Nieuw hier + hulp nodig bij afstuderen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Nieuw hier + hulp nodig bij afstuderen

Dit onderwerp bevat 13 reacties, heeft 11 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  pjmhoogreef 4 jaren, 4 maanden geleden.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #5137

  Hallo allemaal,

  Ik ben Philip, 23 jaar, momenteel aan het afstuderen aan de TU Delft. Ik ben nu bezig met een onderzoek over het kopen van voedsel en wat mensen hierbij motiveert.

  Als u mijn korte online onderzoek zou willen invullen, zou u mij daarmee ontzettend helpen! Onder de deelnemers worden 5 waardebonnen verloot. Zie voor meer informatie en deelname deze link.

  Alvast heel erg bedankt!

  #99246

  ruud
  Bijdrager

  Beste Philip, je eerste vragen gingen over merken van voedingswaren.

  Hoever ben je als mens al niet afgedreven van je wezen als je je daarop moet richten?

  Het spijt me maar ik ben gelijk afgeknapt.

  Veel sterkte desalniettemin met je onderzoek, maar de doelgroep van dit forum lijkt me niet echt aansluiten bij jouw onderzoek.

  #99247

  Tanja
  Bijdrager

  Hallo pjm, ik eet geen voedingsproducten, maar uitsluitend voedingsmiddelen, dus ik kan je ook niet verder helpen.

  #99248

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik dacht toch echt dat ik vanmiddag hier op had geraegeerd. Ik ben ook gelijk afgehaakt, omdat ik de eerste 2 vragen niet kan beantwoorden. Succces met je onderzoek, maar ik denk dat je vanuit hier geen antwoorden gaat krijgen.

  #99249

  naief
  Bijdrager

  de introductie is ook wel een beetje kort. Ik heb toch de eerste vraag even gelezen uit nieuwsgierigheid. Vooruit dan, mijn favo merk Aman Prana. Ik ben ook niet merkvast. Het gaat om de ingrediënten en bewerkingen en niet om het merk.

  #99250

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik heb ook alleen de eerste twee vragen bekeken en bedacht me toen ook dat dit heel erg gericht was op doorsnee ‘supermarkt-lemmings’, zoals Ron Fonteine ze noemt. Wij zijn hier al een flink stuk verder op de evolutionaire ladder, dus verspil je tijd hier niet met je ‘onderzoek’.

  Mike

  #99251

  E123
  Bijdrager

  Pjm,

  Ook ik kan je helaas niet helpen met je “onderzoek”.

  Als je echt geïnteresseerd bent in voeding, onderzoek dan eerst dit maar eens goed: https://www.fatsforum.nl/forum/alleen-lezen-forum

  #99252

  Gerard
  Bijdrager

  Ik ben ook afgehaakt bij de 2e vraag. Ik vindt het idee wel goed hoor, om te onderzoeken wat mensen motiveert, maar zou die vraag wellicht eerder gaan om andere aspecten van voedsel dan het merk? Hoe kan je met je studie al bezig zijn met het bewust maken van mensen in de zin van de relatie tussen voeding echte gezondheid?

  Wat wil je met je studie? Ik denk dat er toekomst ligt in steeds meer bewustwording op dit gebied en wat dat betreft heb je de tijd mee: het is al aan de gang en steeds meer mensen kiezen voor betere voeding. Duidelijke informatie hierover is meer dan ooit graag gezien.

  Daarbij speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol, zowel op het gebied van voeding als ook op het gebied van wat je er aan bij kunt dragen.

  Succes!

  #99253

  Anoniem

  Ik zat ook te denken, misschien hooguit manuka honing van ‘De Traay’ of andere producten die niet makkelijk vers of lokaal te verkrijgen zijn. Maar dat is erg lastig. Ik kom sowieso niet aan 3 merken per 1e 2 vragen. Ik ben ook niet loyaal aan merken in welke strekking dan ook.

  Ik heb in ieder geval ook een poging gedaan, maar merken zeggen me totaal niets in het kader van voeding. Vulling daarentegen…..

  #99254

  Hallo allemaal,

  Bedankt voor de reacties. De eerste vragen van de enquete gaan niet alleen over voeding, maar merken in het algemeen. Als je geen favoriete merken hebt, kun je de vraag ook beantwoorden met bijvoorbeeld een ‘-‘.

  De enquete is bovendien slechts klein deel van mijn totale afstudeeronderzoek, later worden een aantal onderwerpen nog verder onderzocht. Echter, om iets te weten te komen over het belang van merken (ook bij voeding) zal ik er toch naar moeten vragen, vandaar vraag 1 en 2. Bij vraag 3 is verder de gelegenheid om in te vullen bij welke winkels (in de breedste zin van het woord; supermarkt, speciaalzaak, bakker/slager, markt, bij de boer) je boodschappen doet.

  Andere aspecten over voeding en het kopen ervan komen ook later in de enquete aan bod.

  #99255

  Hamster
  Bijdrager

  Hoi Philip,

  Omdat ik het waardeer dat je netjes wat extra uitleg geeft heb ik de enquete toch voor je ingevuld. Je enquete mist echter een belangrijk onderdeel. Iedere enquete zou als laatste vraag een open veld moeten hebben voor overige opmerkingen/toelichtingen.

  #99256

  Hartelijk bedankt!

  #99257

  Anoniem

  hoi,

  ik had gisteren niet veel tijd, wel geprobeerd in te vullen, dus door wat “valse” antwoorden lukte het toch om door de vragenlijst te komen.

  Het was erg gericht op mensen die “in de stad” en supermarkt komen en dat zijn mijn minst favoriete plekken 🙂

  Dus lijst maar weg geklikt.

  #99258

  Alsnog bedankt voor het invullen! 🙂

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.