Medicijnen

Dit onderwerp bevat 184 reacties, heeft 39 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Godsgeschenk 8 maanden, 3 weken geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 185)
 • Auteur
  Berichten
 • #268

  simone
  Bijdrager

  Hoe denken jullie over reguliere medicijnen bij reguliere artsten? Het is toch synthetisch/chemisch dus het lijkt me dat het beter is om het zo veel mogelijk te vermijden.

  Je kunt in principe een standaard pakket homeopathische of biologische medicijnen thuis opslaan en buiten de goede voeding deze als je een keer hoofdpijn of iets hebt nemen ipv paracetamol wat echt rotzooi is.

  Het is schrikwekbarend om al die programma’s op t.v. te zien met obesitas en wat voor een eet adviezen ze krijgen wat naar mijn mening echt maar dan echt super ongezond is en daan maar hopen dat je nooit in het ziekenhuis beland en met spoed opgenomen wordt omdat je dan geen keus hebt, krijg je ook weer heel veel rotzooi in je lichaam wat ook heel lang in je lichaam blijft net als vaccins.

  Of als je bij een programma als Holland’s got talent of wat dan ook komt worden mensen door visagisten (hoop dat ik het goed schrijf) opgemaakt met alle gifstoffen erin. Dat bevordert de gezondheid zeer zeker niet en dan hebben we het niet eens over al die mensen in de showbizz die jarenlang extreem veel rotzooi gebruiken.

  Vraag me af hoe sommige mensen die helemaal bio organic leven dat dan aanpakken met medicijnen, artsbezoek, ziekenhuizen en showbizz.

  Denk gooi het even in de groep om wat reacties te krijgen.

  #22895

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik ben door schade en schande wijzer geworden…reguliere artsen zijn naar mijn idee vooral nog een doorgeefluik voor de medicijnen, waar grof geld aan verdiend wordt.

  Er wordt geen of nauwelijks onderzoek gedaan naar oorzaken. Maar ook niet naar de werking van medicijnen als ze eenmaal op de markt zijn.

  Veel medicijnen hebben zeer ernstige bijwerkingen, waarvoor weer andere medicijnen worden gegeven, vandaar dat velen wel 5/6 of nog veel meer medicijnen per dag gebruiken.

  Vorige week stukje in het nieuwes: pharma neemt bepaalde medicijnen uit de markt omdat er niet genoeg meer aan wordt verdiend…dit zegt alles, niet de werking is belangrijk, maar het verdienen aan de medicijnen staat voorop.

  Artsen worden niet meer opgeleid om diagnose goed te stellen, en krijgen er ook niet meer de tijd voor.

  Artsen die dit wel doen, vaak natuurartsen/orthomoleculair artsen/homeopaathen worden in de hoek gezet als kwakzalvers.

  Je begrijpt het al: ik gebruik geen medicijnen. Ook niet voor mijn MS, ook nooit gedaan trouwens. Helaas wordt dit gedrag niet gewaardeerd door de meeste artsen en zeker niet door de zorgverzekering. Ik kost uiteindelijk veel minder dan patient die wel braaf de voorgeschreven medicatie gebruikt, maar ik wordt gestraft door alles zef te moeten betalen( voornamelijk).

  #22896

  ongelovigethomaz
  Bijdrager

  Het probleem is dat je het geloof in chemische medicijnen als redmiddel overal om je heen hoort. De overtuiging: “medicijnen genezen mij als ik ziek ben” zit diepgeworteld in de meeste mensen. Ik merk het ook aan mezelf, het is een hardnekkige overtuiging. Zelfs nu ik rationeel weet dat er grote vraagtekens bij chemische medicijnen te zetten zijn. Het vertrouwen in de natuur daarentegen is erg klein tegenwoordig… Misschien dat bijvoorbeeld de werkwijze van de farmaceutische industrie bekender moet worden om mensen het te laten inzien.

  #22897

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Gewoon even doorvragen bij de arts, wat verwacht hij, wat weet hij van de medicijnen. Hoe doen andere patienten het op deze medicijnen, wat zijn de bijwerkingen.

  Waarom schrijft hij deze medicijnen voor, wat denkt hij wat de oorzaak is van je ziekte.

  Lees patientenverhalen die dezelfde medicijnen gebruiken, wordt je meestal echt niet vrolijk van.

  Gebruik vooral je gezonde!!! verstand.

  Mijn geprek bij neuroloog ging als volgt: Helaas ( na 2 jaar onderzoeken en niet luisteren) gaan wij ervan uit dat je progressieve MS hebt, wij weten nog steeds niet wat MS is….eigenlijk heb ik je niets te bieden…maar ik wil je wel opnemen voor een prednisonkuur van 5 tot 8 dagen…om mee te beginnen.

  Alles in mijn lijf ging op verzet, ik ben dus gaan lezen/mijn gevoel gevolgd en heb dus geen medicijnen gebruikt. En aangezien mijn neuroloog hier geen begrip voor kon opbrengen heb ik ook andere neuroloog gezocht.

  #22898

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Mijn tip: farma’s krijgen alleen nog betaald als mensen genezen door hun medicijnen, of op zijn minst sterk verbeteren. Bij bijwerkingen moeten farma’s vergoeding geven aan de patient. Ik vermoed dat dan het overgrote deel van de medicijnen van de markt gehaald moet worden.

  Artsen/ziekenhuizen/farma’s zijn gebaat bij zoveel mogelijk zieke mensen. Fout dus…er mag alleen nog verdiend worden aan gezonde mensen. Artsen moeten baat hebben bij zoveel mogelijk gezonde mensen.

  #22899

  Anoniem

  Komt er dus op neer,als ik t hier zo lees,dat niemand hier aan chemische AB gaan…waardoor regulier in principe ook niet echt meer iets te bieden heeft dan.

  Laat ik dan het volgende vragen: Vinden jullie het dan niet schandalig dat we wel allemaal verplicht zijn een ziektekostenverzekering te hebben en maandelijks eigenlijk bakken met geld weg te gooien?! Dit frustreert mij soms best wel,want voor t geld dat ik maandelijks betaal aan verzekering zou ik ook mn therapeuten kunnen betalen die maar klein gedeelte worden vergoed. (want zo slinks zijn ze wel,om alternatief steeds meer te schrappen qua vergoedingen)

  #22900

  ruud
  Bijdrager
  Quote:
  Vinden jullie het dan niet schandalig dat we wel allemaal verplicht zijn een ziektekostenverzekering te hebben en maandelijks eigenlijk bakken met geld weg te gooien?!

  Het schijnt dat 150.000 mensen per jaar onverzekerd rondlopen (ziektekosten). Dat hoorde ik iemand vermanend zeggen. Wat een grote schande zeg, poeh poeh nou nou. Ik dacht toen: het kan dus gewoon kennelijk.

  #22901

  simone
  Bijdrager

  Hebben die homeopathische bedrijven zoals Avogel, Aov, heel en VSM dan niet zo veel macht omdat dat toch wel grote bedrijven zijn die toch wel wat produceren dacht ik.

  Zij moeten toch ook steeds meer invloed kunnen uitoefenen?

  Homeopathische of biologische medicijnen zijn naar mijn mening toch altijd beter als die laboratorium medicijnen die chemisch synthetisch zijn.

  Als we in een echt democratisch maatschappij zouden leven komt van het Grieks demos=volk cratie=kiezen dan zouden we toch zelf mogen kiezen wat we nemen zonder onderscheid in kosten te maken.Nee de gewone medicijnen worden grotendeels vergoed maar de alternatieven steeds minder en zijn ook duurder.

  De ziektekosten verzekeraars sluiten allemaal een deal met de medicijn producenten lijkt mij.

  Wat we eten wordt zowiezo ook al bepaald door de multinationals die een paar grote ketens in de wereld hebben en alles op tv promoten zodat de consument het gelooft en dat koopt. Streekproducten hebben het heel moeilijk.

  Het wordt een grote eenheidsworst en als je anders bent als de massa kijken ze je raar aan want dan ben je niet normaal.

  Denk je bij de concurrent iets te kopen blijkt dat ook weer een onderdeel van een of andere multinational te zijn net zoals bij auto’s heeft Ford en VW heel veel merken dus maakt niet uit wat je koopt je koopt toch weer in principe hetzelfde alleen houd je jezelf voor de gek.

  Moderne kapitalistische communisme, heeft niets met democratie te maken maar ja dit forum gaat niet over politiek en ik zal er ook over ophouden.

  Waar waren we gebleven, oh ja over medicijnen.

  Als we zo gezond mogelijk proberen te eten voor zover het mogelijk is hebben we zo min mogelijk medicijnen nodig.

  #22902

  Webmaster
  Bijdrager

  Dat is inderdaad het boze plan, Haluk. We worden OPZETTELIJK richting reguliere geneesKNUDDE gestuurd i.p.v. alternatieve geneesKUNST. Het is totale onzin dat de premies jaarlijks worden verhoogd omdat de zorgverzekeraars verlies lijden en moeten bezuinigen. Ze maken WOEKERWINSTEN en we zijn systematisch naar een Amerikaans systeem toe aan het werken dat de zorg nu al onbetaalbaar maakt voor een groeiende groep mensen.

  De Amerikanen zien de bui al hangen met ‘Obamacare’, de verplichte ziektezorg van Obama. Er lopen heel veel onverzekerde Amerikanen rond en die hebben een probleem als ze in het ziekenhuis belanden vanwege de torenhoge rekeningen (hele gezinnen worden hierdoor dakloos), maar toch is er veel weerstand tegen wat de Amerikanen ‘socialized medicine’ noemen, het stelsel dat wij hebben waarbij je bij wet verplicht bent om maandelijks zorgpremie te betalen. Zij zien dat als communisme. Vaak lachen wij hier om en denken dat Amerikanen op elke hoek van de straat communisten zien, maar als je goed kijkt naar het stelsel dat wij hebben en de kenmerken van het communisme kom je tot dezelfde conclusie, althans ik wel.

  Wat dit stelsel doet is die mensen die werkelijk met hun gezondheid bezig zijn BESTRAFFEN door verplicht te stellen dat we allemaal meebetalen aan iets waar we misschien wel helemaal niet achter staan en ook niet willen sponsoren. Het stelsel is o.a. zo duur vanwege peperdure chemobehandelingen en radiotherapie voor kanker en het gebruik van radioactieve isotopen die in Petten worden geproduceerd. Wat heeft straling trouwens met gezondheid te maken? Stel jezelf deze vraag eens als je weer je magnetron aanzet voor een opwarmhap.

  Dit moeten wij medefinancieren vanuit het oogpunt van ‘solidariteit’ zodat iedereen een beroep kan doen op dit volkomen toxische systeem. Wist je dat doodsoorzaak nr. 1 een verschijnsel is dat ‘iatrogenie’ wordt genoemd? Dit betekent ‘dood door doktoren’! Je leest het goed, doktoren zijn doodsoorzaak nr. 1! Westerse medicatie is lichaamsvreemd en wordt door het lichaam gezien als gif. Hoe kan vergiftiging nou leiden tot een betere gezondheid?

  Ik heb het vaker gezegd, de moderne geneesknudde komt neer op hakken, snijden, branden en vergiftigen. Als ik hier niet aan mee wil betalen, beland ik in de bak, leggen ze beslag op mijn bankrekening, etc. En op Prinsjesdag is alweer de volgende verhoging van de zorgpremie aangekondigd! Als wij zo doorgaan gaat onze economie failliet aan de zorg! Vergeet Griekenland, het zijn de zorgverzekeraars die ons nekken!

  Dit is criminaliteit van de eerste orde en ik geef die Amerikanen groot gelijk dat ze dit niet willen. Overigens heeft het Hooggerechtshof daar Obamacare ook ongrondwettelijk verklaard, dus hij is een knappe jongen als hij dat nog doorgevoerd gaat krijgen. Ik vraag me ook wel eens af hoe grondwettelijk ons zorgstelsel, de Nederlandse bank, inkomstenbelasting en andere dubieuze praktijken eigenlijk wel zijn. Zijn er toevallig juristen die meelezen?

  Mike

  #22903

  Anoniem

  Het schijnt dat 150.000 mensen per jaar onverzekerd rondlopen (ziektekosten). Dat hoorde ik iemand vermanend zeggen. Wat een grote schande zeg, poeh poeh nou nou. Ik dacht toen: het kan dus gewoon kennelijk.

  Het broertje van een van mn voormalige vrienden heeft ook jarenlang onverzekerd gelopen,omdat hij het niet kon betalen in zn schoolperiode. Toen ie na zn school,zich ergens ging aanmelden hing hem idd een fikse boete boven het hoofd van een paar duizend euro….uiteindelijk na veel juridisch gedoe is hij er nog vrij goed vanaf gekomen.

  Maar ja…twijfel de laatste tijd steeds meer of t voor komend jaar niet gewoon t voordeligst is om t bij basisverzekering te houden en geen aanvulling meer…want ze verzinnen telkens wel iets om niet en/of gedeeltelijk uit te keren.

  #22904

  Poekie
  Moderator

  Wat ons betreft hoeven wij ook geen verzekering.

  De enige, hoge, kosten die we hebben gehad zijn tandartskosten (implantaten) en daar waren we niet voor verzekerd.

  En omdat je er niet onderuit komt hebben we gekozen voor de goedkoopste zorgverzekering: http://www.anderzorg.nl/

  Als je daar kiest voor het basispakket ben je echt goedkoop uit.

  Het scheelde heel veel met onze oude verzekering zeker het bekijken en rekenen waard.

  Van dat geld kunnen we lekker veel volwaardige voeding kopen en andere leuke dingen doen.

  #22905

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik ben op zich absoluut niet tegen een solidaire verzekering, gezonden betalen voor zieken. Maar wel dat zij bepalen wat goed voor mij is, welke medicijnen ik moet gebruiken, in welk ziekenhuis ik geopereerd mag worden, naar welke fysio ik mag etc.

  En dat structureel de alternatieve zorg in de hoek getrapt wordt.

  De politiek heeft de mond vol over vrijheid. Maar wat gezondheid betreft zijn zorgverzekeringen inmiddels bijna een dictatuur.

  #22906

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  De politiek heeft de mond vol over vrijheid. Maar wat gezondheid betreft zijn zorgverzekeringen inmiddels bijna een dictatuur.

  Communisme dus. Dictatuur in een ‘sociaal’ jasje. Die Amerikanen zijn zo gek nog niet.

  Mike

  #22907

  ruud
  Bijdrager

  In een uitzending van gezondheidradio van Henk Mutsaers met Mike Donkers ging het over Iatrogenese: dood door artsen: doodsoorzaak no. 1 in de VS:

  http://www.ourcivilisation.com/medicine/usamed.htm

  http://www.uitdaging.net/gezond/nummer_1_gevaar_gezondheid.html

  http://www.youtube.com/watch?v=WOrjcLJ2IE0&feature=player_embedded

  Het artikel op uitdaging.net zegt hierover o.a. het volgende:

  Quote:
  “Volgens conservatieve schattingen die gepubliceerd zijn in The Journal of the American Medical Association is iatroginese de op twee na voornaamste doodsoorzaak in Amerika. Ruim 120.000 mensen per jaar sterven aan de nadelige gevolgen van voorgeschreven medicatie. Vorig jaar kwam echter een studie, die gebaseerd was op de resultaten van een overzicht van overheidsstatistieken van de laatste tien jaar, op de proppen met nog somberdere cijfers. Die studie concludeerde dat iatroginese daadwerkelijk de hoofdoorzaak is van sterfte in de Verenigde Staten en dat nadelige reacties op voorgeschreven medicatie verantwoordelijk zijn voor ruim 300.000 doden per jaar.”

  Hier een artikel over als artsen staken, dan sterven er minder mensen (zoals in Israel gebeurde: 50% minder doden): http://nl.odemagazine.com/doc/0017/als-artsen-staken-sterven-er-minder-mensen/

  Quote:
  In 1973 staakten de artsen in Israël gedurende een maand; in die maand daalde het sterftecijfer met 50 procent. Een paar jaar later zorgde een artsenstaking van twee maanden in Bogota, de hoofdstad van Columbia, voor een daling van het sterftecijfer met 35 procent. En tijdens een ‘langzaamaan-actie’ van doktoren in Los Angeles – in protest tegen de sterke stijging van de premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen -liep het aantal sterfgevallen met 18 procent terug. Toen de artsen weer volledig aan het werk gingen, bereikte het sterftecijfer onmiddellijk het oude niveau.

  #22908

  Anoniem

  Wij zijn ook via Anderzorg verzekerd, maar zowel ons gezin als familie van mij schrappen vanaf komend jaar alle extra verzekeringen.

  1) Je eigen risico wordt zo hoog dat je sowieso heel veel zelf moet betalen. Je kunt dus beter sparen voor een alternatieve arts dan er een dure verzekering voor nemen en alsnog zelf een flink deel moeten ophoesten.

  2) Alles wat vergoed wordt door de zelf betaalde!! extra/aanvullende verzekering, kun je NIET meer als buitengewone ziektekosten aftrekken. Dan snij je jezelf dus twee keer in de vingers, want hogere aftrekpost is lager inkomen, hogere huurtoeslag, etc.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 185)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.