Natuur hier, voorstellen.

Forum Forums Stel jezelf even voor Natuur hier, voorstellen.

Dit onderwerp bevat 38 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Binc 10 maanden, 1 week geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 39)
 • Auteur
  Berichten
 • #217217

  Natuur
  Bijdrager

  Goedendag,

  Na een behoorlijk stressvol leven is het nu, nu.
  Eind februari 2018 werd ik steeds moeier tot ik naar de huisarts ging en hij een flinke longontsteking constateerde in de linkerlong. Ik vond het vreemd, want ik was niet echt verkouden. Misschien kwam het doordat ik twee weken daarvoor smerig ‘water’ in m’n gezicht kreeg uit een vat vol nattige koemest? Ik kreeg voor 10 dagen antibiotica mee. Na 25 jaar roken stopte ik daar direct mee. Ook was ik in februari een jaar niet ongesteld geweest.
  Ik knapte maar mondjesmaat op. Bleef moe, ging toch werken na anderhalve week.
  Twee maanden later: ik bleef uitgeput. Naast werken bleef er weinig tot geen energie over. Ik bleef 13, 14 uren slapen en nog was ik moe. Ik zegde mijn kantoorbaan op.

  Direct kreeg ik te maken met obstipatie. Ik voelde me nog beroerder dan voorheen. Ik heb het gevoel dat ik mezelf aan het vergiftigen was: als ik naar de wc kón, was ik tot enige actie en interesse in mezelf/anderen in staat, maar de dagen dat ik niet naar de wc kon, beheersten moeheid, geprikkeldheid, frustratie en ellende mijn leven. Mijn bloedwaardes waren goed volgens de arts, op een foto van de buik was niets te zien, mijn ontlasting werd onderzocht en ook die was prima in orde… Van altijd een gewicht van 53/54 kg kwam ik ineens in twee maanden 10 kg aan! Magnesiumcitraat, pruimen, kiwi’s, koffie, later bitterzout en natriumbicarbonaat brachten enige verlichting. Ik kan nu om de drie dagen naar de wc.
  Op mijn vraag of de antibiotica (dag darmflora), het stoppen met roken, de overgang iets met deze obstipatie te maken kon hebben, werd ontkennend gereageerd. Misschien de schildklier? Werd onderzocht: prima waardes.
  Zo tob ik al maanden en maanden. Afgelopen vrijdag bleek toch dat de omzetting van schildklierhormonen in de hersenen niet goed verloopt. Ook heb ik bloed in mijn ontlasting maar de waardes zijn ‘kwijt’. De mdl-specialist die ik bezocht gaat vier weken op vakantie, de schildklierspecialist heeft over twee weken tijd. Intussen ben ik de afgelopen maand weer acht kilo afgevallen en ben moe, moe, moe. Als laatste: sinds een maand zijn mijn vingers ’s ochtends opgezwollen. Ik kan ze niet buigen, heel pijnlijk. Dit blijft zo de hele dag. Ook lukt het me ’s ochtends amper van de trap af te komen: stijve enkels, knieën. Met 48 jaar wil ik aan een gezond, energiek tweede deel van mijn leven beginnen, maar hoe?
  Waar kan ik beginnen? Waar kan ik meer doen dan: WAPF eten, bottenbouillon, kaas van de biodynamische boerderij, kokosolie, roomboter, water met kzz en appelazijn, lijnzaadolie, glucosamine neem ik weer sinds een paar dagen, probiotica slik(te) ik, vitamine C. Ik zit in de zon.
  – Magnesiumcitraat is op
  – Levertraan met boterolie is op
  – B12 kan ik bestellen
  Wie heeft er verder tips?
  Ik heb veel vertrouwen in het zelfhelend vermogen van het lichaam, ik lees al lang met veel van jullie mee en las ook hoe veel zaken opgelost raken of verbeteren met voeding, supplementen, adviezen die jullie elkaar geven en ervaringen die jullie met elkaar delen. Bedankt voor het lezen van dit epistel. Als iemand raad heeft; ik hoor het graag!

  #217221

  Binc
  Bijdrager

  Hallo Natuur,

  Welkom hier. En jeetje, wat een ellende. Eerste wat bij mij op komt is idd de schildklier. Ben je bekend met het fenomeen bijnieruitputting welke ook schildklier problemen kunnen geven?

  Eet je naast de vet en eiwitten ook voldoende koolhydraten?

  Welke supplementen gebruik je?

  #217224

  Natuur
  Bijdrager

  Hoi Binc,

  Bedankt voor je reactie!
  Ja, relatie bijnieruitputting/schildklier is me bekend. Ik zal de site voedingisgezondheid weer eens opzoeken. Waar ik altijd veel energie en zin heb om dingen uit te zoeken, is mijn energiepeil nu net boven nul.
  Koolhydraten, mja. Die eet ik te weinig ja denk ik. Bataat is dan een idee? Basmati?

  Supplementen:
  Glucosaminepoeder, ginko biloba (biologisch), rhodiola, probactiol plus en bio-kult, vitamine C van Ron Fonteine.
  Normaal ook levertraan, magnesiumcitraat maar die moet ik weer bestellen. Van B12 ben ik wel eens enorm opgeknapt dus die zal ik ook bestellen. Zitten hier zaken bij die je afraadt of heb je aan te raden supplementen?

  #217225

  Natuur
  Bijdrager

  Oh, en af en toe een rijstkorrel cbd-pasta met een druppel wietolie om mijn lijf een beetje te kunnen ontspannen.

  #217235

  Binc
  Bijdrager

  Koolhydraten, mja. Die eet ik te weinig ja denk ik. Bataat is dan een idee? Basmati?

  Ik denk aan witte basmati idd. Quinoa, boekweit is ook oké. Gierst durf ik even niet te zeggen. Ik had ergens gelezen dat dat van invloed kan zijn op je schildklier. Weet niet of het zo is maar wellicht in beginsel dan maar even niet. Hoeveel koolhydraten eet je dan, en hoe vaak?

  Hoe is het met je spijsvertering? Maag/darm problemen? Ik denk dat je ook wel bekend bent met maagzuur tekort?

  Verder zou ik denken aan selenium en zink voor de schildklier te ondersteunen. Maar dan heb je ook koper nodig. Orgaanvlees is dan een optie. Kan je ook uit een supplement halen. Ik herken de pijnen die je hebt. In kurkuma zitten ook veel vitaminen en mineralen en het werkt ook ontstekingsremmend en pijnstillend. Je kunt denken aan een combinatie van kurkuma, boswellia, wilgenbast. Solgar heeft er een supplement van en megafoods ook. Zelf heb ik onlangs van Tanja paardenkastanje aangeraden gekregen. Dit ivm dat ik o.a dus ook zware benen heb. Toevallig zag ik vanmorgen dat ik nog wat van dat solgar supplement had staan. Deze heb ik naast de paardenkastanje van herbalgem genomen.
  Verder is het zo als je te weinig maagzuur zou hebben je lever minder t4 naar t3 om kan zetten. Het lijkt er duidelijk op dag je verstopping hebt. Dit kan dus voortvloeien uit oa maagzuur tekort! Dit kun je weer aanvullen met betaine hcl. Daarnaast zou je troebele biologische appelazijn in water kunnen drinken. Niet de witte variant. Je kookt al je groentes wel zacht? Geen rauwe groentes? Wellicht iets meer vezels in de vorm van watermeloenen, komkommer avocado. Heb ik zelf onlangs als advies gekregen. Voor erbij dan he. Niet om op te functioneren. Daarnaast ben ik geen fan van biokult omdat mijn ervaring is dat het weinig doet. Ik ben fan van prescript assist. Hoewel de formule hiervan onlangs veranderd is zijn er nog de betere oude formules Verkrijgbaar. Zie onderstaande link. Er is ook een variant met den oranje label, die moet je dus niet hebben.

  https://www.ergomax.nl/prescript-assist-probiotica-90-capsules

  Ik zou in jou geval wel beginnen met de betaine hcl. Wanneer je spijsvertering niet optimaal is, is inname van voedsel en supplementen nog geen opname. Waarom eet je te weinig koolhydraten?

  #217236

  Binc
  Bijdrager

  Oh ja, en geen koffie!!!!

  #217238

  Binc
  Bijdrager

  En wat ik nog wilde vragen, weet je welke onderzoeken er gedaan zijn voor wat betreft je schildklier? Is dit alleen tsh, of ook t3, t4 en antistoffen? Dokter kan doodleuk zeggen dat het goed is, maar als alleen de tsh is nagekeken heb je daar werkelijk geen bal aan. En helaas kijken de meesten alleen naar de tsh.

  #217243

  gif-vrij
  Bijdrager

  Hoi Natuur, welkom.
  Het is inderdaad wel frappant dat je vermoeidheid begonnen is na de longontsteking en anti bioticakuur. Dat laatste zal heel wat teweeg hebben gebracht in je darmen.

  Direct kreeg ik te maken met obstipatie. Ik voelde me nog beroerder dan voorheen. Ik heb het gevoel dat ik mezelf aan het vergiftigen was: als ik naar de wc kón, was ik tot enige actie en interesse in mezelf/anderen in staat, maar de dagen dat ik niet naar de wc kon, beheersten moeheid, geprikkeldheid, frustratie en ellende mijn leven. Mijn bloedwaardes waren goed volgens de arts, op een foto van de buik was niets te zien, mijn ontlasting werd onderzocht en ook die was prima in orde… Van altijd een gewicht van 53/54 kg kwam ik ineens in twee maanden 10 kg aan!

  Bovenstaande heel herkenbaar. Je voelt je dus het ene moment beter dan het andere, dit had ik ook. Ik ben een dagboek bij gaan houden met wat ik had gegeten en hoe ik me de eerste uren na de maaltijd voelde. Ik was met name gericht op gluten en lactose. Na jaren tobben ben ik ineens gestopt met zowel gluten, lactose, suiker als alcohol. Pas na een maand merkte ik verbetering en viel ik langzaam weer af. Daarvoor kwam ik steeds maar aan. Nu na twee jaar heb ik nog steeds redelijke energie maar het lukt me niet om de lactose of gluten toe te voegen. Ik voel dan direct de moeheid weer toenemen.

  Te weinig koolhydraten kan ook zorgen voor verstopping. Bij mij werkt witte basmatirijst het beste. Koolhydraten uit zetmeel geeft bij mij ook weer verstopping.

  Mocht je gaan supplementeren dan zou ik niet teveel tegelijk doen. Steeds 1 ding toevoegen en kijken wat het met je doet. Zelf zou ik proberen eerst met een dagboek wat duidelijkheid te krijgen. Bepaalde voeding die slecht bevalt elemineren.
  ‘s ochtends een glas lauw water met een halve uitgeperste citroen deed bij mij ook wonderen voor de stoelgang.

  Succes.

  #217244

  Natuur
  Bijdrager

  Wauw! Wat een fantastisch verhaal met goede tips! Dank je wel Binc! Ik herlees het dadelijk, en nog eens, en ga met je waardevolle adviezen aan de slag! Jij hebt ook een verhaal. Phoeh. Ik lees je.

  Koolhydraten eet ik niet zo veel omdat ik met de warmte minder trek heb. Heb meer zin in soep, vloeibaar eten, Griekse yoghurt met kaneel en honing. Ik eet wel komkommer met sardientjes bijvoorbeeld (olijfolie, beetje troebele appelazijn, peper, kzz, kruiden uit de tuin), avocado ook een paar in de week, zoete bataat weinig, witte basmati. Quinoa heb ik nog vijf kilo staan; vergeten… Ik eet brood als transportmiddel voor dik roomboter van de Sophiahoeve met kaas, leverpastei, filet americain, brie, Nutella (…). Goed idee om weer met water met troebele appelazijn/sole te beginnen ‘s ochtends! Was het weer een tijd kwijt. Blijkbaar maak je sowieso minder maagzuur aan zo tegen de 50. Slechte eiwitvertering en alle ellende van dien.

  Koffie drink ik weinig, maar wel voor de stoelgang nu. En uit pure wanhoop kocht ik vandaag een pakje shag (vind ik smerig en ik kan geen shag draaien) zodat ik met twee koffie en één shaggie misschien naar de wc kan? Nou ja, dat slaat natuurlijk nergens op. Heb goede energie gekregen van jou. Kon het zelf niet meer opbrengen of voor elkaar krijgen om gericht te zoeken/onderzoeken.

  De uitslagen van het bloedonderzoek kreeg ik niet mee van de specialist. Zij zei: ‘Nee, ik ben tegen. Dan ga je maar googelen en zie je alleen maar 100.000 horrorscenario’s’. Daarom ben ik terug naar mijn HA gegaan. Een nieuwe. Het ziekenhuis was ‘vergeten’ de uitslag door te sturen. De HA vraagt de uitslag op nu en belt me woensdag met de waardes. Fijn dat je me attendeert op niet alleen de tsh maar vooral de t3 en t4 waardes. Ik google verder op antistoffen en schildklier! Kan ik de HA vragen woensdag. Dank je wel. Ik ga met bovenstaand verhaal verder en houd je/mij op de hoogte. Fijn weekend.

  #217247

  Natuur
  Bijdrager

  Hoi Gif-vrij,

  Ook jij bedankt voor het lezen van mijn verhaal en voor het meedenken! Basmati staat af te koelen! Resistent zetmeel las ik net over. Een dagboek is een goed idee. Zaken elimineren ook. Ik eet/drink behoorlijk wat zuivel. In gluten heb ik me nog nooit verdiept. Maar ik leer graag. Ik ga lezen. Water met citoensap drink ik soms. Ga ik morgenochtend mee beginnen. Wat appelazijn en wat kzz erbij zal ook best goed zijn denk ik. Dank je wel. Slapen nu en morgen met goede moed en jullie aanbevelingen verder!

  #217250

  Binc
  Bijdrager

  Ik denk dat ik gisteravond een beetje te moe was. Ik geloof dat ik vragen heb gesteld die je eigenlijk al geschreven had. Maar goed, wel vielen me nog een paar andere dingen op.

  De arts had gezegd dat je schildklier juist niet goed was vanuit de hersens? Bedoelen ze daarmee de hypofyse denk ik? Jij mag gewoon je eigen waardes mee krijgen. Het is dus een beetje raar dat je die niet gekregen hebt. Maar als je bij de specialist in het ziekenhuis bent geweest kan je als het goed is bij de meeste ziekenhuizen inloggen via digi D of op een andere manier. Je zou eens op de website van het ziekenhuis kunnen kijken naar de mogelijkheden voor wat betreft je eigen dossier.

  Je gaf ook aan dat je heel lang geen menstruatie hebt gehad. Je bent niet in de overgang?
  Als je altijd gerookt hebt en je stopt met roken dan komen de symptomen vaak naar buiten van een traag werkende schildklier. Geen idee of je ook jodium gebruikt? Ik zou daar wel voorzichtig mee zijn. Lage dosering. En zoals Gif-vrij idd zei, langzaam opbouwen en bij houden wat het met je doet.
  Drink je ook rauwmelkse zuivel zoals Kefir en rauwe melk?

  Waarom zou je overigens Nutella willen eten?

  Voor die vertraagde stoelgang zou ik echt eerder wat meer vezels eten. Dus idd wat meloen, komkommer en rood fruit bv.En geen koffie. Als het echt niet lukt schijnt oxypowder ook te kunnen helpen. heb ik zelf nooit gebruikt omdat ik nooit last heb gehad van verstopping. Maar als je in google typt, oxypowder fatsforum komen daar wel resultaten uit met ervaringen.

  Voor wat betreft brood kun je het beste zuurdesem brood eten. En je maaltijden het beste als stoofpotten. Aan je bouillons zou je wanneer je die drinkt nog wat kokosmelk in kunnen doen. Zelf kook ik vaak nog wat groente zoals courgette en/of worteltjes in de bouillon voordat ik die ga drinken. Daarna doe ik dat dan in de blender en voeg er kokosmelk of slagroom aan toe. Dan heb je ook weer wat extra vezels.

  #217801

  Natuur
  Bijdrager

  Bedankt voor je laatste reactie, Binc.
  Even voor mezelf om te onthouden:
  De waardes die zelfs voor het ZH laag zijn:
  – verzadigingspercentage: 15
  – Erytrocyren: 4.13
  – Leucocyten: 3.7
  – TSH: <0,01
  – Vrij T4 (nieuw): 11
  – Vitamine D 25-OH: 47

  De ‘schildklierman’: ‘Opnieuw bloed laten prikken om te kijken hoe je T3-waarde is want het kan wel een fout zijn; je tsh-waarde en T4-waarde’. Gedaan. Hij belt me komende week om de uitslagen te bespreken. Ook andere zaken worden (opnieuw) onderzocht. Naar mijn handen kijkend, denkt hij aan reuma of het hart??? Hartfilmpje laten maken. Ik ben intussen zo stijf en ‘s ochtends doen mijn handen zo’n pijn. Wellicht is het een combinatie van overgang, gestopt met roken, antibiotica, schildklier/bijniieren, ontstekingen in m’n lijf? Weinig actie deze week.

  Overgang: ja, zeker. Heeft invloed.
  Gestopt met roken: ja, ik denk ook dat dat invloed heeft.
  Eetdagboek week 1: niet goed nu: speltbrood, biovlees van de supermarkt, rauwmelkse kaas: pijn in m’n handen.
  Wel goed nu: curcumine, magnesiumcitraat, troebele appelazijn, kzz, afgekoelde witte basmati, glucosamine, bottenbouillon, kokosolie weinig. Ik kan beter naar de wc. Ontlasting nog steeds pikzwart.
  Ik begin morgen met Adenosyl 3000 en Methyl 3000 (Vit. B12 en foliumzuur). Besteld: Blue Ice Royal – Unflavored, HCL plus Pepsine, Prescript Assist – Probiotica – 90 caps, Kastanje – 15 ml. Eerst maar even kijken hoe ik me voel met beter eten en drinken (iemand kefirroosjes in de aanbieding?) en bovenstaande supplementen.

  #217831

  Binc
  Bijdrager

  Beetje late reactie maar bij deze alsnog. Zit zelf in een verhuizing momenteel met wat tegenslagen

  Idd zou ik kijken of de schildklier nog een keer getest kan worden. En dan ook de T3.
  Je tsh is wel erg laag lijkt mij? Gied dat je de levertraan hebt besteld. Je d vitamine ook erg laag. Wat merk je met de supplementen waarvan je aan geeft dat ze je goed doen?

  #217954

  Natuur
  Bijdrager

  Hoi Binc,

  Gisteren las ik het hele topic ‘voelt als een puinhoop…’. Fijn dat je eindelijk kunt verhuizen. Jammer dat je tegenslagen hebt. Hopelijk kun je straks echt een nieuwe start maken en kun je je richten op wat jij nodig hebt in alle rust, samen met je twee katten. Succes! Sterkte.

  T3 is getest nu; later deze week uitslag.

  B12 en foliumzuur: m’n hoofd lijkt direct helder. De mist trekt op! Twee keer per dag 1-1 tablet neem ik. Ik drink meer.
  Door de glucosamine, curcuma en bottenbouillon hoop ik dat mijn gewrichten wat minder pijn gaan doen. Het lijkt erop dat m’n voeten/enkels iets soepeler zijn. Een rijstkorrel Cbd-pasta en een druppel thc zorgen ervoor dat ik makkelijker ontspan.
  Magnesiumcitraat, appelazijn, kzz: ik kan vaker naar de wc. Ontlasting nog donker, maar niet meer keihard. Weet natuurlijk niet of dit door bovenstaande komt.

  #217976

  Binc
  Bijdrager

  Hoi Natuur,

  Ja, dat was idd een ontiegelijke puinhoop. Zal niet beweren dat ik nu alles al helemaal voor elkaar heb hoor. Ben nog steeds puin aan het ruimen en en leven stukje bij beetje weer opbouwen.

  Is het vrij t3 wat ze testen of totaal t3?

  Goed om te horen dat de supplementen je goed doen! Ik denk wel dat jij beter naar het toilet kan idd door de supplementen. Kzz en appelazijn zorgen ook voor de aanmaak van maagzuur waardoor je eiwitten beter verteerd. De bouillon is goed voor je darmslijmvlies. Waarom je ontlasting pikzwart is durf ik niet te zeggen. Mogelijk verbeterd dat tzt met ook de andere supplementen die je besteld hebt. Hou je wel rekening mee dat als je de betaine hcl gaat nemen dat je die neemt als je eiwitten eet? Dus niet denken om even 1 te nemen voor je naar je werk gaat op nuchtere maag of zo. Want dan zal het niet zo goed gaan. Ben benieuwd hoe het gaat als je alles binnen hebt. De curcuma boswellia extract werkt ook als pijnstiller en ontstekingsremmend. Goed mogelijk dat het daardoor iets soepeler gaat.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 39)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.