mijn dochter Marieke en mijn zoektocht naar betere gezondheid voor haar

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid mijn dochter Marieke en mijn zoektocht naar betere gezondheid voor haar

Dit onderwerp bevat 52 reacties, heeft 18 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  bananenjam 2 jaren, 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 53)
 • Auteur
  Berichten
 • #3725

  Anoniem

  ik geloof dat Alexandra zei dat het handig is om een onderwerp hier te wijden aan mijn dochter, bij deze.

  Heel kort voor die dat nog niet weten, Marieke is nu 22 jaar, heeft klassiek autisme, epilepsie (grote aanvallen-paar keer per maand) en is verstandelijk beperkt volgens de “specialisten”. Ze woont sinds vorig jaar niet meer thuis en deelt momenteel het huis met 8 andere bewoners.

  Ze spreekt niet, heeft altijd op KDC’s en vanaf haar 18e op dagbesteding voor volwassenen gezeten. Ook is ze voor haar pubertijd een paar jaar veel thuis geweest en hebben we haar hulp geboden in de vorm van Sonrise (Kaufmann), ABA (Applied Behavourial Analysys) DTT Discrete Trial Teaching. Toen begon de pubertijd en is ze lange tijd een “ongeleid projectiel” geweest. Totaal niet meer te sturen. Door SCD dieet jaar lang, toen ze een jaar of 15 was, langzaamaan weer wat grip op de situatie gekregen en zo langzame stapjes voorwaarts. Door haar SCD dieet is ze goed gaan slapen, rustig gaan eten en bijna geen obsessie meer voor eten. Ze was erg gek op oa brood!

  Aan het eind van dat jaar van het dieet toch weer problemen met gedrag (een tijdje is het super geweest) terwijl ik heel consequent het dieet doorvoerde.

  Er mist daarin dus duidelijk e.e.a. Dat ze behoorlijk op koolhydraten reageerde was meteen duidelijk. Na het exacte SCD dieet heb ik ze nooit meer veel tarwe laten eten, alleen een beetje in het weekend.

  Nu eet ze steeds meer volgens WAPF.

  Nu toch maar even stoppen, is toch nog lang geworden

  #81366

  Anoniem

  even plakken van ander onderwerp:

  Quote:
  onderstaande tekst/mail kreeg ik net door van de zorgverantwoordelijke van mijn dochter:

  Ze heeft ook veel ontlasting. Droog en ook flinke rond. Daar had ze zichtbaar last van. Er zat een beetje bloed bij, misschien dat haar anus een beetje uitgescheurd was? Daarna was ze zichtbaar opgelucht. Kunnen we haar helpen dat haar ontlasting wat zachter is en meer gespreid komt?


  ik denk dat ze een aambei heeft door haar droge/harde ontlasting. Dit is iets wat altijd al een probleem is bij onze dochter, soms ook heel dun, de ontlasting dus, niet de aambei.

  Iemand het beste idee wat te doen voor haar?

  #81367

  Anoniem

  en deze die ik net geplaatst heb ook nog even:

  ik heb dit middel nog in het keukenkastje staan: http://www.powerdetox.nl/Darmmanagement.aspx

  zou ik dat kunnen geven aan mijn dochter voor zachtere ontlasting.

  Ik weet dat hier op het forum liever geen vezeltjes gegeven worden ivm schuren in de darmen, maar voor nu omdat haar ontlasting zo hard is misschien een hulpje tijdelijk om de ontlasting kwijt te raken. En via de voeding proberen om de ontlasting op orde te krijgen maar dat lukt niet 1 2 3 vanwege ws slechte eiwitvertering.

  Of heeft iemand een beter idee?

  #81368

  Anoniem

  en dit is evt. advies van AVG arts voor haar menstruatie:

  Quote:
  Voor haar menstruatie-klachten (en ervoor) krijgt zij Paracetamol. AVG overlegt met moeder of zij niet antroposofische medicatie mag krijgen, zoals Urtica ferro cult. 0,1% eerste helft cyclus, Chamomilla cupro cult. 0,1% tweede helft; en Menodoron (buiten de menstruatie).

  Als alternatief voor paracetamol had hij het over Ibuprofen maar dat vind ik niks en hoop ook nog eens de paracetamol niet meer nodig te hebben voor haar.

  Verder gebruikt ze geen reguliere medicatie.

  Toen ze rond de 15 jaar was heeft ze zeer korte tijd Risperdal(antipsychotica) gehad, ook nog even Tegretol (carbamazepine-anti epileptica) en anticonceptiepil, jawel DIANE en ook nog kort Microgynon 30 als ik me goed herinner. Gelukkig werkte het allemaal niet, dus zeer snel weer mee gestopt.

  Ze krijgt bij epilepsie ook geen Stesolyd omdat dat ook niet werkt.

  Van haar 15 maanden tot ongeveer 7 jaar Tegretol gehad.

  Marieke werd naar ons idee gezond geboren, was in haar eerste 15 maanden wel veel en lang verkouden, niets voor gegeven, ze groeide en ontwikkelde goed.

  Heeft alle toen geldende vaccins gehad, dus dktp, dtp’s en met 15 maanden BMR en binnen 2 weken na die BMR heeft ze autisme ontwikkeld.

  En als dat nog zou hebben kunnen “overwaaien” heeft ze als klap op de vuurpijl van ongeveer haar 2e tot 3e jaar heel veel breedspectrum antibiotica gehad voor haar verkoudheden. Ik was toen nog een onwetende moeder die alles geloofde wat haar verteld werd. Braafste meisje uit de klas ­čÖü

  Daarna heb ik haar nooit meer een vaccin laten geven.

  #81369

  liesje
  Bijdrager

  Ik heb zelf de vezels gebruikt en het geeft absoluut zachte ontlasting en maakt ook ontlasting minder plakkerig. Voor wie geinteresseerd is in de ingredienten het staat uitgebreid op hun website. Het zijn in ieder geval geen zemelen.

  #81370

  Anoniem

  Marijan,

  Heb je hier al eens over gehoord?

  http://www.cease-therapie.nl/

  #81371

  Gerard
  Bijdrager

  Ergens schreef Lia:

  “Een stukje uit een boek van Tinus Smits, een homeopatische arts die heel veel kinderen heeft genezen van autisme.

  In zijn behandelingen nam (water- en/of vetoplosbare) vitamine C een hele belangrijke plek in.

  Hier een stukje uit zijn boek: ‘Autisme, de wanhoop voorbij’. Zeer de moeite waard om te lezen.

  Vitamine C dringt niet zo gemakkelijk door tot in de hersenen, aangezien de hersenbarri├Ęre alleen doordringbaar is voor vetoplosbare stoffen. Zo beschermen de hersenen zich tegen giftige stoffen. Door het in vet oplosbare vorm toe te dienen (ascorbyl palmitaat) lijkt het mogelijk een grotere hoeveelheid naar de hersenen te transporteren. Om te voorkomen dat het lichaam een te groot deel van dit vetoplosbare vitamine C verbruikt in andere delen van het lichaam of het omzet in water oplosbare vitamine C, schrijf ik ook altijd de wateroplosbare voor in ascorbaat-vorm. Deze variant is de niet-zure vorm, gebonden aan een mineraal als calcium, potassium, magnesium of zink. Dit maakt het ook mogelijk mineralen voor te schrijven in combinatie met vitamine C. De niet-zure vorm van vitamine C wordt over het algemeen beter verdragen. Een erg belangrijke, zo niet de belangrijkste functie van vitamine C, is het verminderen van oxidatieve stress in de hersenen. Deze vermindering wordt tot stand gebracht door het opruimen van vrije radicalen en de methylering (is een organische reactie) van verschillende stoffen. In de VS wordt hiervoor met veel succes methyl-cobalamine (methyl-B12) gbruikt. Een schaduwzijde daarvan is echter dat er een aantal bijwerkingen is en dat deze stof twee keer per week of dagelijks moet worden ge├»njecteerd. Bovendien is dit medicijn in Nederland (nog) niet toegestaan.

  Het belang van methylering is voldoende duidelijk gemaakt. Het is nog te vroeg om te beweren dat ascorbyl palmitaat dezelfde resultaten zal opleveren als methyl-B12. Alhoewel methyl-B12 als een enkelvoudige therapie wordt gebruikt, gebruik ik ascorbyl palmitaat alleen als een onderdeel van mijn combinatietherapie. Soms levert de combinatie van vet oplosbare en water oplosbare vitamine C, zonder enig andere therapie, zeer positieve resultaten op, zoals de vader van een autistisch kind kortgeleden mededeelde: ‘Sinds onze zoon begon met het gebruik van vitamine C is zijn intellectuele ontwikkeling met sprongen vooruitgegaan. Op school kan hij op een hoger niveau presteren en hij leert zelfs lezen en schijven, iets waarvan we eerder dachten dat dit onmogelijk zou zijn. We zijn erg enthousiast geworden over het gebruik van vitamine C.’

  Hier schrijft Tinus Smits het volgende:

  Van vitamine C is bekend dat het veel effecten heeft op het menselijk lichaam. Effecten die ook belangrijk kunnen zijn voor autistische kinderen:

  1. Het neutraliseer oxidanten (oxidatieve stress), zoals hydroxyl radicalen (OH-) en regenereert vitamine E voor hergebruik.

  2. Als vitamine C deelneemt in antioxidatieve processen, zijn de ascorbate radicalen die worden geproduceerd, relatief onschadelijk omdat zij nog oxidatief, noch reductief zijn en gemakkelijk zijn om te zetten in actieve ascorbaten.

  3. Het stimuleert de uitscheiding van koper en helpt zo stress te verminderen. Alle autistische kinderen hebben een verhoogd koperniveau, zoals is aangetoond door het Pfeiffer Treatment Center, Naperville, Illinois.

  4. Uitscheiding van zware metalen, zoals kwik, lood, cadmium en nikkel worden gestimuleerd.

  5. Het is nodig voor de vorming van L-carnitine. Dit is binnen de cel nodig voor het normaal kunnen omzetten van vetten in energie

  6. Het helpt de foliumzuurstofwisseling door foliumzuur om te zetten in folinezuur.

  7. Vitamine C zorgt ervoor dat de ontlasting van ernstig geconstipeerde kinderen minder vast wordt en stimuleert de darmwerking. Een te hoge dosis kan diarree veroorzaken, maar is verder onschuldig.

  Dit zijn slechts enkele van de bekende effecten, maar het vermoeden bestaat dat er nog veel meer onbekende werkingen zijn van deze miraculeuze vitamine.

  Ook uit het boek:

  Vitamine C lijkt ook een belangrijke rol te spelen in de bescherming van kinderen tegen de nadelige effecten van vaccinaties en andere gebeurtenissen die leiden tot stress. De Australische arts Dr. Archie Kalokerinos constateerde een verdubbeling van het aantal sterfgevallen onder de kinderen van de Aboriginals na een vaccinatiecampagne. Mensen zijn niet in staat zelf vitamine C aan te maken en zijn afhankelijk van opname uit bijvoorbeeld voeding. Daarom is het dus nodig in stressvolle situaties, waar meer vitamine C wordt verbruikt, extra in te nemen. Denk dan aan situaties zoals bij vaccinaties, infecties of andere ziekten, emotionele sress en dergelijke. Toen Dr. Kalokerinos begon met het geven van vitamine C aan de Aboriginal-kinderen lukte het hem de kindersterfte die op dat moment ongeveer 50 procent was, te reduceren tot praktisch nul.”

  #81372

  Anoniem

  Marijan,

  Heb je hier al eens over gehoord?

  http://www.cease-therapie.nl/

  http://youtu.be/l_9MnoyVIqk

  #81373

  Anoniem

  Wat ook goed helpt is 2 rijpe kiwis op je nuchtere maag,mij hielp dat altijd goed.

  #81374

  Alexandra
  Bijdrager

  Vitamine C maakt ook onderdeel uit van de Cease Therapie. Net als mogelijk osteopathie. Ik ben er zelf gisteren geweest en ze zijn zelfs in staat om je schedel te laten draaien/wiebelen. Ik heb t zelf gevoeld, erg bijzonder en een beetje vreemd ook hoor!

  Waarom geef je je dochter in het weekend soms wel een beetje tarwe als je ervan overtuigd bent dat het niet is voor haar? En Zoals ik al eerder als reactie schreef, je hebt niet de controle over wat dochter eet en drinkt, omdat zij volledig afhankelijk is van anderen.

  Wel ontzettend gaaf dat er bij jullie een AVG- arts is die meedenkt en handelt dmv homeopathische middelen. Ik ken alleen maar artsen binnen de zorg die daar officieel anti in zijn en zeker niet meedenken. Die laten het ouders of de client zelf maar uitzoeken.

  #81375

  Alexandra
  Bijdrager

  Da begin je met een suikerboost aan het begin van de dag Danielle en heb je gelijk al een schommelende suikerspiegel.

  #81376

  Anoniem

  Ik dacht dat kiwis geen kwaad konden,vond het iig een verheerlijking als ik verstopt zat en dan goed naar de wc kon.

  #81377

  Alexandra
  Bijdrager

  Ik heb weleens zulke zoete kiwi’s geroken dat ik al misselijk werd vd zoete geur.

  #81378

  kajsa
  Bijdrager

  Om ontlasting op gang te brengen kun je ook denken aan een paar glazen lauw water drinken ‘s ochtends.

  #81379

  Anoniem

  Die kiwi gold zijn zoet,maar die groene net zo hoor,wat zurig

  En idd lauwwarm water,of een kop warme thee

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 53)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.