Ontgiften op zeevruchten

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Ontgiften op zeevruchten

Dit onderwerp bevat 18 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 4 jaren, 6 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)
 • Auteur
  Berichten
 • #4350

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Gisteren heb ik eerst in de middag zuurkool gegeten en leverworst, vervolgens een kleine liter melk. Daarna ‘s avonds uit eten. Voorgerecht vissoep en als hoofdgerecht mosselen. De vangst kwam van het eiland. Dus lokaal eten. Nu heb ik pikzwarte poep die erg glanst. Dit heb ik nog nooit gehad. Nu lees ik hier dat Mike kan ontgiften op rundvlees. Ik vroeg mij af of je kan ontgiften op zeevruchten?

  #89564

  Webmaster
  Bijdrager

  Jazeker kan dat! Zwarte ontlasting duidt op iets wat er al veel te lang zit. Ik heb bijna deze hele week al zwarte ontlasting. Deze is ook zuur. Oude teerresten, denk ik dan maar, vanwege de eerste 15 jaar van mijn leven dat ik binnenshuis en in de auto blootgesteld ben geweest aan voortdurende sigarettenrook.

  Mike

  #89565

  kaasmeisje
  Bijdrager

  En kan het ook zijn dat mijn ontlasting zwart was omdat ik gisteren in de sigarettenrook heb gezeten? Of iets te veel wijn heb gedronken?

  #89566

  Anoniem

  Zwarte ontlasting heeft ook te maken met alcoholgebruik, dus zal met het ( teveel ) wijn zijn, dan is het meestal over na 2 a 3 dagen.

  Ik rook zelf en heb nooit zwarte ontlasting gehad ook niet bij ontgiftigingsperioden.

  #89567

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Ik ga de test doen. Binnenkort zelf zeevruchten verzamelen en opeten en kijken wat er gebeurt. Ik heb wel vaker een wijntje gedronken in mijn leven maar tot nu toe nooit meegemaakt dat mijn ontlasting erop reageert. Al drink ik tegenwoordig erg weinig. Gisteren was het erg gezellig en toch wel wat gedronken voor mijn doen. Vier glazen rode wijn verdeeld over 6 uur.

  #89568

  Anoniem

  Ik kleur ook regelmatig zwart, ik heb vroeger heel wat teer verbruikt. Dan gaat dat dus via je longen naar je lever? En het zal nog even zo doorgaan denk ik. Tijd om te stoppen Henk, dan krijg jij ook nog wat te zien.

  #89569

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Zwarte ontlasting heeft ook te maken met alcoholgebruik

  Dat kan ook wel kloppen, want toen ik eenmaal uit huis was, heb ik periodes gehad dat ik dagelijks in een rokerige kroeg zat. En ik dronk daar geen prik! Sloten alcohol dus met opnieuw sigarettenrook, dat wil wel. Ook nu drink ik nog steeds bier en wijn, alleen met zeer veel mate. Moet ook wel, want ik word genadeloos afgestraft als ik teveel drink!

  Mike

  #89570

  kaasmeisje
  Bijdrager

  Op welke manier wordt je afgestraft? En hoeveel drink je Mike?

  #89571

  Anoniem

  Thijs,

  Ik bouw al meer dan 20 jaar ontgiftigingsperioden in en nog nooit zwarte ontlasting of afval gehad.

  Wel nadat ik uit militaire dienst kwam waar ik veel bier nuttigde en daarna totaal anders ben gaan eten en drinken.

  Toen ontgifdigde ik wel zwart, zelf leg ik dan het verband met alcohol, is en blijft ook een gif, zeker in de hoeveelheid welke in dranken zit.

  Fruit wat lange tijd ligt bevat ook alcohol maar in veel lagere eenheden.

  Ik gebruik dan ook geen alcohol, als ik 5 glaasjes wijn per jaar drink is het veel

  Ik kan me niet voorstellen dat de teer in de lever komt. Nicotine wel en andere stoffen, maar teer geloof ik niet.

  Alcohol is een trigger voor de lever.

  #89572

  Anoniem

  OK, goed mogelijk dat het dus de alcohol is geweest, daar was ik in die tijd zeker niet altijd zuinig mee. Bedankt. Zijn het dan stoffen die achterblijven in de lever ? Dat zal wel.

  Ik kan er nu helemaal niet goed meer tegen, hoofdpijn de dag erna zodra ik ook maar een klein beetje meer neem dan één glas.

  #89573

  kaasmeisje
  Bijdrager

  ik vermoed dat mijn nieren de alcohol niet zo leuk vinden of een ander orgaan, aangezien ik een verschrikkelijke warme onderrug krijg van drank.

  #89574

  kaasmeisje
  Bijdrager

  en ik heb de volgende dag last van taai slijm/gele snot. Soms wel een half kopje. vandaag gelukkig niet.

  #89575

  Anoniem

  Ik merk dat nu mijn lever steeds schoner wordt, ik wijn en drank met alcohol vind stinken. En mijn lichaam het helemaal niet meer wil binnenkrijgen.

  Pas geleden een glaasje wijn geprobeerd, maar na 1 slok wilde mijn lichaam het niet eens meer hebben.

  Ik denk zelf: hoe schoner de lever hoe meer afkeer van alcohol

  #89576

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Op welke manier wordt je afgestraft? En hoeveel drink je Mike?

  Barstende koppijn, al tijdens het drinken (als ik te ver ga). Als ik me helemaal laat gaan word ik om 3, 4 of 5 uur wakker en kan dan niet meer slapen, waardoor ik de volgende dag geradbraakt ben. Ik drink tegenwoordig niet meer dan 2 glaasjes bier of wijn.

  Mike

  #89577

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Ik kan me niet voorstellen dat de teer in de lever komt. Nicotine wel en andere stoffen, maar teer geloof ik niet.

  In de loop der jaren is mij wel duidelijk geworden dat mijn lichaam overtollig slijm in mijn gezichtsholtes naar beneden weet af te voeren via de ontlasting. Waarom zou het dan ook niet in staat zijn om teer via die weg te lozen?

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.