons: “Natuurlijk is dit de manier waarop de dingen zijn; het is de enige manier waarop de dingen ooit zouden kunnen zijn. Iedereen die hier iets aan probeert te veranderen is ofwel geestesziek of een Russische internettrol.”

  – En ze vragen zich af waarom mensen zichzelf drogeren, zich met alcohol verdoven en zich afzonderen.

  Ze vertellen ons: “Alles is geweldig. Iedereen doet het goed. Iedereen is gelukkig. Kijk hoe blij iedereen is in deze soapserie. Als je niet net zo gelukkig bent, komt dat niet door de machine, maar door jezelf. Mensen moeten beschermd worden tegen jouw krankzinnigheid. Je moet niet worden toegestaan naar een scherm te kijken. Je moet het zwijgen opgelegd krijgen op sociale media. Vertrouw ons. Vertrouw jezelf niet. Vertrouw niet op dat groeiende, knagende gevoel dat alles nep is en dat alles wat je geleerd hebt een leugen is. Wij hebben nooit tegen je gelogen. Wij zijn nooit op heterdaad betrapt terwijl we jou belazerden. Wij hebben nooit gehandeld alsof er niets gebeurd was. Wij hebben je nooit opgelicht. Je herinnert je die dingen verkeerd omdat je in de war bent. Hou je mond. Je bent gevaarlijk. Hou je mond. Je bent dwaas. Hou je mond. Je bent krankzinnig. De machine is in orde. De machine betekent vrijheid. Iedereen is hier gelijk. Iedereen doet er toe. Iedereen krijgt een stem. Behalve jij.”

  – En de spindocters vragen zich af waarom mensen hen (de politiek) steeds minder vertrouwen.

  Ze vertellen ons: “Oorlog is normaal. Armoede is normaal. Ziekte is normaal. Massatoezicht is normaal. Censuur op afwijkende ideeën is normaal. Propagande door de Mainstream Media is normaal. Toename van exorbitante rijkdom van enkelingen en een steeds groter wordende inkomensongelijkheid is normaal. Steeds verder doorgevoerde politiemilitarisering is normaal. Escalerende spanningen tussen nucleaire grootmachten is normaal. Een dreigende ecologische Apocalyps is normaal.”

  – En mensen vragen zich af waarom alles voelt als een luchtbel die balanceert op een kaartenhuis, gebouwd bovenop een tikkende tijdbom.

  Ze vertellen ons: “Krankzinnige dingen zijn verstandig. Verstandige dingen zijn krankzinnig. Boven is beneden. Zwart is wit. Oorlog is vrede. Vrijheid is slavernij. Onwetendheid is kracht. Als je het er niet mee eens bent, ben je gek. Als je het er niet mee eens bent, ben je een gevaar. Zwijg. Je zal de kudde besmetten. Zwijg. Je bent afval. Zwijg. Je bent ziek. Zwijg, Zwijg. Zwijg…

  – En de ‘experts’ vragen zich af waarom de oude psychologische trucjes steeds minder werken. En steeds meer vragen we ons af waarom het begint te voelen alsof we opgeschrikt worden uit een zeer lange en afschuwelijke nachtmerrie. En op hun beurt vragen onze heersers zich in hun arrogantie zeer weinig af.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.