Mijn man…

Dit onderwerp bevat 30 reacties, heeft 11 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  PuurNatuur 4 jaren, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)
 • Auteur
  Berichten
 • #3971

  Mijn man, eigen bedrijf, werkt graag mee op de werkvloer en dan komt het regelmatig voor dat hij zijn masker niet opzet als hij met verf spuit. Het verf wat we hier gebruiken is voor de industrie, dus loodhoudend, epoxy en oplosmiddelen. Zijn handen zitten zelfs dagelijks vol met verf.

  Wat kan ik mijn man geven zodat hij al dat gif uit zn lijf krijgt?

  Oftewel, voordat het te laat is en hij er last van krijgt.

  #84458

  Anoniem

  Dat is dweilen met de kraan open.

  Ik weet hoe lastig het is, ben zzp-er die van alles en nog wat doet, maar verf klussen e.d. probeer ik zo veel mogelijk te vermijden.

  Masker op en handschoenen aan zal meer effect hebben dan welk voedingsmiddel dan ook.

  Ook als voorbeeld voor zijn medewerkers trouwens.

  #84459

  Anoniem

  Koriander en ontgiften:

  Met koriander kun je heel goed je lichaam ontgiften van zware metalen. Metalen als kwik lood en cadmium binden zich namelijk aan koriander zodat ze via het spijsverteringskanaal je lichaam weer verlaten. Als je elke dag wat koriander in je eten verwerkt is je lichaam binnen twee weken gereinigd van deze metalen. Zowel de zaadjes als de verse koriander hebben een ontgiftende werking. Het beste is natuurlijk wel de biologische koriander.

  #84460

  Koriander, dat is een goeie! Gaat hier per bos in de soep en andere gerechten 🙂

  Maar zal het voortaan nog meer gaan gebruiken.

  #84461

  Webmaster
  Bijdrager

  Kijk maar uit dat hij geen OPS (schildersziekte) krijgt:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Organisch_psychosyndroom

  Mike

  #84462

  Anoniem

  Mijn man is ook schilder/restaurateur, al 15 jaar eigen bedrijf, maar geen personeel:-) Gelukkig geen spuiter en hij is wel wat voorzichtiger dan jouw man, want bij gore troep draagt hij wel een masker en werkt hij vrij schoon en het liefst buitenwerk. Qua voeding neemt hij het dan weer niet zo nauw, volgt mij wel zo’n beetje, maar gaat echt zijn koffie met sloten gekookte (bio) melk niet aan de kant zetten. Hij zegt altijd: ik hoef geen 100 te worden en je druk maken over of het goed of slecht is, is veel slechter voor je. Tja…

  #84463

  Mijn man heeft inmiddels zn aardappelen al aan de kant gezet, eet biologisch en zoveel mogelijk WAPS. Helaas, van z’n boterham kan ik hem niet afkrijgen.

  #84464

  Anoniem
  Quote:
  Hij zegt altijd: ik hoef geen 100 te worden en je druk maken over of het goed of slecht is, is veel slechter voor je.

  Ja die hoor je vaker, grotere bull shit is nauwelijks denkbaar

  #84465

  Anoniem

  Bedoel je het eerst of 2e deel @pike? Kun je ook zeggen waarom dat bullshit is, ik weet het wel, maar heb altijd andere bronnen nodig zeg maar om hem te overtuigen:-) Met het zuiveren van het water ook. Ik wil dat graag thuis (wij wonen in PWN gebied, dus oppervlakte water hier). Toen ik daarmee kwam, kwam meteen spottend: en dan, als je dat dan hebt, kun je 100 worden ofzo? Nu hebben we het geld niet voor zo’n installatie helaas, dus doe ik het nu maar even met Britta filters die we toch al in huis hadden voor op vakantie in het buitenland. Onlangs kwam ik echter via mijn Bates leraar op een filmpje over medicijn resten in ons drinkwater en toen ik daarmee kwam, zag ik dat hij het al wat meer ging geloven dat het misschien toch wel goed zou zijn. Deze lijkt me wel wat en is ook niet zo gek duur

  #84466
  #84467

  Anoniem

  Ik bedoel alle twee de delen.

  Ik hoor dat helaas veel te vaak bij mensen, ook die nu nog redelijk jong zijn en er mee weg kunnen komen.

  Het is dus gewoon niet zo dat je inplaats van zeg 90 gewoon op 80 jarige leeftijd dood gaat.

  Daar gaat bijna altijd jaren aan lijden aan vooraf. Totaal zinloos lijden door diabetis, hart en vaat ziekten, depressies, extreme vermoeidheid, gruwelijke bijwerkingen van allerlei medicijnen enz.

  En de omgeving dwz je familie en vrienden lijd mee.

  In mijn omgeving zie ik 80 % van de mensen van zo rond de 60 aan allerlei aandoeningen lijden die bijna 100% komen door het voedsel dat ze de afgelopen 20 jaar hebben gegeten.

  Echt zo jammer, en nogmaals, zo zinloos en dan moet ik vaak van diezelfde mensen de ” ik hoef geen 100 te worden en stres is nog slechter” bs aanhoren.

  En het tweede deel, zo ingewikkeld is het toch niet? Als je het niet kan onthouden schrijf je het op een briefje.

  Waarom zou je daar stres over krijgen? Gewoon wat gewoonten veranderen.

  Neem je eerst een boterham met hagelslag mee naar je werk nu een fles kefir en een kip salade. Ik kan mij niet voorstellen dat je daar zo stres van krijgt

  In andere woorden:

  Het is geen keuze tussen 100 worden en gezond eten of 75 en eet maar wat je wil.

  Het is een keuze tussen 90 worden in redelijk tot goede gezondheid vol levensvreugde en energie of vanaf je 40e langzaam aftakelen gebukt gaan onder allerlei beschavingsziektes tot je na jaren ziektebed op je 75e doodgaat.

  #84468

  Anoniem

  Hij heeft een extra argument: hoe meer geld het kost om gezond te eten (Paleo is voor ons gezin gewoon ondoenlijk financieel, we kunnen niet eens iedere dag vlees ed betalen, laat staan 3 maaltijden per dag pp…), hoe meer hij moet werken en hoe meer hij moet werken, hoe ongezonder het is voor hem (hij is schilder/restaurateur/klussenman)… tja, daar zít toch echt wel wat in. En als ik dat argument van die ziektes aanvoer, dan zegt hij doodleuk: dan maak je toch een einde aan je lijden, hij is er klaar voor, zegt hij…

  En met stress bedoel ik meer dat je je druk maakt om of je iets nu wel of niet moet eten, of dat plastic nou wel of niet goed is en je druk maken over je kinderen of die een snoepje en frisdrank zullen gaan krijgen bij hun vriendjes, of dat je dat soort dingen los kan laten en je daar niet meer druk om maakt. Hij eet overigens geen brood met hagelslag, maar (door mij) geweekte bruine rijst met eieren en veel kokosvet. Als hij de rijst zou koken, zou hij het niet weken, hij vindt het ongeweekt lekkerder (als ik het te lang week of in bouillon kook, vindt hij het vies en eet hij brood ipv die rijst) en gemak dient de mens hè.. Dan doe ik het maar, want de kinderen eten er ook van.

  #84469

  Mijn man is niet zo halstarrig, die neemt het gewoon van me aan dat dingen zo zijn 🙂

  Nu is het wel zo dat ik niet rigoreus alles over de andere boeg heb gegooid, maar stap voor stap en ik eerst. Nu dan eindelijk de aardappelen eruit, maar die at ik al vrijwel niet.

  Verder ga ik mezelf niet in de stress jagen als ze (man en kind) een keer wat anders eten.

  Ik vertel erbij waarom dat we zus en zo eten, meer kan ik niet doen.

  Manlief heeft trouwens verse koriander door zn eten gehad en verder maar hopen dat ie zich wel 100 x bedenkt om niet zonder masker te spuiten en tja ook aan handschoenen moet ie denken.

  #84470

  Anoniem
  Quote:
  En met stress bedoel ik meer dat je je druk maakt om of je iets nu wel of niet moet eten, of dat plastic nou wel of niet goed is en je druk maken over je kinderen of die een snoepje en frisdrank zullen gaan krijgen bij hun vriendjes, of dat je dat soort dingen los kan laten en je daar niet meer druk om maakt

  Ja daar moet je een beetje een balans in zien te vinden. Maar als je thuis gewoon goed eet ben je al heel goed bezig.

  Het geld argument is ook begrijpelijk maar dan gaat het meer om het geld dan om het eten.

  Hij zit iig niet aan de plastic boter en witte boterham met hagelslag.

  #84471

  Indigo
  Bijdrager

  Ik ken iemand die schilder is van beroep en zich regelmatig van binnen opschoont met een dosis vitamine B3. Hij heeft er veel onderzoek naar gedaan. Ik meen dat er dan heel veel troep via zijn slijmvliezen naar buiten komt. Sinds kort is hij als extra ondersteuning voor zijn lichaam ook aan de Alkalife en rapporteert nu de ‘welbekende’ zwarte ontlasting.

  Ik zal hem eens vragen hoe hij dat pre ies doet met de vitamine B3.

  Verder om te ontgiften:

  – selenium

  – jodium

  – chlorella

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.