Mazelenuitbraak in Nederlandse 'bijbelgordel'

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Mazelenuitbraak in Nederlandse 'bijbelgordel'

Dit onderwerp bevat 287 reacties, heeft 40 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 2 jaren, 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 288)
 • Auteur
  Berichten
 • #4943

  robinAlexander
  Bijdrager

  http://www.nu.nl/binnenland/3498395/mazelenuitbraak-in-nederlandse-bijbelgordel.html

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3464332/2013/06/24/Extra-vaccinaties-om-mazelenuitbraak.dhtml

  En zo zie je maar weer dat de Georganiseerde religie het zelfde is als de NewAgers ze overzien het geheel niet en de basis van het geheel is traditionelen voeding.Aan de ene kant weten ze dat vaccinaties niet natuurlijk zijn en laten hun kinderen daar dan ook niet voor inenten maar aan de anderen kant kopen ze nog wel supermarkt Rommel en denken ze dat GOD over hun waakt en beslist wie er ziek word en wie niet. En zo is de cirkel weer rond en zie je dat de georganiseerde religie geschreven is door de machtshebbers.

  Iedere keer word er over traditie heen gestapt, Tradities die we vergeten zijn…..

  #96464

  naief
  Bijdrager

  Het RIVM streeft naar een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad. Daar past deze hele commotie in, om de onwetende burger weer angst aan te jagen en pro vaccinatie te houden. Ik had laatst nog een discussie me iemand hierover. Want de gevallen van mazelen bij wel gevaccineerde kinderen komen natuurlijk niet in de krant en hij zei toen dat zijn kind ondanks de vaccinatie kinkhoest had gehad. En toen ze de kinkhoest wilden melden bij de ggd werd er niet op gereageerd. En ging het kind bijna dood zoals de consultatieburomedewerker mij eens wou aanpraten, nee hoor, het was alleen een paar dagen flink ziek geweest.

  #96465

  liesje
  Bijdrager

  Ja, die mazelen.

  Ik laat me ook niet inenten maar…..

  Zegt Mike niet dat virussen niet bestaan? Ik heb daar destijds op gegoogeld. Er staat me iets bij van dat ze niet zelfstandig kunnen leven. (of ik moet nog maar eens terugzoeken)

  Maar die mensen hebben toch een probleem lijkt me. Ze worden aan alle kanten gedwongen te vaccineren. En waarschijnljk wordt het allemaal mooier voorgesteld dan het is. De nadelen dus niet bekendgemaakt. Laat je niet vaccineren en je kind gaat dood of hioud er iets ernstigs aan over voel je je erg schuldig. Maar als je wel laat vaccineren kan er ook wat gebeuren en of DIE cijfers bekend gemaakt worden?

  Ik blijf dit een moeilijk punt vinden.

  #96466

  ruud
  Bijdrager

  Ik geloof het niet dat alleen in de bijbelbelt nu een mazelenuitbraak is, mocht daar sprake van zijn, en bovendien is het niet zo dat bijbelvaste personen perse hun kinderen niet laten vaccineren. Vaak ook wel in het geniep toch als ik het goed heb begrepen van Desiree Rover.

  En dan is het nog zo dat je met die vaccins de ziekten niet uitbant: ze komen vaak toch nog voor: nu heet de mazelen alleen de vijfde ziekte sinds die vaccinaties.

  Ik heb Coutinho ook routinematig vaker openlijk zien liegen dat hij wist dat hij loog/om dingen heendraaide/de waarheid geweld aandeed inzake vaccinaties en de ziekte van lyme.

  #96467

  naief
  Bijdrager

  ik heb begrepen dat als je niet gevaccineerd bent en als kind eens flink ziek wordt, dat dat je afweer levenslang ten goede komt. Dus God waakt over die besmette kinderen. 8)

  #96468

  moestuin
  Bijdrager

  Ja voor mazzelen kun je immuun worden als je het hebt gehad. Net als waterpokken bijv. Dat is ook het vaccin, een verzwakt virus inspuiten, feitelijk doorloop je dan de ziekte, maar gecontroleerd, zoals ze dat noemen.

  Ik heb die prik ook niet gedaan bij mijn kids, maar voel nu lichte angst. Wat als ze het toch krijgen en er iets aan overhouden?

  Maar wat jij ook al liesje, inenten heeft ook zijn gevolgen. Autoimmuunziektes bijvoorbeeld en ook kanker zijn al aangetoond, kunnen gevolg zijn van inenten. Omdat het lichaam op jonge leeftijd niet heef leren vechten. Het kind moet ziektes doorlopem, anders raakt zijn weerstand niet genoeg genoeg getriggerd, en raakt het dus in de war waardoor het allergische reacties tegen volkomen normale dingen gaat ontwikkelen. Dit stond in het boekje van het antroposofische consultatiebureau hier in eindhoven. Dat zou ook de reden zijn dat de 5de en de 6de ziektes opkomen. Schijnbaar regelt de natuur dan wel weer op een andere manier dat kindjes ziek worden.

  Goed, als ik mijn eigen overwegingen van toen, nu weer met jullie deel, sta ik weer achter mijn beslissing. Eigenlijk zou ik nu naar de bijbelbelt moeten rijden en mijn kind persoonlijk mazzelen moeten laten krijgen, maar dat vind ik nog wel erg heftig!

  #96469

  robinAlexander
  Bijdrager

  Moestuin je leeft nog steeds in angst als ik het zo lees wat als mijn kind dit wat als mijn kind dat. Doe je kinderen aan de wapf en het komt goed.

  #96470

  naief
  Bijdrager

  @lievergezond

  Quote:
  En dan is het nog zo dat je met die vaccins de ziekten niet uitbant: ze komen vaak toch nog voor: nu heet de mazelen alleen de vijfde ziekte sinds die vaccinaties.

  je bedoelt dat het in de biblebelt mazelen heet en hier in de buurt de 5e ziekte? Hoe houden ze dan de mensen in de biblebelt voor de gek, want daar lopen dan beide varianten rond? Of trek ik voorbarige conclusies?

  Ik heb begrepen op de site van vaccinvrij (4e tekst) dat dit namelijk gebeurt is bij polio.

  Quote:

  Hoe zijn de polio-epidemieƫn uiteindelijk verdwenen?

  Dr. Viera Scheibner, a Principal Research Scientist (Retired) in Australia and noted critic of vaccination, wrote in 1999: Polio has not been eradicated by vaccination, it is lurking behind a redefinition and new diagnostic names like viral or aseptic meningitis. When the first, injectable, polio vaccine was tested on some 1.8 million children in the United States in 1954, within 9 days there was huge epidemic of paralytic polio in the vaccinated and some of their parents and other contacts. The US Surgeon General discontinued the trial for 2 weeks. The vaccinators then put their heads together and came back with a new definition of poliomyelitis. The old, classical, definition: a disease with residual paralysis which resolves within 60 days has been changed to a disease with residual paralysis which persists for more than 60 days. Knowing the reality of polio disease, this nifty but dishonest administrative move excluded more than 90% of polio cases from the definition of polio.

  O.K. hier gaan we nog een keer langzaam doorheen…

  – In 1956, the health authorities instructed doctors that they were in future only to diagnose polio if a patient has paralytic symptoms for 60 days or more. As polio was diagnosed previously if there were just 24 hours of paralytic symptoms, and as the disease in milder cases frequently lasted less than 60 days, this automatically meant vastly fewer cases of polio would be reported.

  – Another regulatory change had even a greater impact. Most polio diagnoses during the epidemics had not involved paralysis but muscular weakness and widespread pain. In many cases this was produced by inflammation of the membrane that protects the brain and spinal neuron cells. The CDC described such cases as ‘serious but rarely fatal’. But doctors were now instructed that all such cases must no longer be diagnosed as polio but as viral or aseptic meningitis.

  As a result, the number of cases of meningitis diagnozed went from near zero to many thousands, while polio came down equivalently.Janine Roberts, Fear of the Unknown

  http://www.vaccinvrij.nl/img/polio_aseptic_meningitis.gif

  Bron: Vaccine Safety Manual, Neil Z. Miller

  Polio is helemaal niet uitgeroeid, maar de diagnostische criteria zijn veranderd. En toen hadden we dus geen polio meer maar kregen we een ‘nieuwe’ ziekte. Meningitis. En de wetenschappers gingen op zoek naar de bacterie die meningitis veroorzaakt en al snel was er een nieuw vaccin op de markt om onze kinderen ertegen te ‘beschermen’.

  #96471

  liesje
  Bijdrager

  Kassa.

  #96472

  Tanja
  Bijdrager

  Ik zit hier midden in de bijbelgordel vakantie te vieren en hoop eigenlijk dat mijn kinderen het oplopen, is namelijk een hele vervelende ziekte om te krijgen als je volwassen bent. Misschien volgende week zondag eens naar een mis in de lokale kerk šŸ˜‰

  In Duitsland hebben ze mazelenfeestjes waar ouders afspreken wanneer iemand mazelen heeft. Als het echter de 5de ziekte zou zijn is dat ook een beetje onzin.

  #96473

  Anoniem

  RIVM wil een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad, en daarom is er een PR-campagne om mensen neer te zetten als een beetje achterlijk als ze daar niet aan mee doen. Dat is de taak van die kranten die je aanhaalt Robin, die krijgen daarvoor betaald.

  Niet gevaccineerde kinderen zijn natuurlijk veel gezonder. Maar daarnaast natuurlijk gezond eten, daar heb je gelijk in.

  Met dank aan de bijbelgordel hebben we in Nederland vrijheid om vaccinatie te weigeren, dat gaat in Frankrijk veel moeilijker.

  Voor zover ik weet is de bijbelgordel een voortvloeisel uit de 30e jarige oorlog (vanaf 1618), waarbij hele groepen protestanten hun toevlucht zochten tot Nederland, omdat ze niet in de kerkdoctrine pasten.

  En daar zitten best interessante groepen bij. De volgelingen van Jakob Boehme bijvoorbeeld, uit 1600. Die man had allerlei hypermoderne inzichten over persoonlijke ontwikkeling en waarom een kerkleer nooit kan samengaan met regels van een overheid; zijn boek Aurora mocht niet worden uitgegeven in Duitsland, maar wel in Nederland. Juist in Nederland.

  Ook in die tijd waren er denkers en autodidacten, uiteraard binnen de taal van georganiseerde religie maar zo werkte dat. Dat was de enige manier, en we kunnen daar doorheen lezen.

  Ik vraag me wel eens af of de hedendaagse doopsgezinden nog steeds zo’n revolutionaire inborst hebben.

  #96474

  Anoniem
  Quote:
  En zo is de cirkel weer rond en zie je dat de georganiseerde religie geschreven is door de machtshebbers.

  Ik vind de term “georganiseerde religie” zo verwarrend. Als het georganiseerd is, wie organiseerd dat dan en hoe ziet die organisatie er nu dan uit? Wat organiseren ze? Wat hebben ze geschreven en waar is het bewijs daarvan?

  #96475

  Icky
  Lid

  http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/onderzoekers-er-sterven-wel-degelijk-mensen-na-vaccinaties/

  Onder bij de comments hebben ze eht ook over de huidige “uitbraak” van mazelen..

  Mazelen in perspectief:

  klik

  #96476

  Anoniem

  @vrysuyver

  Het is inderdaad verwarrend. En wat wordt bedoeld met ‘de georganiseerde religie is geschreven’?

  Heilige teksten, of kerkelijke decreten? Een hoop verhalen uit de Bijbel zijn ouder dan welk machtssysteem dan ook.

  Maar ook dan zijn er hele passages uit de Bijbel die gaan over macht. Over de macht van mannen over vrouwen bijvoorbeeld. Er wordt gezegd dat de familie Piso daar een behoorlijke hand in heeft gehad – omdat die machtig waren toen het christendom staatsreligie werd. Wat denk je daarvan?

  #96477

  Anoniem

  Niet om een weergaloos heen en weer gegooi van bijbelteksten uit te lokken, maar ik zie niet zo 1.2.3 staan waar de mannen macht hebben over de vrouwen. Of het moet een ongelukkig geval van interpreteren zijn. Daar zijn hele kerkscheuringen door ontstaan.

  Ik zie graag concreet waar het gaat om de macht van mannen over de vrouwen. Voornamelijk in het Nieuwe Testament zou het moeten staan, want dat is waar de christelijke leer op gebouwd is.

  Iemand een hint?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 288)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.