Maca voor schildklier?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Maca voor schildklier?

Dit onderwerp bevat 18 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  muis 2 jaren, 8 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)
 • Auteur
  Berichten
 • #157419

  I-lady
  Bijdrager

  Ik ben samen met een orthomoculaire therapeut bezig om mijn gezondheid aan te pakken.

  Tot nog toe is er geconstateerd: ernstige bijnieruitputting
  lekkende darm
  candida overgroei
  en schildklier problemen…

  Nu weet ik dat de bijnieruitputting en schildklierproblemen hand in hand gaan..de therapeut stelde maca voor, om de schildklier te stabiliseren..maar ik meen daar iets over gelezen te hebben dat dat niet goed is. Wie weet hier meer over?

  Ik gebruik nu 2 tot 4 capsules van adrenal thorne voor mijn bijnieren per dag. En ben sinds een week begonnen met Nutriumonium voor mijn lekkende darm. Waar ik al wel veel reactie op merk.

  #157420

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Maca bevat schildklieronderdrukkers! De hele maca-gekte komt van de raw food-beweging. Maca wordt in Zuid-Amerika NIET rauw gegeten, evenmin als gember, die tot dezelfde familie behoort.

  Mike

  #157421

  I-lady
  Bijdrager

  Dankje! heb ik dus goed onthouden..ga ik dus niet aan beginnen.

  Was al aan het twijfelen of deze therapeut wel genoeg kennis van zaken heeft.

  #157422

  Vivianne
  Bijdrager

  Beste I-lady,

  Over maca wordt geschreven dat het kan leiden tot een vergroting van de schildklier om de reden dat er glucosinolaten in zitten.
  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/112434-maca-wortel-superfood-met-bijwerkingen.html

  Misschien is het een idee om gemmotherapie in te zetten ter ondersteuning je darmwerking en bijnieren. Ik vermoed dat je orthomoleculaire therapeut dit niet inzet.

  Zelf heb ik goede ervaringen met ribes nigrum uit de gemmotherapie die in combinatie met een het eetpatroon van Weston Price werkt op de bijnieren, preventie van ontstekingen en het darmslijmvlies.
  http://www.naturafoundation.nl/monografie/Ribes_nigrum_bessen.html
  Een degelijk merk op dit vlak is het merk Herbalgem
  Meer hierover zie http://www.herbalgem.com/onze-produkten/

  Met betrekking tot de schildklier kan je denken aan het inzetten van jodiumrijke voeding en selenium. Hou je ochtendtemperatuur aan als graadmeter voor je schildklierwerking.

  #157424

  Gerard
  Bijdrager

  Maca pept je op en kan de schijn wekken dat het helpt bij een trage schildklier. In werkelijkheid zal de schildklier hier onder leiden door nog verdere uitputting van het organisme.
  Uiteraard moet de uitputting worden aangepakt, vooral met rust, ook rust voor de spijsvertering, dus niet meer eten dan nodig is om weer gezond te worden.

  #157431

  I-lady
  Bijdrager

  Dank jullie..duidelijk!

  Mijn therapeut kwam ook met ribus negrum..maar ik last dat je daar ook adrenaline door aan maakt? dat wil ik voorkomen want dat gebeurd al teveel en te snel bij mij.

  In de Nutrimonium die ik neem zit jodium en selenium..verder eet ik 4x p/w vis en veel ei dus lijkt me dat ik dat wel genoeg binnen moet krijgen.

  #157432

  Vivianne
  Bijdrager

  Dag I-Lady,

  Ik vermoed dat je 2 zaken de bijnierschors en het bijniermerg door elkaar haalt. Hier even het boekwerk De Gemmotherapie van Philippe Andrianne er bij gehaald waarin alles helder uitgelegd wordt.

  Het komt er op neer dat ribes nigrum de HPA-as reguleert door haar endocriene werking op de activiteit van de hypofyse en bijnierschors.

  Ribes Nigrum vermindert dus stress en verhoogt het cortisolgehalte in het bloed. Ribes Nigrum werkt in het geheel niet op het bijniermerg waar het adrenalinegehalte geregeld wordt.

  Bijkomende eigenschap van de ribes nigrum is dat de warmteregulatie van het lichaam beïnvloed wordt door zijn werking op het hypofyse. Zo zie je de samenhang met de schildklier naar boven komen.
  http://www.evenwijs.nl/kenniscentrum/Huid-hormonen.pdf
  http://www.sohf.nl/nieuws/stress-burn-out

  #157435

  I-lady,

  Als je onderstaande grafiek zelf maakt kan je uitvogelen hoe je bijnieren en schildklier er voor staan en door welke de problemen komen of dat ze van allebei komen. Ik merk zelf nu ook dat mijn temperatuur stabieler wordt nu ik meer spijsverteringsenzymen neem, dat was wel nadat ik minder kelp ben gaan nemen (was een ander potje waar toevallig minder in zit). Ik zou dus ook extra spijsverterings enzymen met deze grafiek uit proberen naast de adrenal. Je schildklier kan het ook moeilijk hebben doordat de bijnieren het moeilijk hebben daarom pak je die hiermee eerst aan. Als je je bijnieren het ook hiermee niet beter gaan doen heb je nog ergens toxines zitten waarvan het niet lukt om die te ontgiften.

  http://www.drrind.com/therapies/metabolic-temperature-graph

  #157447

  I-lady
  Bijdrager

  Bedankt Kaaskanlekkerzijn, ik neem al extra spijsverteringsenzymen en voel me daarbij inderdaad beter. Ik denk ook dat mijn schildklier het moeilijk heeft door de bijnieren. Maar ik ga het even uitvogelen met jouw grafiek, dankje!

  Vivianne, bedankt voor je uitleg..ik weet wel zeker dat ik dat door elkaar gehaald heb. Ik ga even jouw linkjes door lezen.

  #157501

  I-lady,

  Wat ik bedoelde is als je een tijdje met die grafiek bezig bent dat je ook kan uitproberen of nog een extra tablet spijsverteringsenzymen helpt. Ik weet niet of het voor jouw goed uit de tekst komt. Maar het idee is dat je steeds 1 tablet adrenal ophoogt als je na een tijdje geen verschil meer merkt. En als je je bijnieren stabiel hebt dat je dan je supplementen voor je schildklier ophoogt door er eerst ook weer 1 te nemen (of 1 in de paar dagen) En als je merkt dat je daarvan geen verandering meer ziet neem je er nog 1 extra per keer net zo lang tot dat je goed zit.
  Als je geen verbetering hiermee ziet Dan zou ik dus naar eventuele toxines gaan kijken en een manier zoeken waarmee het je wel lukt om te ontgiften. Ook daarvoor is deze grafiek handig je kan dan zien of het ontgiften werkt en of je daarmee niet te hard van stapel loopt. Het kan zijn dat jij goed kan ontgiften en dat dat bij jouw prima gaat als je er veel ongemakken bij ervaart maar dan moet je zeker na een aantal weken vooruitgang zien bij deze grafiek. Als dat niet zo is of je temperatuur gaat meer op en neer stuiteren, dan je dat geen goede manier van ontgiften of je loopt er te hard mee van stapel.
  Wat je ook kan doen (naast de grafiek zelf) is de standaarddeviatie uit rekenen van alle temperatuur waarden in de afgelopen maand. Zo kan je makkelijker zien of je vooruit gaat ook als je het zelf nog niet uit de grafiek kan halen. In excel is de formule daarvoor =stdev(tussen deze haakjes selecteer je de cellen waarvan hij de standaarddeviatie moet uitrekenen met een ; tussen de verschillende kolommen of rijen waardes).

  #157527

  I-lady
  Bijdrager

  Dankje Kaaskanlekkerzijn, dat is wel een handige manier om het een en ander bij te houden inderdaad. Ik ben niet heel goed in ontgiften geloof ik..gaat bij mij gauw te hard dus het zou al fijn zijn als ik dat een beetje goed bij kan houden.

  #157528

  I-lady
  Bijdrager

  Wel heel interessant, volgens die tabel heb ik voornamelijk een niet goed werkende schildklier. {stabiele temperatuur, maar altijd koud en ondertemperatuur} maar ik ga het eens een week goed bijhouden om dat echt met zekerheid te kunnen zeggen.

  #157532

  Vivianne
  Bijdrager

  Beste I-Lady,

  Hier heb ik goede ervaringen met het inzetten van Quercus Robur (= zomereik) uit de gemmotherapie voor het behandelen van het koude gevoel door langzaam werkende schildklier.

  Zelf neem ik hiervoor dagelijks 5 druppels opgelost in een beetje bronwater van het merk HerbalGem. Dit dien je 1/2 uur voor of 2 uur na de maaltijd te doen. Het mooie is dat dit ook een goede uitwerking heeft op gevoelig tandvlees en het immuun- en afweersysteem en geen vervelende bijwerkingen met zich meebrengt.

  Bijgaand info uit de vakliteratuur.

  De eigenschappen van de eik knop zijn vooral naar het zenuw- en klierstelsel gericht. Werkt ontstekingsremmend. Nuttig voor het behandelen van (o)vermoeidheid en overspanning.

  Actief in de bijnierschors klieren (cortex suprarenalis) door aanmaak van het ontstekingsremmende corticosteroïden. De eik stimuleert de hypofyse en oefent een poly endocriene actie uit. Hij is een tonicum van het reticulo – endotheliaal systeem.

  Hij vormt een algemene stimulans van het organisme die aanbevolen is bij herstel en denutritie of malnutritie.

  Hij is een Yang-remedie en versterkt de alveolo-dentale wand zodat hij aangewezen is bij parodontose, bloedend of zwak tandvlees. Hij heelt het tandvleesslijmvlies.
  Hij brengt eveneens de bloeddruk in evenwicht ofschoon hij aanbevolen wordt bij hypotensie (= te lage bloeddruk).

  Op het niveau van de huid is de eik aangewezen bij recidiverende herpes en furunculose. Is tevens een efficiënt middel bij diarree.

  Bijgaand nog enkele links die hier verder op ingaan :

  http://plantaardigheden.nl/plant/beschr/gonnve/eik.htm
  http://www.gratisadviseurs.nl/question.php?id=64383
  http://www.hetkruidenrijk.nl/kruidenrijk3.html
  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/133250-reticulo-endotheliaal-systeem-immuunsysteem.html

  #157579

  I-lady
  Bijdrager

  Dankje voor de tip Vivianne, dat klinkt goed! helpt het ook echt je schildklier? of is het meer tegen de ondertemperatuur? en hoe lang gebruik jij het al?

  #157588

  Vivianne
  Bijdrager

  Ik gebruik het nu ca. 1 maand en neem minder vermoeidheid, een hogere lichaamstemperatuur en een betere schildklierwerking met meer regelmaat in de nachtrust waar.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 19)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.