mijn man doet niet mee

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid mijn man doet niet mee

Dit onderwerp bevat 24 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Alexandra 4 jaren, 5 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 25)
 • Auteur
  Berichten
 • #3789

  vanille
  Bijdrager

  Jullie weten dat mijn man niet echt meedoet met mijn levenswijze maar begint wel steeds meer die kant op te gaan. Hij drinkt intussen kefir en krijgt vetten binnen door de manier waarop ik kook. Nu zit daar denk ik ook het probleem, want hij heeft een erg opgezette buik en de laatste 2 wkn erge pijn in zijn rechterzij. Mijn vermoede is dan ook dat dit van de lever komt en voel me toch wel schuldig omdat hij met mij mee eet. Iemand enig advies wat hij het beste kan nemen, we hebben al bitterzout gehaald en daar heeft hij 1 dag 2tl van genomen maar dat heeft niks gedaan. Nu moet hij weer een week wachten want door zijn werk kan hij niet constant naar de wc moeten rennen 😉

  #82165

  Webmaster
  Bijdrager

  Het helingsproces is begonnen voor hem. Je kunt niet anders gaan eten en dan denken dat je op een dag zonder alag of stootgezond wakker wordt, zo werkt het niet. Ik denk dat de aanduwende werking van de vetten hem parten speelt en dat de pijn en zwelling zich in zijn galblaas en alvleesklier voordoen. Ik raad natriumbicarbonaat aan, naast het bitterzout.

  Mike

  #82166

  vanille
  Bijdrager

  en oxypowder kan dat ook nog iets voor hem doen op dat gebied, eerstdaags krijg ik hem nog aan de leverreiniging 😉

  #82167

  Tanja
  Bijdrager

  Mijn man heeft ook al een paar keer dunne ontlasting gehad nadat ik extra eieren en olijfolie in z’n smoothie had gestopt en een keer 2 dagen met (zoals hij het noemt) buikkrampen rondgelopen. Ik zeg altijd: goed bezig, de vetten doen hun werk!! en hij kijkt dan een tikkie afkeurend en ongelovig ha ha. Die mannen van ons boffen maar, al beseffen ze het niet altijd. Ik denk dat als z’n lever/galblaas gaat opspelen ik die van mij ook nog weleens aan de g&l reiniging krijg. Maar zolang hij er geen (pijn)klachten van heeft zal hij het waarschijnlijk niet doen. Dat noem ik nou hardleers.

  #82168

  Alexandra
  Bijdrager

  Je man doet dus wel mee 😀

  Wat kan de oxypowder in deze dan voor hem betekenen?

  #82169

  vanille
  Bijdrager

  Hij zit nl helemaal verstopt daarom dacht ik aan oxypowder.

  Ik vind het nl ook best wel eng want hij kan zich niet meer fatsoenlijk bewegen of hij vergaat van de pijn

  #82170

  Is hij al aan de H2o2 vanille? Dat zou hij nu kunnen nemen tegen de verstopping. Ik zat ook verstopt, en ben er weer mee begonnen. Het werkt absoluut niet als oxypowder, maar het helpt wel mee om normaal naar het toilet te kunnen.

  Mijn vriend doet aardig fanatiek mee met WAPF trouwens. Binnenkort gaan we samen de grote leverzuivering doen. We hebben het een tijdje uitgesteld, maar na de vakantie gaan we er voor. Hij neemt braaf h2o2, spuit zich ‘s avonds in met magnesiumolie en drinkt Sole. Onder wat protest laat hij mij zijn moedervlekken wegbranden met puur 35% (ik was zelf eerst testcase). Ook is hij uit eigen beweging gestopt met koffie sinds een maand. Helaas lusten we allebei de BB-Bouillon niet, en lever wil er ook nog niet in…

  #82171

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik zou niet aan de oxypowder gaan, maar aan het bitterzout. Een eetlepel op een glas als een lagere dosis niet werkt. Oxypowder zet je galwegen niet open en bitterzout wel.

  H202 helpt bij mij dus echt niet om naar de wc te gaan. Sterker nog, ik ben weleens ermee gestopt, omdat ik niet meer naar de wc kon. Ik zou daar nu dus niet mee gaan experimenteren als je al klachten hebt. Grote kans dat je nog heftiger gaat ontgiften en niet meer weet waar je t zoeken moet.

  Het is trouwens niet gezegd dat het vette eten de last geeft aan de lever en galstreek. Bij mij heeft juist het eten van vetten de pijn voor mij opgelost. Daarvoor had ik de klachten al.

  #82172

  vanille
  Bijdrager

  San; Wat goed dat jouw vriend zo goed meedoet, dat wil ik meemaken dat die van mij met de koffie stopt. 😉

  H202 heeft hij een tijd geleden gebruikt, maar deed helaas voor hem ook niet veel mbt verstopping. Dat is wel heftig die moedervlekken wegbranden met 35%, kan dat geen kwaad dan, ik weet wel dat je ze kunt aanstippen met 3%.

  Alexandra ; dat lijkt me dan ook het beste dat hij meer bitterzout gaat nemen en als dat niks doet bica erbij, maar dat zal wel meevallen 😉 en dan kijken of de pijn overgaat.

  #82173

  Alexandra
  Bijdrager

  Bij pijn in de lever/galstreeek neem ik een eetlepel bitterzout. Als het na een half uur, 3 kwartier nog niet over is, nog een keer. Ook als de pijn wel minder is, maar nog niet over. Dan heb je dus wel het goede middel, maar blijkbaar nog niet de goede hoeveelheid. Zelf heb ik nooit meer dan 2 glazen in een uur hoeven nemen. Weleens dat het een paar uur later dan weer opspeelt.

  #82174

  vanille
  Bijdrager

  ok duidelijk , bedankt voor je advies ik hoop dat het over gaat.

  #82175

  @vanille: Ja knap he, had niet verwacht dat hij echt zou stoppen. Heb hem een paar weken elke dag gevraagd of hij weer koffie had gedronken, maar dat was niet zo! Heeft me verbaasd. Het klinkt heel heftig die 35% maar dat valt erg mee. Wegbranden is niet het goede woord. Ik heb zelf al jaren een moedervlek op mijn been, en heb die gewoon eens aangestipt. Het begon wel te prikken na een tijde en de huid werd wat wit. Toen snel onder de douche gegaan, en niks meer aan de hand. Dit doe ik nu meerdere keren per week, ook bij mijn vriend. Wel zorgen dat je al uitgekleed bent en de douche aanstaat, dan kun je het vlot afspoelen.

  #82176

  Vanille wat vervelend voor jouw man, of misschien is het ook wel een goed teken maar ziet hij dat nu nog even niet zo.

  Ik heb geen tips helaas maar ik wou je/jullie toch even een hart onder de riem steken.

  Waar komt deze uitdrukking eigenlijk vandaan???? Ik zie nu ineens waar jullie riem zit en dan duw ik daar een hart onder???

  Wel een beetje laag dan, oké ik duw jullie een hart boven de riem. Is ook meer de plek waar hij pijn heeft….

  Nou ja, was even een zijsprongetje in mijn gedachten zoals ik weleens vaker heb.

  Ben een beetje melig, komt waarschijnlijk door het weer.

  Ik hoop voor je man dat het inderdaad snel over gaat.

  #82177

  Anoniem

  Je kunt je man wel mee laten eten met die voeding maar als hij het niet kan verteren en er pijn van krijgt zal zijn afgunst deste groter worden.

  Als zijn verteringsstelsel niet op orde is zal dit in orde moeten worden gemaakt wil hij gezond zijn en slecht/gezond voedsel willen verteren.

  Door stug dingen door te blijven eten die je niet verteerd wordt het niet beter.

  #82178

  Alexandra
  Bijdrager

  Als iemands verteringsstelsel niet in orde is maakt het niet uit welke voeding je tot je neemt. Ik at “normaal” en ging langzaam bergafwaarts tot een bijna onhoudbare situatie. En toen vond ik wapf 😀

  Er komt gewoonweg een punt waarop je lichaam je duidelijk gaat maken, hier liggen de problemen, pak ze aan of het volgende komt erbij.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 25)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.