Nekklachten (ernstig)

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Nekklachten (ernstig)

Dit onderwerp bevat 75 reacties, heeft 16 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Godsgeschenk 1 week, 2 dagen geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 76)
 • Auteur
  Berichten
 • #241709

  JM
  Bijdrager

  Ik ga jullie ten rade, eigenlijk veel te laat, maar ik kom er niet uit. Via een mri-scan heb ik vernomen dat ik 2 hernia’s en scheve wervels in mijn nek heb. Ik had al jaren vage klachten in mijn nek en rug, maar dacht dat het een spierkwestie was, nooit veel aandacht aan gegeven. Ik dacht dat het wel over zou gaan. Waarschijnlijk is een klap in mijn nek zo’n 6 jaar geleden de oorzaak geweest. Echter de laatste maanden verslechtert het zodanig dat ik (36 jaar) niet normaal meer functioneren kan, een half uur lopen, mijn kinderen naar bed tillen, dat soort dingen breken me op.

  Klachten zijn: continue moe, bijna flauwvallen met bukken en opstaan, zere zeurende pijn in nek, met uitstraling naar mijn hoofd, rug en steeds frequenter ernstig uitval van mijn lichaam. Daardoor migraine en overal pijn, stijf en vermoeid; ik moet echt gaan liggen voor een x aantal uren. Ik heb ook goede dagen, maar die zijn veradelijk, de dagen erna komt de klap des te harder binnen.

  Fysio, chiropractie, dy-needling, acupunctuur, krakers, alternatief; alles geprobeerd. Binnenkort naar magnetiseur. Specialisten van een rugkliniek kunnen mij niet verder helpen, omdat dit een complex geval is en geen normale hernia, wat ook de reden is dat ik andere symptomen heb.

  Thc werkt goed, maar enkel voor het slapen, ik word er snel stoned van🙂. Ik probeer zoveel mogelijk rust te nemen, maar dat is moeilijk met een bedrijf en een gezin met jonge kinderen. Mijn vrouw gaat een baan zoeken, zodat ik rustiger aan kan doen.

  Het ergste is niet de pijn, maar het feit dat ik niet volwaardig kan zijn als vader in het gezin en dat ik door continue irritatie van mijn zenuwbaan me af en toe depressief voel (nooit never eerder gehad).

  Ik ben verder (zover ik weet) gezond, eet gezond (wapf) en zie er gezond en atletisch uit.

  Ik hoop dat jullie met me mee willen denken. Alvast bedankt!

  Joost

  #241710

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Hee Joost, vervelend voor je en had ik nooit bij je vermoed. Is een atlascorrectie geen optie voor jou?

  Mike

  #241711

  JM
  Bijdrager

  Dat ga ik uitzoeken, dank je Mike.

  Joost

  #241742

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Houd me op de hoovte. En als ik nog iets voor je kan doen, graag! Kosten: nul.

  Mike

  #241743

  JM
  Bijdrager

  Dank je Mike, dat waardeer ik😊

  Joost

  #241745

  gif-vrij
  Bijdrager

  Hoi Joost,
  Dat is echt balen zeg. Ik kan je Osteopatiepraktijk Seelen in Voorschoten adviseren. Ik ben jaren geleden zelf behandeld door Rob Seelen, hij is echt goed. Hij doceerde zelf ook in Belgie en was destijds ook voorzitter van de Ned.Ver. van Osteopaten. Weet nu hoe het nu is. Maar er werken nog meer osteopaten zijn praktijk. En voor jou is Voorschoten goed te doen.

  Ik had een rughernia. Na een maand op bed wilde de huisarts mij doorsturen voor een operatie. Maar ik wilde echt geen mes in mijn rug. Iemand heeft me naar hem verwezen. Ik kon zelfs op kerstavond nog bij hem terecht. En ik kon echt niet meer zitten, alleen een klein stukje lopen en liggen.

  Hij moet het eerst wel beoordelen, gaat zeker niet zomaar met je aan de gang. Dus als je foto’s hebt van je nek is dat mooi meegenomen, die kan hij dan beoordelen. Hij durfde het met mij aan en na zo’n 6-8 behandelingen was ik van mijn hernia af. Echt super. Ik ben echt een fan van osteopathie. Daarna heb ik van meer mensen in mijn nabije omgeving goede ervaringen van hem gehoord waaronder ook een paar hernia’s.

  Echt niet te lang meer mee wachten Joost. Ik zou het zeker overwegen. En ik weet dat hij echt geen risico’s neemt.
  Sterkte Joost.

  #241746

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Nog een tip – orthomanuele geneeskunde van Maria Sickesz:

  http://www.drsickesz.nl/index.php?lang=nl

  Veroordeeld door St. Kwakzalverij, wat een soort geuzentitel is!

  In 2000 zette de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) Sickesz op de zevende plaats van haar lijst van twintig ‘Grootste Kwakzalvers van de 20ste eeuw’. De Haagse arts gebruikte haar manuele therapieën niet alleen voor nek-, schouder- en rugklachten maar gebruikte ze vooral bij psychiatrische ziektebeelden als autisme, schizofrenie en manisch-depressieve psychosen, die ze daarmee meende te kunnen genezen.

  https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/kwakzalver-maria-sickesz-overleden/

  Mike

  #241747

  Binc
  Bijdrager

  Hi Joost,

  Dat is niet nogal wat. Had ik niet gedacht dat je deze vervelende klachten hebt.
  Jammer dat de therapieën die je gehad hebt niet geholpen hebben.
  Hopelijk kom je snel tot een goeie oplossing. Wel weet ik dat bij rug hernia’s soms cortisone injecties worden gegeven. Volgens mij zou bijnierextract hetzelfde effect kunnen hebben. In combinatie met wellicht bovenstaande therapieën.
  Sterkte in elk geval!

  #241748

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik zou voor de Sickesz-therapie gaan:

  De basis van de orthomanuele geneeskunde werd door Dr. Sickesz in 1965 gelegd. Zij ontwikkelde een unieke methode om standsafwijkingen van de wervelkolom en het bekken te corrigeren. In tegenstelling tot een aantal andere manuele behandelingsmethoden wordt hierbij aandacht besteed aan de anatomie en stand van elke wervel afzonderlijk en niet alleen van groepen wervels.. Zo vond Dr. Sickesz dat standsafwijkingen van individuele wervels en gewrichten in bepaalde vaste patronen voor konden komen. Een trauma in het verleden (een val, een ongeluk en zelfs geboorteproblemen) of onverwachte forse overbelasting (zwaar vertillen) zou deze standsafwijkingen kunnen veroorzaken.

  (…)

  Berucht zijn de standsafwijkingen van de bovenste halswervels, die zelfs tot ernstige depressie kunnen lijden, en bij de geboorte tot de z.g. torticollis. Ook de whiplash-afwijking, al dan niet ontstaan door een aanrijding geeft vaak veel klachten, maar kan doorgaans goed gecorrigeerd worden. Veel hardnekkige, onbegrepen klachten elders in het lichaam kunnen herleid worden tot standsafwijkingen van de wervels en het bekken. Correctie hiervan kan nogal eens een wonderbaarlijke genezing tot gevolg hebben.

  http://www.drsickesz.nl/whatis.php?lang=nl

  Mike

  #241757

  JM
  Bijdrager

  Dank jullie voor het meedenken, ik ga met de info aan de slag. Vooral bij de atlascorrectie heb ik een goed gevoel, zou zomaar een oplossing kunnen zijn. Ik ga even rondbellen en hou jullie op de hoogte!

  Joost

  #241759

  JM
  Bijdrager

  Ik ga morgen Sickesz bellen. Gif-vrij, fijn dat je goed geholpen bent bij Seelen. Als Sickesz geen plaats op korte termijn heeft dan bel ik hen.

  @binc: op de meeting viel het mee, maar ik was aan het einde van de avond kapot. Wat betreft die injectie, die heb ik afgewezen.

  Joost

  #241761

  Binc
  Bijdrager

  Hoi Joost,

  Ja, ik snap dat je de injectie hebt afgewezen. Ik doelde er ook niet op dat je die wel zou moeten nemen. Maar als die injecties helpen tegen pijn waar het voor bedoeld is dan zou dierlijk bijnierextract wellicht het natuurlijke alternatief kunnen zijn. Idd, op het congres had ik niks aan je gemerkt. Sterkte in elk geval.

  #241763

  JM
  Bijdrager

  Ik heb nog een potje dierlijk bijnierextract. Niet aan gedacht, goede tip😊

  Joost

  #241765

  Binc
  Bijdrager

  👍 maar niet meer vanavond dan he. Anders slaap je niet. Maar dat wist je denk ik al wel.

  #241768

  JM
  Bijdrager

  Haha ja inderdaad. En slapen kan ik juist zo goed 😏

  Joost

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 76)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.