Nexit referendum

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 2 jaren, 5 maanden geleden.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #159005

  100%leven
  Bijdrager

  Er zijn nog maar 2000 handtekeningen nodig voor het Nexit referendum:

  https://nexitreferendum.petities.nl

  Goed de druk erop houden met al die referenda (TTIP, Brexit).

  Mark

  #159008

  Hamster
  Bijdrager

  Helaas biedt de Nederlandse wet niet de mogelijkheid om zomaar een referendum af te dwingen. De enige mogelijkheid is een raadgevend referendum over een wet, zoals is gedaan net het referendumnover het associatieverdrag met Oekraïne.

  Wel kan je door handtekeningen te verzamelen een punt op de agenda van de Tweede Kamer krijgen. Een Nexit referendum zit er echter niet in.

  Met al die naïevelingen hier in Nederland zal ook nooit voor een Nexit getemd worden vrees ik. Want o wat is de EU toch mooi.

  #159010

  muis
  Bijdrager

  Toch ff tekenen.

  #159011

  100%leven
  Bijdrager

  Als een Brexit serieus tot de mogelijkheden behoort, waarom zou een Nexit dan niet kunnen? Zijn wij zoveel meer begaan met de EU dan de Britten?

  Desnoods is het een raadgevend referendum, waarbij bij een positieve uitslag (Nexit) weer eens gekeken kan worden of de stem van het volk weer genegeerd wordt.

  Bij het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne was de politiek ook verrast dat er zoveel tegenstemmers waren. In 2005 was de meerderheid ook tegen de Europese grondwet. Dus kennelijk worden we steeds minder naïef en volgzaam.

  Mark

  #159012

  100%leven
  Bijdrager

  Bijna de helft van ondervraagde Europeanen wil dat er een exit-referendum gehouden wordt voor hun land:

  Mark

  #159013

  JM
  Bijdrager

  Al is het alleen maar om te laten zien dat onze ‘leiders’ lak aan het volk hebben. Ook de blinde schapen gaan dat eens zien, als we maar met meer referendums komen die ze naast zich neer leggen.

  Joost

  #159016

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Zoals ik.vorige maand al schreef:

  En het mes moet hem op de keel worden gezet, dus meteen met z’n allen je steun uitspreken voor het volgende referendum, deze keer over het fascistische TTIP: https://ttip-referendum.nl/. Hij moet het Spaans benauwd gaan krijgen van al die referenda!

  Dus zeer zeker je steun uitspreken voor weer een referendum!

  Mike

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.