nieuw: jasmijn

Forum Forums Stel jezelf even voor nieuw: jasmijn

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Pike 4 jaren, 3 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #107350

  jasmijn
  Bijdrager

  hallo allemaal,

  ik zal me even voorstellen. (door de hack is mijn topic van maandag verdwenen dus het kan al wat bekend voorkomen)
  ik ben jasmijn, inmiddels 30 jaar.
  ik ben al jaren een migraine patiënte. mijn eerste aanval was toen ik 8 jaar oud was tijdens een schoolreisje. echt een moment om nooit te vergeten….
  vanaf dat moment is het eigenlijk alleen maar slechter geworden. op mijn 15e ben ik zelfs ruim een half jaar thuis geweest. ik had elke dag hoofdpijn. ik kon gewoon niet naar school. nadenken maakt het alleen maar erger. na de zomervakantie die volgde ging het een tijd lang een stuk beter.
  in die periode ook veel onderzoeken gehad waar niets uitkwam. enige conclusie was dat ik er medicijnen voor kon slikken. iets wat ik niet gedaan heb.

  na die tijd kwam ik in aanraking met het boek: vechten met gerechten tegen hoofdpijn en migraine. dat heeft al een hoop veranderd. ik kreeg niet minder vaak een aanval maar de pijn veranderde. werd minder hevig. het basis principe van dat boek is het vermijden van voedsel dat sterke invloed heeft op het samentrekken en verwijden van de aderen in het hoofd. o.a. e621, cafeïne en gefermenteerd gegist voedsel.

  rond mijn 19e begon een lange zoektocht en gevecht. ik werd erg moe en had ook veel andere symptomen. ze ontdekten dmv een bloedtest een b12 tekort. en toen begon het pas echt. ik had baat bij de injecties maar elke keer werd er weer afgebouwd en ging ik weer achteruit. eigenlijk werd het alleen maar erger. na heel lang zeuren werd ik doorgestuurd naar de vermoeidheidskliniek in lelystad. na alle testen kwam de dokter met een conclusie: je hebt een b12 tekort en dat gaan we zo aanpakken. eindelijk erkenning. heerlijk voelde dat. wat een opluchting. die internist werkt met een hogere dosis ampullen dan gewoon is in nederland. inmiddels krijg ik nu bijna 3 jaar, 2 maal per week, een injectie en ik mag ermee doorgaan. wat hem betreft zelfs mijn hele leven.
  dat heeft een groot verschil gemaakt. alle symptomen die ik had die daarbij hoorden verdwenen geleidelijk. we zijn er gelukkig door mijn gezeur op tijd bij geweest waardoor ik nu geen blijvende schade heb opgelopen. alleen mijn geheugen is niet meer zoals het was.

  in de tussentijd ook bewuster gekeken naar het eten en zijn we de e nummers gaan uitbannen. zover dat mogelijk is. ook dat heeft veel verschil gemaakt in o.a. ons energielevel en algeheel gevoel.

  maar ik was er nog niet. mijn lichaam trok te pas en te onpas de stekker eruit door me stevige migraine te geven elke keer als ik over mijn grenzen ging.
  een jaar geleden ging ik op aanraden van een vriendin naar een osteopaat en ook dat bleek een goede beslissing. zij ontdekte dat mijn lever helemaal hard was. de afvalstoffen konden mijn lichaam dus niet uit en werden overal en nergens opgeslagen. vooral daar waar ze niet thuishoren. ze heeft het afgelopen jaar mijn lever en daarbij ook mijn nieren behandeld samen met mijn middenrif en alle andere delen die daarmee samen werken. mijn middenrif is weer soepel en mijn lever werkt nu weer zoals het hoort. hij pulseert weer. daarmee heb ik al heel wat meer energie gekregen en kleur op mn wangetjes.

  ook gaf ze mij het advies om te stoppen met melk, zuivel en gluten. ook dat heeft geholpen. meer energie en geen last meer van winderigheid en diaree. ook minder bleek. en niet meer doorlopend verkouden. ik werd elke ochtend wakker met opgedroogd slijm achter in mijn keel. dat is allemaal verdwenen.

  maar ik ben er nog niet. ik heb nog steeds niet super veel energie en donkere kringen onder mijn ogen.

  vorige week zaterdag heeft die zelfde vriendin me meegenomen naar het weston price congres. dat was erg leerzaam! ik ben heel erg blij dat ik mee geweest ben.
  veel aantekeningen gemaakt en besloten ermee aan de slag te gaan samen met mijn man en mijn ouders.

  dus hier ben ik! open voor advies en tips en om mijn verhaal in de loop van de tijd te kunnen delen.

  groetjes
  jasmijn

  #107354

  jasmijn
  Bijdrager

  sinds dit weekend heb ik al aanpassingen gedaan.
  ik at elke ochtend en vaak elke middag, 3 rijstwafels met minder zout met daarop pindakaas en hagelslag. dat heb ik vervangen door ipv pindakaas er smeer leverworst op te smeren.
  ik eet geen soja meer. teveel soja werkte al negatief op mijn hoofdpijn maar na een jaar elke dag rijstwafels ging ik opzoek naar een aternatief.
  de verkeerde dus blijkt nu.
  we koken al ruim een jaar met kokos vet ipv olijfolie. van zonnebloem olie ga ik aan de race… en als we zelf patatjes frituren dan haalden we daarvoor ossenwit uit de winkel. ivm met mijn reactie op de plantaardige olie 😉
  ik heb maandag liver cod oil capsules besteld en die slikken mijn man en ik nu elke dag. ik ben ook meer eieren gaan eten. ik at al een tijdje bijna elke dag een ei. maar nu dus meer. omdat het lekker is goed vult.
  ben ook maar meteen min vlees voorraad in de vriezer gaan aanspreken. we aten minder vlees. nu weer wat meer.
  sinds gisteren hebben we rauwe melk in huis van de graasboerderij. ziet er erg goed uit. daar ga ik maandag mee beginnen. een half glas per dag om te kijken hoe ik erop reageer.
  en heb nog een aantal dingetjes besteld en op het oog. maar ik doe het met kleine stapjes. ook beter voor mijn portemonee. 🙂

  sinds afgelopen zaterdag heb ik een stuk minder trek in zoet. maandag had ik het even heel erg sterk maar het neemt nu al af. wat me wel opviel is dat ik woensdag en donderdag voor mijn gevoel niet vol kwam te zitten. ik heb best veel gegeten en elke keer had ik nog trek. dat begint nu te stabiliseren.

  sinds het begin van de week ben ik af en toe een beetje snotterig, terwijl ik geen melk heb gehad en gisteravond werd ik ineens snotverkouden. ik zat helemaal dicht en voelde ook mijn bijholten. kan het begin van griep zijn maar de hoofdpijn die ik er normaal bij heb, heb ik niet en mijn klieren voelen normaal aan. zou dit al een vorm van ontgiften kunnen zijn of zie ik meer dan er is?

  wat me wel heel erg opvalt is dat ik afgelopen week minder hoofdpijn, eigenlijk zo goed als niet, heb gehad en dat ik iets meer energie heb. ook slaap ik erg goed en begin ik tegen 8 9 uur al slaperig te worden terwijl ik voorheen rustig tot 11 uur op kon blijven.

  ik ben benieuwd hoe het verder gaat en ik hou jullie op de hoogte.

  groetjes jasmijn

  #107379

  Poekie
  Moderator

  Jasmijn, welkom

  Kijk ook eens op mijn site, daar staat veel informatie vanaf dit forum, overzichtelijk bij elkaar gezet.

  Lia

  #107408

  Pike
  Bijdrager

  Hallo Jasmijn, welkom,
  Weet je ook waardoor je B12 tekort veroorzaakt is? Heb je bijvoorbeeld maagzuur tekort?
  Verder zou ik je bottenbouillon’s willen aanbevelen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.