Oesters

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  celticmyst 1 maand geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
  • Auteur
    Berichten
  • #216681

    celticmyst
    Bijdrager

    IK plaats het even in ‘n apart topic.

    Ik las gisteren dit op voedingisgezondheid

    Organen van waterdieren:

    Oesters en mosselen bevatten veel vetoplosbare vitaminen en bijzonder veel spoorelementen. Ook de organen van wilde vis zoals de lever mag je niet aan voorbij gaan. Het vlees, de ogen en hersenen van vissenkoppen bevatten zeer veel vitaminen, die een algehele goede gezondheid bevorderen.

    Eet bijvoorbeeld alles op van kreeft en krab, wat je niet eet kun je gebruiken om een bouillon van te trekken. De ingewanden van krab en kreeft zijn bijzonder rijk aan botvormende, vetoplosbare vitaminen.

    Mensen die voeding uit de zee en oceanen eten hebben veelal een voortreffelijke botstructuur en een voortreffelijk gebit.

    Ikzelf heb ook veel baat bij oesters zoals ik al eerder schreef, maar zo’n mandje is 15 euro per keer. Dat is vrij duur.

    Zijn er hier mensen (ik las o.a. Binc) die het zonder oesters doen?
    Ik kreeg van Mike een keer het advies om mosselen te eten ipv oesters om de kosten te drukken maar dit geeft zeker niet hetzelfde gezondheidsresultaat.

    #216842

    complotdenker
    Bijdrager

    Sardientjes uit blik en kabeljauwlever (schelvis) lever uit blik en ansjovis uit glas zijn super goedkoop en bevatten ook veel vetoplosbare vitamine. Bij de Albertheijn verkopen ze zalmeitjes in glas in het koelvak bij de vis. En dan neem ik gelijk ook plakken wilde zalm mee.

    Allemaal goedkoper dan €15 :p

    Complotdenker

    #216844

    Binc
    Bijdrager

    Is dat lekker zalmeitjes? In wat voor gerechten verwerk jij dat complotdenker?

    #216890

    complotdenker
    Bijdrager

    Smaakt naar hele zoute zalm. Kan op een kerkertje met crèmefrach of over een visgerecht. Uuhm maar ze bakken ofzo kan niet dan blijft er denk ik niks van over.

    Complotdenker

    #217099

    celticmyst
    Bijdrager

    Bedankt voor je tips complotdenker.

    Alleen, sardientjes uit blik en kabeljauwlever (schelvis) lever uit blik en ansjovis uit glas bevatten volgens mij minder zink….

    de oesters winnen het in mijn ogen op dat vlak.

    #217120

    celticmyst
    Bijdrager

    Bedankt nogmaals complotdenker.. wat jij noemde is exact wat ik nodig heb (voel ik nu zelf aan)…!!! Niet alleen de oesters maar zeer zeker ook sardientjes enz enz

    #217123

    celticmyst
    Bijdrager

    Binc laten we het proberen de zalmeitjes 😉

    Ik vind het wel een uitdaging dit te verwerken in een gerecht. 🙂

    #217160

    celticmyst
    Bijdrager

    Kan op een kerkertje met crèmefrach

    Ik denk dat hij een crackertje bedoelt 😉

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.