Mike Vitamine D tekort

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Mike Vitamine D tekort

Tags: 

Dit onderwerp bevat 62 reacties, heeft 24 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Pike 1 jaar, 9 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 63)
 • Auteur
  Berichten
 • #3191

  Anoniem

  Hoi Mike,

  Een vriendin van me heeft met jou onlangs via het forum gecorrespondeerd over een Vitamine D.

  Zij heeft in het verleden een tekort gehad en door gezondheidsredenen kan ze niet in de zon, nu nog steeds niet. Wij gaven toen aan, dat de vriendin Vitamine d3 van Bonusan slikte om het tekort op te lossen. (deze versie van vitamine d3 van bonusan is opgelost in kokos en palmolie)

  Via de bonusan vitamine d3 is destijds wel haar tekort opgelost en ging van 24 naar 50. Dus het was weer goed op peil. Althans volgens de testen en ze voelde zich ook beter.

  Wij wisten niet beter dan dat dat ook goed was.

  Via jou en de forumleden hoorden wij toen dat deze vitamine d in olie (zonder dierlijke vetten en zonder vitamine a) niet goed zou zijn ivm o.a. de plantaardige versie.

  Ons werd aangeraden de versie van vitavie. Vervolgens bestelden wij de butteroil codliveroil (gel) en vervingen de vitamine D3 van bonusan door deze versie. Elke dag nam deze vriendin een afgestreken grote theelepel van de codliveroilgel om haar vitamine D op peil te houden. Dit heeft ze drie maanden gedaan. Nu is er net weer een bloedtest geweest en vreemd genoeg is sinds de codliveroil haar vitamine D peil heel snel gezakt van 50 naar 23.

  1. Kan jij verklaren waarom dit is?

  2. Is de hoeveelheid per dag niet goed genoeg geweest ( die afgestreken lepel).

  3. Je gaf toen aan dat met de codliveroil gel wel opgelet moest worden dat je er niet teveel van nam, aangezien het vitamine A peil niet te hoog mag zijn in het bloed. Hoe kunnen we dan nu bepalen hoeveel vitamine D we haar moeten geven.

  4. En hoe kon het dat met de vitamine D3 van bonusan (zonder a en zonder dierlijke vetten) haar vitamine D3 peil destijds binnen een paar maanden wel snel steeg tot meer dan 50 en netjes op peil bleef?

  Ik hoop snel van jou te horen, want ze heeft veel klachten, dit komt er nu nog bij. Dus het zou fijn zijn als je even op dit relaas wilt ingaan om de nodige duidelijkheid te geven.

  Groetjes, Heidi

  #75245

  Webmaster
  Bijdrager

  Je kunt kunstmatig met geisoleerde vit. D de bloedwaarde opkrikken, maar het kan ten koste gaan van je vit. A-voorraad. Toen haar bloedwaarde zo snel gestegen was, verdwenen haar klachten of bleven ze of werden ze zelfs erger? Vervolgens is ze Blue Ice Royal gaan gebruiken en kelderden haar vit. D-waarden weer. Mogelijk is dit omdat het lichaam eerst de vit. A-waarden weer heeft hersteld, ten koste van vit. D. De vetoplosbare vitamines werken in synergie met elkaar, dus je speelt voor God als je slechts 1 van de 4 in geisoleerde vorm aan je lichaam toedient.

  Mike

  #75246

  Anoniem

  Oke Mike dat is duidelijk. En ja ze voelde zich destijds wel goed eigenlijk, dus daar is niets van gemerkt. Je vitamine a en regulatie van de resterende vitaminen is ook duidelijk.

  Maar heb je dan een voorstel voor hoe nu verder? Is het goed om de visgel te verhogen tijdelijk? Is die afgestreken lepel juist of mag er een bergje op zitten.

  Of kan er een losse vitamine D naast geslikt worden, die van bonusan? Lijkt me dan ook niet echt..Want ondertussen zit ze dus wel met die lage vitamine D waarde en ze voelt zich niet goed.

  Wacht op je reactie of er iets te doen is op dit moment.

  Groet Heidi

  #75247

  Webmaster
  Bijdrager

  Een halve theelepel drie keer per dag bij de maaltijd is de maximale dosis. Dat lijkt me de beste weg verder.

  Mike

  #75248

  Anoniem

  Dat is duidelijk, maar nu vraag ik mij af of ze zo niet teveel vitamine A binnenkrijgt, want ze is maar klein 1.60m.

  En hoelang denk je dat het gaat duren dat de vitamine A weer hersteld is, zodat de vitamine D waarde weer omhoog kan gaan.

  En kan ze dan het beste de levertraan met of zonder de boterolie innemen

  Of is er misschien nog iets anders wat ze kan doen om het te versnellen.

  Alvast bedankt!

  Groetjes Heidi

  #75249

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik zou de maximale dosering aanhouden van de Blue Ice Royal (3 maal daags 1/2 theelepel bij de maaltijd). Hoe lang het duurt is onmogelijk om te voorspellen.

  Mike

  #75250

  Anoniem

  Hai Mike,

  Nog een vraag(en) omtrent dit onderwerp. Wij zaten dit zo te bespreken en toen bedacht die vriendin zich, dat zij tijdens het slikken van die bonusan d3 wel een goede A- waarde had tijdens bloedtesten. Dus in die zin leek er niets te hoeven veranderen. Of is het zo, dat de bloedtest bij een huisarts andersoortige gegevens laat zien en dat deze in die zin “niet betrouwbaar” hoeven zijn? Want als het waar is dat nu haar vitamine A gehalte wordt gestabiliseerd en de D3 keldert met Blue Royal ice, dan is dat in die zin toch vreemd, aangezien voorgaande bloedtesten lieten zien dat de A prima was.

  En toen bedachten wij ons nog iets. Je hoort wel eens dat mensen een vitamine E pil slikken per dag. Deze hoort toch ook bij de vier vitaminen waar jij het over had he? Is het dan in dat geval ook zo dat je zoals jij het verwoordt, voor god speelt? Gebeurt er dan hetzelfde? Haal je dan ook de synergie uit het geheel? Want dat wisten wij dus echt niet.

  En wat zou er gebeuren, als je alle vier de vitaminen geïsoleerd van elkaar, in vier aparte capsules in vet opgelost, zou innemen? Kan er dan toevalligerwijze wel een juiste balans ontstaan? Of is ook dit onmogelijk?

  Ps heb jij dit trouwens al meer gehoord bij mensen, dat zij in het begin tijdens het slikken van Blue Royal Ice eerst de vitamine D juist keldert en daarna pas weer omhoog gaat?

  Benieuwd naar je antwoord.

  Groeten Heidi

  #75251

  Webmaster
  Bijdrager

  Nee, ik heb nooit eerder gehoord dat vit. D kan gaan dalen en vervolgens stijgen. Ik denk dat jullie moeten stoppen met denken in geisoleerde vetoplosbare vitamines en moeten beginnen deze vitamines in synergie met elkaar te zien. We weten het onmogelijk beter dan de natuur! Dit betekent dat je allereerst naar je voeding moet kijken en niet naar supplementen! Vetoplosbare vitamines zitten in dierlijke vetten. Daarnaast beschouw ik suppletie met levertraan en/of Blue Ice Royal als onontbeerlijk, maar het begint bij de voeding zelf!

  Mike

  #75252

  ruud
  Bijdrager

  Ik heb zelf veel baat bij deze uvb-lichtlamp: als ik die gebruik, slaap ik daarna veel beter:

  https://www.fatsforum.nl/topic/ms-en-vitamine-d-en-calcium

  https://www.fatsforum.nl/topic/ms-en-vitamine-d-en-calcium/page/3

  Quote:
  De UVB lamp is te koop op website: http://www.leplantage.nl/ Dit is een winkel in tuinbouwartikelen, gevestigd te Mijdrecht.

  U heeft 2 stuks van deze PLL 36/01 UVB lampen nodig en 1 maal het Tneon 2 x 36 watt armatuur.

  Beide lampen moeten dan in het armatuur geplaatst worden.

  http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp

  Ik zit er om de dag een kwartier voor, 40 cm er vanaf.

  Met mijn rug ernaar toe gekeerd trouwens, omdat ik de stralen niet goed op mijn ogen verdraag.

  #75253

  Webmaster
  Bijdrager

  Een goed artikel uit de laatste Wise Traditions, het kwartaalblad van de WAPF, geschreven door Chris Masterjohn over de synergie tussen de vetoplosbare vitamines en andere co-factoren:

  http://www.westonaprice.org/fat-soluble-activators/nutritional-adjuncts-to-the-fat-soluble-vitamins

  Quote:
  It is clearly time to move beyond viewing each vitamin in isolation. The fat-soluble vitamins not only synergize with each other, but cooperate with many other nutrients and metabolic factors such as magnesium, zinc, fat, carbohydrate, carbon dioxide and thyroid hormone.

  Mike

  #75254

  ruud
  Bijdrager
  #75255

  Tuna
  Bijdrager

  Julian Assange kamt met een verslechterde gezondheid, oa door een tekort aan Vitamine D omdat hij al 2 jaar binnen zit.

  Quote:

  Julian Assange has developed a potentially life-threatening heart condition and other health problems while living inside the Ecuadorian embassy, but cannot leave to be hospitalized, according to a report.

  The WikiLeaks founder, who has been holed up in the embassy in London since June 2012, is suffering from arrhythmia, a potential fatal irregular heartbeat, as well as a chronic lung condition and high blood pressure, a source told the Mail on Sunday.

  Vitamin D deficiency caused by lack of sunlight is also damaging his health and could lead to further problems down the road, including weakened bones and diabetes.

  #75256

  Anoniem

  Pas om met geïsoleerde vitamine D3. Ik heb namelijk vitamine d3 geslikt en hier kreeg ik conjunctivitis van.

  En hoe weet ik dat na een paar dagen slikken van 5000iu D3 heb ik twee weken conjunctivitis gehad. In deze twee weken heb ik geen D3 geslikt. Na de twee weken ben ik begonnen met D3 en de dag erna kreeg ik direct last van mijn ogen.

  Weer gestopt en nog eens geprobeerd en weer last van mijn ogen. Met levertraan heb ik hier geen last van. Dus er gebeurd wel degelijk iets met de verhouding in je lichaam tussen vitamine A en D.

  #75257

  Webmaster
  Bijdrager

  Assange moet gewoon Blue Ice gefermenteerde levertraan in grote doseringen tot zich gaan nemen en daarna overgaan op een onderhoudsdosering. Hij kan ook regelmatig onder de zonnebank.

  Mike

  #75258

  Rapunzel
  Bijdrager

  Mijn ervaring met vitamine D-suppletie is heel anders. Ik weet zeker dat mensen met een opnameprobleem (lekke darm) wel degelijk baat hebben bij vitamine D aanvulling. Blue Ice Fermented cod liver oil is dan niet genoeg. Mijn lichaam gaf dat ook aan: ieder straaltje zon moest ik meepikken vorig jaar! Ik kon dan onmogelijk binnen blijven. En ik was toen volop aan de levertraan. Toen ben ik gaan suppleren met: http://www.iherb.com/thorne-research-vitamin-d-k2-1-fl-oz-30-ml/23517

  en deze zomer (ahum) hoef ik niet meer zo nodig de zon in. Een kennis van me, die ook aan het lekkende darm syndroom lijdt, had bij een meting ook een vitamine d-tekort, terwijl hij aan de Vitavie levertraan+boterolie is. Dus blijkbaar is dat alleen bij mensen met een opnameprobleem niet genoeg.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 63)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.