Olleke2 stelt zich voor :) Zieke vriend, dexamethason ramp

Forum Forums Stel jezelf even voor Olleke2 stelt zich voor :) Zieke vriend, dexamethason ramp

Dit onderwerp bevat 30 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Binc 2 maanden, 2 weken geleden.

15 berichten aan het bekijken - 16 tot 30 (van in totaal 31)
  • Auteur
    Berichten
  • #244172

    Olleke2
    Bijdrager

    Hoi Binc en andere lezers,

    Hij eet in grote lijn biologisch en gezond, geen geraffineerd en bewerkte voeding, wel puur eten en zelfgemaakte sap, aangevuld met vitamines zoals b.v. acai, maqui, acerola, aroniabessen, rozenbottel, moringa, rhodiola, allerlei kruiden zoals brandnetel, kamille, paardebloem, cistus enz. en adaptogenen enz. enz.
    Bottenbouillon, sommige tincturen, mineraalzout, Aov 1013 Adrenacomplex voor zijn bijnieren..
    Hij gebruikt of keltisch zeezout of Himalaya zout. Hij eet sinds kort ook kabeljauwlever voor vitamine D. Het klopt dat hij een bijnieruitputting heeft, dat is gekomen na één week aan de dexamethason, dexamethason is puur gif weten we nu uit ervaring, het sloopt je complete hormoonhuishouding.

    Had jij ook de plaatjes nog bekeken van de link die ik erbij had gevoegd?
    Zie hier 🙂

    Kan jij of iemand mij vertellen wat het betekent dat zijn Calium/Magnesium en zijn Calcium/Kalium zo schrikbarend extreem laag zijn? Dat is toch helemaal niet goed?
    De optimale CA/MG is 6.67, maar mijn vriend heeft een CA/MG van 1.76
    De optimale CA/K is 4.00 en bij mijn vriend 0.62
    Wat betekent dit?
    Dan heeft hij toch een hypokaliemie ipv een hyperkaliemie?
    En dan staat er: Er is schijnbaar sprake van een omgekeerde Lage Natrium/Kalium verhouding.
    Is dit hetzelfde als CA/K ?

    Als ik berichten lees op ziekenhuis nl kijk dan staat er b.v. dit:

    Te lage Kalium-waarde ?

    Mijn vriendin had een kalium waarde van 1.1 en is met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Ik zag op uw site dat kalium een waarde moet hebben tussen de 3.5 minimum en 5. Ze weten totaal niet waar het vandaan komt of waardoor het veroorzaakt is. Alle andere waarden waren goed. Ook de scan van nier en bijnieren en ECG leverden niets op. Wat duid de waarde 1.1 in? Ze ik nu via infuus volledig herstellende en heeft nu een kaliumwaarde van 4.9. Wat doet kalium en wie maakt het aan en breekt het af? Wat kan het zijn hoe de waarde zo laag komt?

    ———————–
    Dus diegene die dit bericht schrijft heeft het over dat zijn vriendin met spoed in het ziekenhuis is opgenomen?

    Bij ons hebben de huisarts en de haaranalyse therapeut niks hierover gezegd, die doen schijnbaar niks met deze waardes…

    Ik hoop dat jij of iemand die dit leest en hier verstand van heeft, mij kan zeggen wat te doen met deze lage waardes…

    Thanks

    #244177

    Binc
    Bijdrager

    Helaas kan ik niet zeggen waarom je vriend zijn mineralen te laag zijn. Ik ben geen arts.

    Ik vraag mezelf af of je überhaupt iets zal bereiken met dit verhaal bij een reguliere arts. Onze ervaring is dat dat niet het geval is.

    Wat ik wel zie is dat hij veel kruiden neemt voor de vitamines.
    Maar het lijkt erop dat ie te vegetarisch eet.
    Ik zie niet terug dat hij als hoofdbestanddeel van zijn voeding vetten voorop heeft staan. Om vitaminen op te nemen moet eerst je mineralen huishouding in orde zijn. Inname is immers nog geen opname. Denk ook aan rauwmelkse boter, rauwe melk en yoghurt etc.

    Mijn advies is om goed de Website van voedingsgezondheid door te lezen. Je kunt onder categorieën de onderwerpen vinden. In Keltisch zeezout zitten ook veel mineralen. Deze kan je drinken als sole. Ook gefermenteerde levertraan van green pasture helpt met de opname van mineralen. Hier zit o.a vitamine D in welke calcium helpt op te nemen. Ook is magnesium belangrijk.

    Hel lijkt erop dat ie een tekort heeft aan maagzuur en dan is opname van mineralen verstoort. Dit gaat vaak samen met bijnieruitputting en zou in geval van jou vriend een rol kunnen spelen.

    Al deze informatie kun je terug vinden op de Website. Ik weet niet welke vitamine C hij neemt en hoeveel. Maar deze is wel belangrijk voor de bijnieren.

    https://m.orthokennis.nl/artikelen/calcium-en-synergisten-essentieel-voor-de-botgezondheid

    #244178

    Binc
    Bijdrager

    Overigens ook oxalaten en frytinezuur kunnen een rol spelen als hij dat teveel consumeert.
    Aan jou om dit te inventariseren samen met bovengenoemde informatie.

    #244209

    Olleke2
    Bijdrager

    Hoi Binc,

    Heel hartelijk dank voor alle informatie/tips! Ik zal er naar kijken.

    Om je vragen te beantwoorden, ja hij eet vlees, vis, rauwmelkse boter en kefir e.d. 🙂 👍
    Sole volgens mij nog niet, maar daar zal ik naar kijken.
    Keltisch zeezout en Himalya zout neemt hij wel, vitamine D in de vorm van levertraan en kabeljauwlevertjes neemt hij ook. Vitamie C uit verschillende bronnen, zowel vers als in poedervorm, zoals rozenbottel, maqui, acai, acerola, aronia etc.

    Jij zegt: Ik vraag mezelf af of je überhaupt iets zal bereiken met dit verhaal bij een reguliere arts. Onze ervaring is dat dat niet het geval is.

    Dat is toch erg…Ik vind het volkomen waanzin dat een arts niet wilt kijken naar dit, hij ligt nota bene al vanaf vorig jaar augustus op bed half verlamd. Hij leeft dus op 2 vierkante meter.
    Dat ze dan hem gewoon laten liggen is voor mij niet te begrijpen.

    #244213

    Tanja
    Bijdrager

    Dag Olleke, wat vervelend dat je niets hebt gehad aan de therapeut die je zo’n dure test heeft laten afnemen. Ik weet niet of je de haartest kunt vergelijken met de uitslagen van een serum test zoals op ziekenhuis.nl.

    Ik heb helaas geen tijd om mij hier in te verdiepen, maar zou zelf een levendbloed analyse laten doen bij deze praktijk waar ik ook aan ben verbonden om de echte oorzaak te achterhalen: https://www.praktijk-beaumont.nl/ want blijkbaar zit er iets in hem alles te verstoren en dat krijg je waarschijnlijk met alleen voeding niet op de rit.

    Succes!

    #244460

    Olleke2
    Bijdrager

    @tanja
    Dankjewel voor je reactie, zo zie je maar dat dit forum handig is, want ik had nog nooit van een levendbloed analyse gehoord!
    Ik denk dat je gelijk hebt, hij zou inderdaad wat extra aandacht nodig hebben, omdat het zo’n complex probleem is. En dat er iemand naar kijkt, wat er allemaal mist, en hoe je dat allemaal kan aanvullen.
    Ik kom daar alleen niet uit.
    Het probleem is echter, dat ik mensen zoek, die er niet alleen verstand van hebben, maar ook bereid zijn om hem aan huis te bezoeken en te behandelen, totdat hij misschien weer mobiel zou worden, want hij kan zichzelf nu niet verplaatsen, hij zit aan bed gekluisterd.
    Doet jullie praktijk ook aan huisbezoek?

    #244542

    Tanja
    Bijdrager

    Hmmm niet echt huisbezoek nee. Stuur anders even een mail naar mij, dan kijk ik wat mogelijk is. info at gezondgestel punt nl

    #244555

    Elkedageenei
    Bijdrager

    Olleke wat vreselijk voor je vriend en jou natuurlijk ook.
    Pak allereerst die bijnieruitputting aan! Dan lift de rest alvast mee waarschijnlijk. De grote leverreininging (de stappen staan goed uitgelegd op de site Voedingisgezondheid) mag je niet doen bij ernstige bjjnieruitputting.
    Bijna alle ziektes heben een emotionele oorsprong, van dit leven of vaak een vorige. Laat dat ook uitzoeken (zoek een goede regressietherapeut) anders dweilen jullie met de kraan open.
    Hieronder de instructie hoe je bijnieruitputting aanpakt deze had ik al eens eerder op het forum gedeeld:

    Ik heb even de voedingsadviezen en supplementen van James Wilson opgesomd. Hij noemt bij de supplementen geen rhodiola.

    Voeding bij bijnieruitputting
    • Zeezout.
    • Eiwitten; vlees, vis, gevogelte, eieren en melkproducten.
    • Koolhydraten; ongeraffineerd (bruine rijst, volkorentarwe, ongepelde gerst, volkoren haver, quinoa en amarant.
    • Groenten; fel gekleurde het liefst en kiemen.
    • Fruit; biologisch en liever niet in de ochtend.
    • Vetten en oliën; voor verhitting: verzadigd vet zoals kokosolie, palmolie, cacaoboter, roomboter. Voor lage temperatuur:
    Essentiële vetzuren: omega-3 alfalinoleenzuur, dit zit in zalm, sardines, sojabonen, walnoten, lijnzaad. Omega -6 linolzuur), dit zit in sesam, zonnebloem, saffloer en mais.
    • Zaden (alleen rauw).
    • Noten (alleen rauw).

    Voedingssupplementen
    • Vitamine C, 500 mg per tablet, meerdere keren per dag. Meesten hebben 200 -400 IE per dag nodig. Doe de vitamine C loadingtest. Pas op met bloedverdunners!
    • Vitamine E, (absorbeert vrije radicalen) 800 IU gemixte tocoferole (vitamine E) per dag. Pas op met bloedverdunners!
    • B-vitaminen,
    pantotheenzuur (B5) 1500 mg,
    niacine (B3) 25-50 mg,
    B3 75-125 mg, (er zijn twee B3 vormen niacine (nicotinezuur) en niacinamide (nicotinamide),
    B6 50-100 mg pdag (als dromen niet terugkomen dan P-5-P nemen),
    B12 200-400 mcg.

    • Mineralen, magnesium 400 mg magnesiumcitraat, voor het naar bed gaan
    • Calcium, 750-1000 mg per dag, niet samen met magnesium innemen.

    • Sporenelementen: zink, mangaan, selenium, molydeen, chroom, koper, jodium. Wees voorzichtig met colloïdale bereidingen ivm toxische elementen zoals lood, kwik, cadmium en arsenicum.

    • Vezels; groenten, peulvruchten, fruit, zaden en ongeraffineerde volkorengranen.

    • Kruiden
    zoethoutwortel (heltp ook bij hypoglykemie, maagklachten, wondgenezing, bloedcirculatie) als thee te gebruiken,
    Ashwagandhawortel en blad (Indische ginseng). Adaptogeen voor de bijnieren. Werkt ontstekingsremmend, geeft kracht en energie. In zeer hoge doseringen (>35gr per dag) kan ashwagandha de bijnierfunctie remmen.
    Koreaanse ginsengwortel (meer geschikt voor mannen dan vrouwen).
    Siberische ginsengwortel, goed voor M/V. Het vernieuwt bijnierfunctie, verhoogt weerstand tegen stress, verhoogt het energieniveau, geeft lichamelijke kracht en reguleert neurotransmitters.
    Gemberwortel, adaptogeen voor de bijnieren, normaliseert bloeddruk en hartslag en helpt bij misselijkheid.
    Ginkgo biloba, krachtige antioxidant, beschermt bijnieren, hersenen en lever tegen schade door vrije radicalen.

    Te vermijden kruiden: Ephedra (Ma Huang), colanoot en sterke zwarte theeën. Deze verergeren de symptomen en belemmeren het herstel.

    • Bijniercelextracten.
    • Bijnierschorsextracten (vloeibare of poederextracten van de bijnierschors).

    #244628

    Binc
    Bijdrager

    Elkedageenei,

    Volkoren granen? Soja? Mais? Zonnebloem olie en verhitten?

    Wat is de bron van dit advies? Is allesbehalve wapf!

    Ik zou het niet aanraden.

    #244631

    Elkedageenei
    Bijdrager

    Het staat erbij Binc dit komt uit het boek van James Wilson. Waar staat zonnebloemolie verhitten?

    #244632

    Binc
    Bijdrager

    Vetten en oliën; voor verhitting: verzadigd vet zoals kokosolie, palmolie, cacaoboter, roomboter. Voor lage temperatuur:
    Essentiële vetzuren: omega-3 alfalinoleenzuur, dit zit in zalm, sardines, sojabonen, walnoten, lijnzaad. Omega -6 linolzuur), dit zit in sesam, zonnebloem, saffloer en mais.

    Op lage temperatuur staat erbij. Zelfs zonder verhitten zou ik het afraden.

    Dit is niet volgens wapf. Ik heb het boek van wilson niet. Maar ik geloof niet dat dit helemaal de manier is. Ook die granen niet.
    Of ik moet iets gemist hebben. Die volkoren granen gooien je insuline omhoog. Langer dan bv witte rijst.

    Ook zie ik de betaine hcl niet staan voor de eiwitvertering ivm maagzuur tekort.

    Normaliter raad jij dit toch ook niet aan bij bijnieruitputting? Veel voedsel die de darm ook irriteert. Waarom niet voedings advies van wapf aanhouden?

    #244643

    Elkedageenei
    Bijdrager

    Binc als je bijnieruitputting hebt moet je langzame koolhydraten eten. Je kan niet zonder, je hebt ze nodig voor de energie. Ik ben van deze voedingstips onwijs opgeknapt en vanmijn bijnieruitputting afgekomen.
    Ik neem nooit zonnebloemlie maar het is zon uitgebreide lijst dat je keuzes kunt maken. Zelf bak ik in roomboter of ghee of kokosolie en voor salades gebruik ik olijfolie.
    Waarom betaine nemen als je zuur en kzz neemt? En het liefst ook kefir en kombucha.

    Ik raad je aan om het boek wel te lezen zodat je je mening beter kunt vormen,

    #244645

    Binc
    Bijdrager

    Wat is de definitie van langzame koolhydraten?
    Al die vezels zijn een belasting voor de spijsvertering zeker als je al een moeilijke spijsvertering hebt. Als je bijnieruitputting hebt moet je sowieso koolhydraten eten om niet te crashen! En beter nog meermalen per dag eten dan 3 keer.
    Energie haal je uit vetten maar dan moet je ze wel kunnen verteren.

    De 1 heeft genoeg aan Keltisch zeezout maar dat gaat echt niet voor iedereen op met een tekort aan maagzuur. Bovendien is vaak de vetvertering verstoord door een tekort aan gal.
    Kan dat jij ervan opgeknapt bent.

    Verder word binnen de wapf die volle granen ook niet geadviseerd. Ik zie geen toegevoegde waarde om het boek te gaan lezen alleen om de reden dat men volle granen zou moeten eten bij bijnieruitputting.

    #244646

    Binc
    Bijdrager

    Elkedageenei,

    Hoe ben je tot deze ommezwaai gekomen? Toevallig heb ik gisteren het topic van blootliggende tandhalzen doorgelezen. Daar geef jij zelf aan geen granen te eten.
    Ik snap er dus helemaal niks van dat je nu in dit topic ander advies geeft dan wat je zelf hebt gedaan.

    #244678

    Elkedageenei
    Bijdrager

    Van het hele verhaal pik jij precies een paar dingen eruit eaar je het niet mee eens bent en die ik zelf ook niet neem.
    James Wilson is niet een WAPF arts maar wel gespecialiseerd in bijnieruitputting. De geadviseerde supplementen helpen erg goed bij bijnieruitputting.
    Met zijn boek en adviezen ben ik er uit gekomen.
    En daar gaat het om!

15 berichten aan het bekijken - 16 tot 30 (van in totaal 31)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.