Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn

Dit onderwerp bevat 123 reacties, heeft 14 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 7 jaren, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 124)
 • Auteur
  Berichten
 • #472

  eeli
  Bijdrager

  Mijn ex vriendin leeft zoals ( denk ik) heel veel mensen. Zij rookt soms, drinkt regelmatig alcohol en koopt haar voeding in de supermarkt. Gebruikt margarine, suiker en eet zoals de gemiddelde Nederlander eet. Slikt verder niets en is niet bezig met haar gezondheid.

  Daarnaast leeft ze toch regelmatig in stress, zowel privé als op haar werk.

  Ze is 48 jaar en heeft een lijf maar menig 20 jarige niet aan kan tippen. Ze is fysiek sterker als menig man en kan heel gemakkelijk sporten. Ze is praktisch nooit ziek, heeft weinig slaap nodig en gaat iedere morgen heel gemakkelijk naar het toilet

  kortom….ik ben er jaloers op en zou willen dat mijn lijf zo zou functioneren. en dat terwijl ik toch al heel wat jaartjes bewust probeer te leven.

  #25982

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Albert, jij bent niet je vriendin. Je hebt overigens geen idee hoe zij er over 5 jaar aan toe is.

  Je kunt alleen maar uitgaan van je eigen lichaam en mogelijkheden.

  Jij zit zeker nog niet goed in je vel, misschien wat meer experimenteren met de voeding, tot je iets hebt gevonden waar je je goed bij voelt, waar je gelukkig van wordt. iets minder krampachtig vasthouden aan wat voor een ander werkt.

  #25983

  Webmaster
  Bijdrager

  Dirtsa,

  Volgens mij kun jij mijn forum zo overnemen, ik vind echt dat je geweldige adviezen geeft! De parallel tussen Albert en Rapunzel is dat ze beiden erg geforceerd en krampachtig zijn in hun denken en maar moeilijk los kunnen laten. Geen wonder dus dat ze al gauw geconstipeerd zijn en moeilijke ontgifters zijn. Dirtsa, ik bewonder de losse manier waarop jij met jouw gezondheidsproblematiek en het WP-voedingspatroon omgaat. Het moet een feestje blijven, daar gaat het om. Ik heb zojuist nog iemand geadviseerd om elke dag te eten alsof het kerstmis is!

  Mike

  P.S.: Albert, al die mensen die ‘nooit wat hebben’ krijgen hoe dan ook een keer de rekening gepresenteerd. Je kunt ook TE losjes met de dingen omspringen, dat is weer de andere kant van de zaak. Elke oorzaak heeft een gevolg, elke actie een reactie.

  #25984

  ruud
  Bijdrager
  Quote:
  P.S.: Albert, al die mensen die ‘nooit wat hebben’ krijgen hoe dan ook een keer de rekening gepresenteerd. Je kunt ook TE losjes met de dingen omspringen, dat is weer de andere kant van de zaak.

  Ja dat is volgens mij ook echt zo.

  Ik had een kennis die van de daken schreeuwde dat hij nooit wat had.

  Dat is al opvallend dat iemand dat zo vaak zegt.

  Alsof die allang voelt dat het niet houdbaar meer is.

  En hoppa: kanker.

  Het systeem van reckeweg zegt dat er meerdere stadia zijn waarin de ongezonde mens tekenen krijgt van ongezondheid waar die kan kiezen of die de tekenen serieus neemt of niet.

  Het is ook echt mogelijk over de tekenen heen te leven.

  Als een donderslag bij heldere hemel worden deze mensen dan meestal gelijk met het ergste geconfronteerd.

  Dat kan zo ook.

  Maar goed, je zult altijd een categorie mensen houden die gezond 100 wordt op enkel een boterham met hagelslag.

  Dat is ook echt een kunst denk ik, maar niet aan mij besteed.

  #25985

  Anoniem

  P.S.: Albert, al die mensen die ‘nooit wat hebben’ krijgen hoe dan ook een keer de rekening gepresenteerd. Je kunt ook TE losjes met de dingen omspringen, dat is weer de andere kant van de zaak. Elke oorzaak heeft een gevolg, elke actie een reactie.

  Ja,ik weet welk commentaar hier weer op komt,maar ik wil alleen mn overpeinzingen spuien….en Albert laten weten dat hij niet de enigste is die wel eens zo denkt.:)

  Hier heb ik de laatste tijd dus steeds meer mn bedenkingen over. Ik kan me Albert’s gedachtengang wel voorstellen.

  En stel dat deze mensen idd een rekening krijgen gepresenteerd in een heel acute drastische manier,late we zegge bv kanker,dan nog hebben zij wel een “leven geleefd” en niet in allerlei bochten gelegen mbt voeding,levensstijl etc. om maar beter te worden.

  Ik weet niet welke vd 2 ik erger zou vinden….

  #25986

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Maar goed, je zult altijd een categorie mensen houden die 100 wordt op enkel een boterham met hagelslag.

  Dat is onmogelijk. Het ‘geheim’ van honderdjarigen zit hem juist in hun voedingspatroon (en daarnaast hun leefpatroon).

  Mike

  #25987

  mappas
  Bijdrager
  Quote:
  Joey schreef:

  En stel dat deze mensen idd een rekening krijgen gepresenteerd in een heel acute drastische manier,late we zegge bv kanker,dan nog hebben zij wel een “leven geleefd” en niet in allerlei bochten gelegen mbt voeding,levensstijl etc. om maar beter te worden.

  Ik weet niet welke vd 2 ik erger zou vinden….

  Mijn vader heeft ook nooit in bochten gelegen en zeker z’n leven geleefd: rookte als een ketter, deed niet aan lichaamsbeweging, was echt te zwaar (vet rond de buik) en hield van z’n borrel. Maaaaar: was noooooooit ziek 😕

  Tot hij op z’n 52ste een zware hersenbloeding kreeg en bleek dat z’n bloedvaten de conditie van een 80-jarige hadden. Hij heeft nog 13 jaar geleefd als een plant 😥

  Daarom ben ik zo vreselijk anti-roken……..het is een sluipmoordenaar! 👿

  #25988

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Mike, ik heb echt geen enkele intentie hoor om jou forum over te nemen…ik word haast verlegen van jou complimentje 😳

  En vergeet niet dat ik vrijwel in hetzelfde dal heb gezeten als Albert en Rapunzel. Het is vooral erg herkenbaar.

  Ik ken de gedachtenkronkels, het:ik zie vooral mensen om mij heen die in mijn ogen erg ongezond leven, maar die hebben geen ms.

  Echter: dit helpt helemaal niets. Als ik zo zou eten en leven als zij dan zou ik nog veel zieker zijn. Dat is geen optie.

  Ik ben steeds blijven zoeken naar iets wat erg goed voelt, en vooral waar ik blij van word.

  Ik kan niet wachten tot het boek van wp vertaald en al te bestellen is, daar heb ik zo’n zin om dit te lezen.

  Nu is het vaak een artikel hier, een stukje daar, en ik wil het boek op mijn nachtkastje.

  #25989

  Webmaster
  Bijdrager

  Joey,

  Jij blijft maar neigen naar zelfdestructie. Veel plezier ermee, als dat je pad is, ik hoop dat het je waard is om jezelf dood te ‘genieten’.

  Mike

  #25990

  E123
  Bijdrager

  Leuke vraag, Albert. Ik denk dat iedereen die problemen heeft met zijn gezondheid weleens zo denkt en jaloers is op al die mensen die “altijd gezond zijn”.

  In het begin had ik dit ook heel erg. Tegenwoordig begin ik gek genoeg steeds meer DANKBAAR te worden voor de problemen met mijn gezondheid. Ongeloofelijk hoeveel ik de laatste 3 jaar geleerd heb. Ik durf gerust te zeggen dat ik de laatste 3 jaar meer heb geleerd dan al die 22 jaar daarvoor. En dan bedoel ik zeker niet alleen over voeding.

  Quote:
  En stel dat deze mensen idd een rekening krijgen gepresenteerd in een heel acute drastische manier,late we zegge bv kanker,dan nog hebben zij wel een “leven geleefd” en niet in allerlei bochten gelegen mbt voeding,levensstijl etc. om maar beter te worden

  Dit is dus weer niet leven, maar OVERleven, zoals Mike ook altijd zegt. Ben ook mijn hele leven bezig geweest met OVERleven, en DANKZIJ klachten met de gezondheid begin ik stapje voor stapje mezelf weer met LEVEN bezig te houden.

  Quote:
  Maar goed, je zult altijd een categorie mensen houden die gezond 100 wordt op enkel een boterham met hagelslag.

  Ik ken ook een man van ik geloof bijna 90 die nog overal op zijn fietsje heen gaat. Drinkt lekker zijn borreltje en niet zoveel bezig met gezonde voeding. Wat mij wel vaak opvalt aan deze mensen is dat ze echt ontzettend positief in het leven staan. ALTIJD opvallend vrolijk en aardig tegen echt iedereen.

  Mijn oma was ook zo iemand. Er zat gewoon niks negatiefs in haar en dat straalde ze ook uit naar iedereen. Als je bij haar in de buurt kwam werd je al vrolijk.

  Ik denk dat dit ook een deel van het “geheim” is van oud worden.

  #25991

  E123
  Bijdrager

  hmm, de “quote” knop doet de laatste tijd een beetje vreemd bij mij..

  #25992

  mappas
  Bijdrager
  Quote:
  Joey schreef:

  zij wel een “leven geleefd” en niet in allerlei bochten gelegen mbt voeding,levensstijl etc.

  Er valt me nog wat op in wat je schrijft Joey, en dat is dat jij een gezonde levensstijl blijkbaar ziet als levenslang lijden. Probeer te genieten van gezond leven en van gezond eten. Sinds ik dit forum heb gevonden heb ik een radicale omslag gemaakt. Ik heb ooit anorexia gehad en dat tekent nog steeds de manier waarop ik met voeding om ga: koolhydraten en suikers waren daardoor al lang m’n vijanden, maar vetten, en vooral dierlijke waren een grote NO NO! 😯 Ik realiseer me nu echter dat ik mezelf jarenlang hele belangrijke voedingsstoffen heb onthouden, en dat al die chemische light-producten je lichaam stukje bij beetje kapot maken. Ik heb nu sinds twee weken de grootste lol: ik smeer dik roomboter op m’n (nog maar twee) boterhammen en beleg ze dik met kaas, ik lunch met een dikke kaasomelet in roomboter gebakken, ik heb dit weekend in m’n eentje een hele makreel op, ik maak dikke gevulde pastasauzen met zalm en room (maar zonder de pasta 😆 ) en doe crème fraiche door m’n in cocos-olie gebakken roerbakgroente. Je weet niet half hoe heerlijk genieten dat is, wat heb ik dat al die jaren gemist! En ik ben in die twee weken nauwelijks aangekomen, wat wel zou mogen want ik zat een kilo onder m’n aanvaardbare gewicht. Dat komt echter omdat al die vetten me zo verzadigen dat ik tussen de maaltijden door niet táál naar eten. Normaal zit ik de hele dag te eten eten te snoepen (al zijn het maar noten, bakjes yoghurt met muesli en rijstzoutjes), ik moet daar nu zelfs niet aan denken!

  Ik wil hier maar mee zeggen: probeer te genieten van gezonde voeding, en zie het niet als een straf. Gisteren liep ik door de supermarkt en realiseerde me wat een enorme hoeveelheden chemische troep daar staat: frisdranken, yoghurttoetjes met kleur- en smaakstoffen, meter- en meters vol chips-schappen met transvetten……. 👿 Brrr…….ik moet er nu helemáál niet meer aan denken, en als ik thuis m’n kaasomelet eet kan ik me op dat moment bijna niets lekkerders voorstellen! 😀

  Ik hoop dat je gezonde voeding anders kunt gaan zien Joey, en dat je net als ik medelijden hebt met mensen die zichzelf kapotmaken met “voeding” zoals de natuur dat nooit bedoeld heeft.

  #25993

  ikke
  Bijdrager

  Joey, ik ben er een tijdje niet geweest, maar sinds ik er weer ben, zie ik je bijna elke post (al dan niet die je in die tussentijd hebt geschreven) al beginnen met “ik weet wat jullie gaan zeggen” of iets in die trant.

  Natuurlijk begrijp ik dat je wel eens zo denkt als Albert. Ik durf te stellen dat het voor velen hier op het forum herkenbaar is of is geweest. Als ik voor mezelf spreek in ieder geval wel. Ik weet alleen ook dat mijn lichaam niet dat van een ander is, ongeacht of ik daarom gevraagd heb.

  Wat me dan nog opvalt aan jouw posts is dat het afentoe net lijkt of je gedwongen wordt WP te volgen. Dat is het niet. Als jij graag terug wilt naar waar je behoefte ligt, houdt niemand je tegen, toch? Je weet hoe het toen was en als dat voor jou ideaal is of lijkt, dan is dat zo. Jij bent de enige die dat kunt bepalen.

  Toch vraag ik me af wat je tegenhoudt om terug te gaan. Je schopt hier namelijk wel hard tegen het “moeten” en niet kunnen “leven” aan, maar wat hier ook tegen je gezegd wordt, het schoppen blijft. Als ik je posts lees en niet beter zou weten, zou ik bijna zeggen dat je iets door de overige forumleden c.q. Mike wordt afgepakt als je er niet mee doorgaat.

  Soms zou ik zo graag willen begrijpen wat er in jouw hoofd omgaat en wat de basis vormt voor jouw reacties. Ik weet dat je afentoe stevige feedback krijgt (ook van mij), maar toch blijf je hier. Wat houdt je hier? En wat maakt dat jij niet de keuze kunt maken om (ook?) in je hoofd volledig voor WP/GAPS/iets anders wilt gaan? Misschien doe je het in gedrag wel (weet ik niet, hoor), maar in je hoofd sta je er echt buiten. En dat maakt het nog veel moeilijker.

  #25994

  mappas
  Bijdrager

  Wat je óók niet moet vergeten……..is dat de mensen die nú gezond 100 zijn (geworden) niet zijn opgegroeid met dieet-halvarine, chips, cola, Red-Bull……… 😐

  Jij en ik en velen om ons heen worden steeds ouder…….omdat de medische wetenschap er in slaagt je in leven te houden, maar we leven niet langer in gezondheid, integendeel heb ik het idee.

  En inderdaad wat Janse zegt, mijn oma is 99 geworden, en ze was een onbezorgd en vrolijk mens dat genoot van het leven en de mensen om haar heen, ze speelde op haar 80ste nog een partijtje tennis en tot haar 95ste een potje brigde.

  Dus met een sikkeneurige kop je gezonde prakje eten zal je ook niet brengen waar je wilt. Ga ervoor…… of ga er niet voor! 😉

  #25995

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  hmm, de “quote” knop doet de laatste tijd een beetje vreemd bij mij..

  Evan, klopt, ik heb dat al enkele dagen voor je gefixt. Zo ook nu weer. Voor het citaat op de quote-knop drukken en na het citaat weer. Voor het citaat moet je quote zien en na het citaat /quote, met een / ervoor. En dat tussen rechte haakjes, maar dat kan ik hier niet doen, anders maakt de software er een citaat van.

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 124)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.