“My Big Fat Diet” – een documentaire over low-carb & high-fat

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid “My Big Fat Diet” – een documentaire over low-carb & high-fat

Dit onderwerp bevat 12 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 4 jaren, 11 maanden geleden.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Auteur
  Berichten
 • #2906

  HeleenQ
  Bijdrager

  In het verleden heb ik heel veel bookmarks verzameld, toevallig kwam ik deze zojuist nog tegen.

  “My Big Fat Diet” een documentaire over low-cardb & high-fat.

  Deel 1

  Deel 2

  Deel 3

  A forum to discuss the documentary film, “My Big Fat Diet” , and the science of low carbohydrate diets.

  Mocht deze documentaire nog niet bekend zijn, veel kijkplezier!

  #71468

  HeleenQ
  Bijdrager

  Prachtig verhaal over zijn dochter die leeft op LCHF (Low Carb High Fat).

  Low-carb baby n=1 three year progress report.

  Moet je de foto van haar eens zien, hoezo rond gezichtje en breed neusje met ‘grote’ openingen etc! Foto!

  #71469

  Anoniem

  prachtig kind!!!

  #71470

  HeleenQ
  Bijdrager

  Ik snap eigenlijk niet waarom niemand reageert op de film zelf, kijkt niemand het?

  Er zijn nog wel kantekeningen te maken maar eindelijk hier een film wat past bij WAPF en wat zich richt op diabetes genezen. Keer wat anders dan ‘Simply Raw: Reversing Diabetes in 30 Days’ 🙂

  #71471

  Tanja
  Bijdrager

  Gerrit,

  Sorry, heb ‘m wel bekeken en niet gereageerd, vond het een heel interessant experiment dat idd goed aansluit bij wapf gedachtengoed. Grappig dat de bloemkolen niet aan te slepen waren. Er werd te weinig aandacht aan kwaliteit besteed (grasgevoerd, bio etc) maar wel mooi om te zien hoe de medicijnen afgebouwd konden worden. Dus dankje voor de tip!

  #71472

  HeleenQ
  Bijdrager

  Inderdaad, genoeg kanttekeningen, maar wel super gaaf wat ze bereiken in soms 3 dagen tijd al! Hoezo stabiliseren de vetten je bloedsuiker 🙂

  #71473

  Tanja
  Bijdrager

  Ja, inderdaad zo snel al, soms raakt je dan ineens het besef: bizar dat niet iedereen dit weet. En toch ook weer die koolhydraten verslaving die de kop op steekt, ondanks het resultaat.

  #71474

  Anoniem

  Nou Gerrit, ik heb de 3 filmpjes gezien, wat een resultaten op zo een korte termijn. Ik weet niet wat jouw kanttekeningen zijn, daarvoor kan ik het Engels niet altijd voldoende volgen. De ene praat wat duidelijker dan de andere.

  Diabetes problemen verdwenen na 3 dagen, de mensen vielen af en kregen meer energie.

  Onze gangbare dietisten enz. preken hier vrolijk voor Becel enz.

  Moet je eens op plasticophaaldag naar de zakken kijken langslopend, allemaal lege kuipjes boter, vooral Becel.

  De velletjes van de roomboter zie je natuurlijk niet, die gaan bij mij in de kachel, die brandt er zelfs van 😉

  #71475

  autumn
  Bijdrager

  Veel Youtube filmpjes worden op mijn computer niet soepel afgespeeld met verstoord geluid. En vaak heb ik aan de computer al zoveel te doen, dat ik er ook genoeg van heb wanneer dat gebeurd is. Langere filmpjes kijken schiet er dan vaak bij in, zeker in het engels…

  #71476

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik heb hem nog steeds niet bekeken, maar volgende week is het voorjaarsvakantie, dan ga ik hem zien!

  Mike

  #71477

  Webmaster
  Bijdrager

  Kon het toch niet laten en heb zojuist de eerste twee delen bekeken. Deel 3 zal moeten wachten, want ik ga zo vertrekken richting Schildwolde voor mijn lezing vanavond. Mijn gedachten tot nu toe:

  Het dieet is TE strikt anti-koolhydraten. Daarom bezwijken de deelnemers ook bij tijd en wijle voor koolhydraatrijke, zetmeelrijke en suikerrijke voedingsmiddelen. Het is bijv. ABSURD om wel room goed te keuren maar geen melk, vanwege de lactose!

  Vreemd genoeg is Splenda (deel 2) wel toegestaan, de Amerikaanse merknaam voor sucrose. Dit is een EXTREEM GIFTIGE kunstmatige zoetstof! Doet denken aan Atkins die aspartaam goedkeurde. Dat krijg je dus als je zo fel anti-koolhydraten bent. Dit is niet nodig, het belangrijkste is dat je meer vetten dan eiwitten eet en meer vetten en eiwitten dan koolhydraten, waarbij de kh beperkt worden tot max. 100 gr. per dag.

  Als ik in het derde deel nog iets interessant zie, hoor je het van me!

  Mike

  #71478

  Webmaster
  Bijdrager

  Deel 3 gezien en verder geen opmerkingen meer. Zie mijn vorige post: het dieet was weliswaar te strikt en bevatte fouten, maar de resultaten waren er desondanks naar!

  Mike

  #71479

  Webmaster
  Bijdrager

  Hier een artikel over Splenda (sucralose) en hoe het lichaam zo snel mogelijk hier vanaf wil en dit via de urine loost, waardoor de stof uiteindelijk in de zee terechtkomt.

  Deze stof is toegestaan als zoetmiddel in bovenstaande docu, omdat deze geen koolhydraten bevat. Atkins maakte dezelfde denkfout met aspartaam, waarover dit artikel o.a. gaat. Aspartaam blijkt het risico op diabetes juist te verhogen, omdat een kunstmatige zoetstof (dus ook Splenda) trek opwekt voor suiker, koolhydraten en zetmeel, vanwege het feit dat er een zoete smaak wordt geintroduceerd zonder dat hier calorieen aan verbonden zitten. Daarnaast verhogen kunstmatige zoetstoffen wel degelijk de bloedsuiker- en insulinespiegel.

  Dit zou dus wel eens kunnen verklaren waarom veel deelnemers aan het programma toch bij tijd en wijle bezweken voor zoetigheid!

  Mike

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.