No Reservations

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid No Reservations

Dit onderwerp bevat 40 reacties, heeft 15 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 2 jaren geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 41)
 • Auteur
  Berichten
 • #3351

  Webmaster
  Bijdrager

  Hierbij maak ik jullie attent op het programma No Reservations dat elke avond om 20.00 u op 24 Kitchen wordt uitgezonden:

   

  http://www.24kitchen.nl/programma-no-reservations

   

  Ik kijk dit programma altijd met veel plezier. Het heet ‘no reservations’, omdat Anthony Bourdain niet eet in dure restaurants, waar je vantevoren moet reserveren, maar in lokale eethuizen, waar hij ook de lokale, traditionele gerechten eet. Herhaaldelijk komt orgaanvlees voorbij, er is zelfs een waarschuwing vooraf dat ouders hun kinderen moeten behoeden voor mogelijk schokkende beelden! Jawel, vandaag de dag wordt het als potentieel schokkend beschouwd als we de dieren zien die we opeten!

   

  Mike

   

  #77058

  Iklustvet
  Bijdrager

  Ooit die aflevering gezien waarin ze rauwe zeehond eten bij de eskimos?

  http://www.youtube.com/watch?v=yGVdYiM5IXw 8)

  #77059

  Webmaster
  Bijdrager

  Ben nu de uitzending van vanavond aan het kijken, waaruit blijkt dat Bourdain eigenlijk een straatschoffie is uit New York, die afwasser was in een restaurant en moest waarnemen voor de chef-kok tijdens de voorbereiding van een bruiloftsdiner, omdat de chef-kok en de bruid van bil gingen. 🙂

  Een legendarische uitspraak die ik Bourdain in deze aflevering heb horen doen:

  “Er is een rechtstreeks verband tussen de inname van dierlijke eiwitten en gevoel voor humor.” Waarna hij veganisten vergelijkt met Hezbollah. Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen, een man naar mijn hart!

  Mike

  #77060

  Webmaster
  Bijdrager

  Zojuist weer een klassieker van de hand van Bourdain. Hij kan behoorlijk ‘onbeschoft’ (lees: politiek incorrect) zijn en is daarmee tegengif voor al die brave TV-koks. Zet hem bijv. eens af tegen die nichterige Rudolph die 24 Kitchen domineert. Als hij geen homo is, dan zit hij nog stevig in de kast!

  Mike

  #77061

  Anoniem

  Wat heb jij tegen nichten;)

  Ik kijk dat programma ook vaak,heerlijk om te zien.Al gruwel ik wel vaak van wat hij allemaal naar binnen werkt.Gordon Ramsey is trouwens pas echt onbeschoft bah

  #77062

  Webmaster
  Bijdrager

  Vaak laten ze tussendoor op 24 Kitchen stukjes zien van die Rudolph. In een van die fragmenten zegt hij op nichterige toon:

  “Als je nu iets anders aan het doen bent – en dat kan ook heel leuk zijn, hoor – zou dat wel heel erg jammer zijn.”

  Puke. Vomit. Barf. Hurl.

  Hoe politiek correct kan iemand zijn?

  Mike

  #77063

  Webmaster
  Bijdrager

  Net het fimpje gezien waarin Anthony Bourdain rauw zeehondenvlees eet bij een gezin van Inuiten. Cool! Vooral zijn commentaar is midden in de roos. Heb je trouwens de reacties gelezen van de zichzelf veel te serieus nemende veganist onder het filmpje? Verder bewijs voor de stelling van Bourdain dat veganisten een soort humorloze voedsel-Hezbollah zijn!

  Mike

  #77064

  Anoniem

  En hoe maken ze die zeehonden dood?

  #77065

  Webmaster
  Bijdrager

  Geen idee, maar ze zeggen dank tegen het dier, verspillen werkelijk niets van het dier en een heel gezin kan ervan eten.

  Mike

  #77066

  Anoniem

  Nou als zon beest is doodgeknuppeld zoals je vaak ziet dan zou ik dat vlees niet moeten hebben.En heb ik geen goed woord over voor die mensen.

  #77067

  Ufo
  Bijdrager
  Quote:
  En hoe maken ze die zeehonden dood?

  Met een biologische houten knuppel?… 🙄

  #77068

  Ufo
  Bijdrager
  Quote:
  Nou als zon beest is doodgeknuppeld zoals je vaak ziet dan zou ik dat vlees niet moeten hebben.En heb ik geen goed woord over voor die mensen.

  Jij gunt dat vlees liever aan een ijsbeer die de zeehond, met zijn klauwen en tanden uit elkaar scheurt, daar het dier anders niet in zijn bek past?

  #77069

  Anoniem

  Ook niet Ufo,vind ik ook vreselijk.Maar een ijsbeer kan niet nadenken zoals wij.Het kan ook met 1 flinke tik op de nek of hoofd weet ik veel hoe dat beter kan.Maar zoals je op sommige filmpjes ziet,dat ze dat beest lopen te meppen vind ik gewoon erg.

  #77070

  Anoniem

  hier heb je een langere versie van het filmpje, hij is dood geschoten.

  http://www.youtube.com/watch?v=8d8EymQPiqk

  Dat dood knuppelen gebeurd als er gejacht om het bont en verder niks gebruikt wordt ze willen dan geen gaatjes in het bont. Dit zijn volgens mij ook geen inuit.

  #77071

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik denk dat je een paar dingen door elkaar haalt. De beelden die jij hebt gezien zijn van professionele zeehondenknuppelaars (die overigens ook met haken werken) die jonge zeehondjes niet meer zien als dieren, maar als handel. Het enige wat voor hen telt is de zeehondenpels en wat deze opbrengt. Het interesseert ze ook niet hoe het dier aan zijn eind komt en wat er met de rest van het dier gebeurt. Pure verspilling dus, op basis van gewetenloze commercie.

  Dit heeft natuurlijk niets te maken met de jacht. Neem het voorbeeld van die ijsbeer. Roofdieren gaan over het algemeen meteen voor de keel en knijpen de luchtpijp af. Ze hebben geen baat bij langdurig lijden van het dier, alles moet juist zo snel mogelijk gebeuren, want er zijn altijd meerdere kapers op de kust die het maar wat prettig vinden dat een ander dier het vuile werk al voor ze heeft gedaan.

  De primitieve mens werkte volgens hetzelfde principe. Je laat je leiden door je sentiment, op basis van TV-beelden die geen enkele relatie hebben met primitieve jacht op dieren om te overleven. Je bent appels met peren aan het vergelijken. Eerlijk gezegd is dat zeehondenvlees dat Anthony Bourdain in dat fimpje eet vele malen eerlijker dan willekeurig welk biologisch of biologisch-dynamisch grasgevoerd stukje vlees dat wij graag eten, want in ieder geval had die zeehond nog een eerlijke vluchtkans!

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 41)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.