Lezingen Mike

Tags: 

Dit onderwerp bevat 49 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Elkedageenei 5 maanden, 1 week geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 50)
 • Auteur
  Berichten
 • #173235

  Elkedageenei
  Sleutelbeheerder

  Hier vind je de lezingen van Mike, handig voor wie ze wil bijwonen. Altijd interessant en je gaat naar huis met genoeg stof tot nadenken!

  28 mei geeft Mike een lezing over 130 dagen Trump. Locatie: dorpshuis De Onderdijk in Onderdijk/Wervershoof (= in kop van NH). Aanmelden via lezing(geen spatie) @ (geen spatie) ziggo.nl Toegang: € 10,–.

  #173388

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Hier ga ik het op 28 mei o.a. over hebben:

  Karl Marx en Friedrich Engels argumenteerden voor het proletariaat, voor de “arbeidersklasse”. Het ging erom de “arbeiders” van de uitbuiting door het kapitaal te bevrijden. Daarop beriepen de socialistische en communistische partijen zich, daarna ook de sociaaldemocratie.

  Nu heerst er een andere tijdgeest. Geschoolde arbeiders verdienen vaak meer dan sociologen en pedagogen, leraren en journalisten. Bij de laatste presidentschap-verkiezingen in de VS hebben de “blue-collar-workers” (Engelse verzamelnaam voor “handwerkers en industriearbeiders”) grotendeels op Trump gestemd. Met de ideeën van de “linksen” kunnen ze niets.

  Onder de “linksen” is de ontsteltenis groot dat de arbeiders veeleer zogenaamde “populistische” ideeën volgen. Waar ligt dat aan? Waarom is de communicatie tussen beide groepen zo ontwricht?”

  De grote verandering vond plaats in de jaren-60. Ten tijde van de Koude oorlog was de retoriek van het Oostblok in Amerika en West-Europa verboden. Maar de “linksen” hadden allang een paradigmaverschuiving voltrokken. Aangespoord door de “Frankfurter Schule” en zijn “Kritische Theorie” verplaatsten ze hun focus van “arbeider versus kapitaal” naar “onderdrukker en onderdrukten”. Er was geen sprake meer van arbeiders, maar van het “patriarchaat”, dat vrouwen onderdrukt, van “traditionele hiërarchieën” in de maatschappij, die de basis van de onderdrukking zouden zijn, en tenslotte van de onderdrukking van alle volkeren door “de blanke man”. Dit leidde tot het radicaal-feminisme en tot de multiculti waan, tot “political correctness” en tot “gender studies”.

  https://ejbron.wordpress.com/2017/04/16/hoe-de-linksen-hun-hart-voor-de-arbeidersklasse-hebben-verloren/#more-146915

  Mike

  #173525

  Elkedageenei
  Sleutelbeheerder

  130 dagen Trump
  Wat moeten we denken van Donald Trump? Is hij werkelijk de seksist, racist en homofoob waar hij doorgaans voor wordt uitgemaakt? Of doen we hem hiermee zwaar tekort en zit er meer achter de man? Is Trump een vijand of misschien wel een vriend? Na 130 dagen wordt het tijd om de tussenbalans op te maken.
  In dorpshuis ‘De Onderdijk’ in Onderdijk zal Mike Donkers op zondag 28 mei hierover zijn visie komen delen. Eerder sprak Mike al over de relatie tussen voeding en gezondheid en over de spiritualiteit van natuurvolken. Mike heeft echter ook een interesse in wereldpolitiek en volgt ‘het nieuws achter het nieuws’ al jarenlang dagelijks op de voet.
  Om de populariteit van het fenomeen Trump te begrijpen, is het van belang om te doorgronden waar de populistische beweging waar Trump onderdeel van uitmaakt een reactie op is. De grote hoeveelheden mensen die op populisten stemmen geeft aan dat er draagvlak bestaat voor deze nieuwe politiek. Het is dus te makkelijk om deze als ‘racistisch’ of ‘fascistisch’ uit te maken, want de mensen die zich hierin kunnen vinden zijn gewone mensen en helemaal geen ‘boze witte mannen’, zoals voortdurend wordt beweerd.
  Mike zal daarom het Trump-fenomeen verklaren vanuit het politieke en maatschappelijke perspectief van de laatste 100 jaar. Pas als je dit historische perspectief begrijpt, begrijp je waarom Trump president van Amerika is geworden en waarom andere populisten als Wilders en Le Pen eveneens populair zijn onder een alsmaar grotere groep mensen die zich verzetten tegen de gangbare politiek en media.

  28 mei 13.30 Dorpshuis ‘De Onderdijk’ Sportlaan 10 Onderdijk/Wervershoof
  De lezing staat ook op facebook: https://www.facebook.com/events/1734196773537034/

  #173531

  Marijan
  Bijdrager

  dit is wel een reis van 1,5 uur, kom je dit ook nog dichterbij een keer doen Mike?

  #173533

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Samen met Matthijs organiseren misschien?

  Mike

  #173553

  Marijan
  Bijdrager

  ik zal het eens bespreken met hem.

  #174715

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Hier ga ik het op 28 maart o.a. over hebben:

  Mike

  #174726

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Nog een goede video, deze keer van BPS, over waar ik het eind mei over ga hebben:

  Mike

  #174729

  Elkedageenei
  Sleutelbeheerder

  Het zou leuk zijn als er meer mensen van het forum komen. Wordt het meteen een meet-up.

  #174731

  Godsgeschenk
  Bijdrager

  Ik heb net even gekeken waar het ligt, maar het is me echt te ver. Heel jammer.

  Dorothé

  #174732

  Elkedageenei
  Sleutelbeheerder

  ja snap ik!

  #174741

  Godsgeschenk
  Bijdrager

  Ook best wel duidelijk. Over cultureel marxisme:

  Dorothé

  #174742

  Godsgeschenk
  Bijdrager

  En een GEWELDIG lied.

  Dit lied alleen al zet aan tot nadenken.

  Dorothé

  #174743

  Godsgeschenk
  Bijdrager

  Ben dit nu aan het beluisteren

  Ik wil echter niet dit draadje volplaatsen. Ik ga dan nu verder in een ander draadje.

  Dorothé

  #174848

  Godsgeschenk
  Bijdrager

  Ik ben me er niet helemaal zeker van, maar dacht me te herinneren dat je (Mike) vandaag jarig bent.

  Mocht het zo zijn, dan wil ik je bij deze heel hartelijk feliciteren en nog een fijne dag wensen. Is wel wat laat, maar ik ga altijd pas nadat ik weer thuis ben van het werk, naar internet.

  Dorothé

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 50)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.