Melk

Dit onderwerp bevat 18 reacties, heeft 12 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  I-lady 4 jaren, 2 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)
 • Auteur
  Berichten
 • #5129

  Annelynn
  Bijdrager

  Soms blijf ik het lastig vinden. Rineke Dijkenga is ook deskundig op voedingsgebied.

  http://rinekedijkinga.nl/veelgestelde-vragen/melk.html

  #99187

  Anoniem

  Een lang artikel over zuivel maar helemaal niets over rauwe melk.

  Haar artikel begint over mensen in de supermarkt die ladingen melkproducten en melkchocola inslaan. Inderdaad kunnen mensen dat beter laten, je kunt in Nederland helemaal geen goede melk in de supermarkt vinden, alles is gepasteuriseerd.

  Al haar andere argumenten vallen daarom in het niet. Boek van Weston Price heeft het uitvoerig over rauwe melk, goed voor je tanden, je darmen, hele volkeren die erop leven / leefden en in perfecte gezondheid verkeren. Alleen moet je het dus niet gaan pasteuriseren, dan kun je problemen verwachten met het verteren. Lactose-intolerantie gaat over gepasteuriseerde melk.

  En het verhaal dat kaas het milieu zwaar zou belasten omdat koeien methaan produceren is een grote grap. Ik kan haar niet meer serieus nemen.

  #99188

  Annelynn
  Bijdrager

  🙂 Voordat ik in aanraking kwam met WAP at ik volgens Rineke’s kookboek. Ook geen melk inderdaad. Het wetenschappelijk onderzoek van WAP heb ik nog niet helemaal gelezen, een begin is gezet. Vandaag had ik enorme buikkrampen en was ik misselijk. Ging me ineens zorgen maken over mijn voeding met veel rauwe melk (10 liter in de week) en vet eten.

  #99189

  Anoniem

  O dan zou ik het langzaam aan doen. Het doet wel iets met je darmen, zeker in het begin , want het ontgift enorm. Ben je meteen naar 10 liter in de week gegaan, of geleidelijk? Mijn melkhoeveelheid zit ook in die buurt, soms nog iets meer, geleidelijk opgebouwd. Over vet eten zou ik me zeker geen zorgen maken, het lichaam smeekt om dierlijke vetten maar dat voel je zelf vast wel.

  #99190

  Anoniem

  Annelynn,

  Ik heb nooit rauwe melk gedronken maar sinds begin januari wel bijna een liter rauwe melk kefir per dag. Dat bevalt mij enorm goed. Echt enorm goed o.a voor de darmen en daarmee voor je hele lichaam !

  Quote:
  En het verhaal dat kaas het milieu zwaar zou belasten omdat koeien methaan produceren is een grote grap

  Ongelooflijk, dat mensen dat echt geloven!?

  Daar snap ik echt niets van.

  #99191

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Rineke Dijkenga is ook deskundig op voedingsgebied.

  Omdat ze een site heeft en een boek? Maakt dat haar ‘deskundig’ in jouw ogen? Dan ben je wel heel goedgelovig!

  Mike

  #99192

  Annelynn
  Bijdrager

  Mensen geloven zoveel wanneer het van “goede huize’ komt :). De valkuil is onzekerheid en geen vertrouwen in jezelf. Ik werd ook even onzeker nadat ik krampen kreeg en misselijk werd. In geen jaren heb ik dit gehad.

  Ik ben met 6 liter begonnen en nu zit ik op 10. Eet helemaal volgens WAP met ongeveer 50 tot 100 gram koolhydraten per dag (boekweit, rijst, appel en honing). Mijn maag en buik worden dikker, een soort zwembandje krijg ik nu :), alsof ik veel voedsel tot me genomen heb, terwijl ik eigenlijk voorheen veel platter was. Mijn maag en buik voelt niet goed. Vorige week wat Remeker kaas ingeslagen en wanneer ik wat blokjes eet krijg ik maagkrampen. Sinds kort doe ik ook een eetlepel kokosolie in mijn smooty of door mijn yoghurt.

  We gaan rustig door 🙂

  #99193

  Annelynn
  Bijdrager

  @mike,

  Ze heeft een praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde.

  #99194

  Poekie
  Moderator

  Annelynn,

  Je kunt waarschijnlijk de eiwitten uit melk/kaas niet goed verteren, ben je ook al aan appelazijn of citroensap in je water/sole, elk half uur voor een maaltijd?

  Lia

  #99195

  Annelynn
  Bijdrager

  Poekie,

  Dankjewel.

  Ja, ‘s morgens pers ik een hele citroen uit en doe ik in mijn smooty. Appelazijn neem ik ook in maar niet altijd een half uur voor het eten. Zal daar even op gaan letten. Gisteren heb ik overgegeven en alles kwam er als voedsel weer uit .. kaas, yoghurt en appel. Niets was verteerd terwijl het al uren in mijn maag zat. Sole daar begin ik ‘s ochtens mee en af en toe tussen door. Wat kan ik nog meer doen om de eiwitten beter te laten verteren.

  #99196

  liesje
  Bijdrager

  Het woord orthomeleculair-natuurgeneeskunde neem ik tegenwoordig ook met een korreltje zout. Vaak vermelden ze hun opleiding niet. Als ze op hun website over voeding praten klopt het ook niet met wat WP voorstaat. Of ik stuur ze een mail met allerlei vragen.

  En ik kijk meteen naar hun prijs. Niet bepaald voor niets, dik over de 100,- euro.

  Dan moeten ze wel heeeeel goed zijn als ik dat nog wil betalen.

  #99197

  Alexandra
  Bijdrager

  Orthomelculair betekend niet wapf of andersom. Er zijn sowieso weinig “professionals” in welke tak dan ook die zich bezig houden met wapf.

  #99198

  Zonne
  Bijdrager

  Annelynn, er heerst iets met maag en darmklachten. Dus misschien heeft het helemaal niets met de rauwe melk te maken dat je moest overgeven etc.

  #99199

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Ze heeft een praktijk voor orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde.

  Dit is een ‘alternatieve’ variant van allopathische geneeskunde. Opnieuw wordt er gedacht in geisoleerde stoffen en opnieuw worden deze in pilletjes, poedertjes en tabletjes aangeboden en opnieuw heeft men geen kaas gegeten van voeding als medicijn. Ik ben niet onder de indruk dus.

  Mike

  #99200

  charade
  Lid

  Als ik in de ochtend begin met melk en ik eet niks anders dan voel ik een boost. Ik kan plots helder nadenken en mijn chronische keelpijn en verstopte neus zijn even verdwenen.

  Ik vraag me af hoe dat nu komt? Heb ik dan een bacterie die niet tegen melk kan? Of is het dat ik geen suiker neem waardoor mijn alvleesklier rust ervaart.

  Ik ga eens een paar dagen op melk leven om te kijken of mijn concentratie beter wordt.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.