Nixtamalisatie

Tags: 

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Colloquial 3 weken, 3 dagen geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #229296

    Colloquial
    Bijdrager

    Deze topic gaat over nixtamalisatie: een process wat de Latijns-Amerikaanse stammen lang hebben toegepast om maïs gezonder te maken.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nixtamalization

    Nixtamalization /nɪʃtəməlaɪˈzeɪʃən/ typically refers to a process for the preparation of maize (corn), or other grain, in which the corn is soaked and cooked in an alkaline solution, usually limewater (but sometimes wood ash lye[1]) washed, and then hulled. This process is known to remove up to 97–100% of aflatoxins from mycotoxin-contaminated corn.[2] The term can also refer to the removal via an alkali process of the pericarp from other grains such as sorghum.

    Volgens kan voor dit proces Kangen water goed worden gebruikt omdat het een hoge pH heeft.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.