Lezing Lyme

Dit onderwerp bevat 38 reacties, heeft 6 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Tanja 11 uur, 37 minuten geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 39)
 • Auteur
  Berichten
 • #236530

  Tanja
  Bijdrager

  Al een aantal maanden werk ik samen met een Duitse Heilpraktiker in St. Odiliënberg. Ik ben hier zelf terecht gekomen omdat ik weet dat meer dan 90% van ons waarschijnlijk besmet zijn met de bacterie die verantwoordelijk is voor een hoop ellende. Echter is de behandeling meestal kostbaar en niet waterdicht. Zolang er geen oplossing voor was heb ik geïnvesteerd in het optimaliseren van mijn immuniteit waardoor ik mij altijd gezond ben blijven voelen.

  In Patrik heb ik nu een waardevolle collega gevonden die net als ik mensen wil helpen met kennis en inzicht en zonder daar een enorm verdienmodel op los te laten. En belangrijker nog, hij krijgt met een vrij eenvoudig protocol de Lyme weg.

  Aanstaande donderdag delen wij onze kennis over dit onderwerp in Maastricht, maar er zullen nog meer lezingen hierover volgen, want deze kennis is echt onmisbaar, voor mij een missing link, want veel van mijn eigen cliënten waar ik niet verder mee kwam zijn hiermee enorm geholpen. Ik heb gemerkt dat deze onderliggende belasting als een enorme ondermijner functioneert waardoor het dweilen met de kraan open is voor onze gezondheid. En als er een oplossing voor is, dan wil ik die zeker niemand onthouden!

  Meer info: https://gezondgestel.nl/lezingen-lyme/

  #236531

  Zonne
  Bijdrager

  Ik ben benieuwd. Ik had altijd best veel vertrouwen in al die bloedtesten die in duitse laboratoriua werden gedaan naar Lyme. Maar nadat ik op de tv er een documentaire had gezien, was dat vertrouwen totaal weg. Ik weet alleen niet meer welk programma die documentaire uitzond toen. Was een deense documentaire in ieder geval en ook de 4 gezonde journalisten die zich hadden laten testen ( zonder te zeggen wie ze waren ), hadden alle 4 Lyme.

  #236550

  Zonne
  Bijdrager

  p.s. de uitzending was van Zembla in 2017

  #236553

  Binc
  Bijdrager

  Interessant Tanja! Ik ben wel benieuwd naar deze methode. Helaas is de afstand voor mij te groot om erbij te zijn. Anders was ik er graag bij aanwezig geweest.

  Zonne, die bloedonderzoeken waar jij het over hebt in die uitzending, bedoel je daarmee levende bloedanalyse? Om welke reden had je door die documentaire geen vertrouwen meer?

  #236558

  Zonne
  Bijdrager

  In die documentaire werden idd ook LBA besproken die werden uigevoerd door een heilpraktiker. Maar ook gewone bloedtesten waarbij specifiek werd getest op Lyme en de bacterieen die daarbij kunnen horen.
  De documentaire was misschien wel heel erg van 1 kant bekeken maar waarschuwde eigenlijk voor de (duitse ) praktijken op het gebied van Lyme. Ook gezonde mensen hadden de borellia bij zich en de artsen hadden eigenlijk geen weerwoord erop.
  Inn de documentaire was iemand met ALS en iemand met parkinson, beide hadden zich laten testen en werden al langere tijd behandeld tegen Lyme. Het had alleen tot nu toe niets geholpen. De vraag is of deze mensen idd ook (?) Lyme hadden.

  #236562

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi Zonne, in Duitsland is men verder met de ziekte van Lyme behandelen dan in Nederland. Men heeft in Duitsland een grotere geschiedenis met de ziekte van Lyme omdat men in Duitsland begonnen is met deze in de tweede wereldoorlog door de nazis doorgefokte laboratoriumbacterie te verspreiden. Verder is Duitsland een vrijer land voor artsen vergeleken met Nederland: specifieke lyme-bewuste artsen hebben zich daar verenigd en eigen richtlijnen opgesteld voor de behandeling van lymepatienten: dit gaat in Duitsland (maar ook in de VS) buiten de overheid om. Het is waar dat zeer veel mensen de bacterie in zich dragen (het percentage van 90 of 95 procent van de totale bevolking dat Tanja noemt ken ik ook). Dat / als mensen de bacterie in zich dragen en ziek zijn: betekent niet dat de behandelingen dan automatisch aanslaan: de lymebacterie is aardig therapieresistent: daar is die op doorontwikkeld. Een gemiddelde antibiotica mag werken bij een gemiddelde bacterie: maar niet bij de ziekte van lyme. Die artsen in Duitsland weten heus wel dat ook mensen die doorgaan voor gezond ook de bacterie van de ziekte van lyme bij zich kunnen dragen. Alleen ja: hoe boeiend is dat (uiteindelijk)? Die bacterie wordt natuurlijk pas een probleem als de weerstand naar beneden gaat (de bacterie zelf levert daar ook een bijdrage aan). Het ligt overigens niet aan de (Duitse maar ook Nederlandse) artsen dat de geijkte reguliere en erkende testen ook antistoffen tegen de lymebacterie aantreffen bij doorgaans als gezond bekend staande mensen; dat is gewoon een feit. Eerst was de toon van de documentaires over lyme dat Nederlandse lymepatienten moeten uitwijken naar Duitsland omdat de Nederlandse artsen inzake de ziekte van lyme een potje van maken (omdat de overheidsrichtlijnen niet kloppen). En nu dan is kennelijk de toon dat de Duitse artsen er geen verstand van hebben (van de ziekte van lyme) en gezonde mensen ook voor lymepatienten aanzien; maar dat ligt niet aan die artsen maar aan de testen (waarmee niet gezegd is dat de testen op dat punt niet zouden kloppen). Kijk, als je geen klachten hebt, dan ben je automatisch volgens alle richtlijnen geen lymepatient want de (aanwezigheid van) klachten zijn de basis om te gaan testen (of een opgemerkte tekenbeet).

  #236563

  Binc
  Bijdrager

  Dat wat je zegt dat gezonde mensen ook die bacterie bij zich dragen wist ik idd.
  Wanneer die bacterie hier in Nederland in je bloed gezien is mag je ook een hersenpunctie doen. Wanneer die positief is heb je volgens de artsen Lyme. Anders niet. Met Tanja heb ik het hier eens kort over gehad. Ik denk dat veel mensen niet eens weten dat ze die bacterie bij zich dragen. Je moet er maar net op getest worden. Persoonlijk denk ik dat het ook afhankelijk is van je eigen immuunsysteem of je er echt goed ziek van kan zijn of juist niet. En de klachten die omschreven worden bij Lyme zijn er niet nogal wat. Of dat je op een later moment er alsnog ziek van kan worden door omstandigheden en omgevingsfactoren. Zelf heb ik ook die bacterie. Maar geen Lyme volgens hersenpunctie destijds. Mede vanwege deze reden had ik deze lezing wel interessant gevonden. Niet dat ik nu ga beweren dat ik Lyme heb, maar heb wel die bacterie en ik ben benieuwd of de mogelijkheid bestaat om middels deze behandeling die bacterie te elimineren.

  Kwam uit die test van die mensen met ALS en Parkinson een positieve Lyme test?
  Hoe werden zij behandeld dan? Met antibiotica?

  Tanja, krijg je met deze behandeling de bacterie helemaal uit je systeem?

  #236564

  Pike
  Bijdrager

  Wanneer die bacterie hier in Nederland in je bloed gezien is mag je ook een hersenpunctie doen. Wanneer die positief is heb je volgens de artsen Lyme. Anders niet

  Ik weet niet hoe jij aan deze informatie komt maar bij alle artsen, inclusief lyme specialisten, waar ik ben geweest wordt de diagnose lyme gewoon gegeven als de western blot en of ELISA test positief is.
  Deze meet anti stoffen tegen de lyme bacterie.
  Als er een duidelijke EM kring te zien is wordt in de regel direct begonnen met behandeling.

  #236565

  Pike
  Bijdrager

  Wanneer die bacterie hier in Nederland in je bloed gezien is mag je ook een hersenpunctie doen

  Welke test is dat dan die de bacterie in het bloed kan aantonen?

  #236566

  Binc
  Bijdrager

  Ik weet niet hoe jij aan deze informatie komt maar bij alle artsen, inclusief lyme specialisten, waar ik ben geweest wordt de diagnose lyme gewoon gegeven als de western blot en of ELISA test positief is.
  Deze meet anti stoffen tegen de lyme bacterie.
  Als er een duidelijke EM kring te zien is wordt in de regel direct begonnen met behandeling.

  Heb jij het nu over de beginfase? Dus op het moment dat je een tekenbeet constateert? Dit is namelijk niet altijd de praktijk. Je kan de bacterie heel lang bij je dragen zonder dat je het weet of dat je ooit gemerkt hebt dat je gebeten hebt.

  Bij de neuroloog waar ik geweest ben en die constateerde dat de borellia in bloed. Op basis daarvan werd een lumbaalpunctie genomen. Vanuit je rug. Pas als die positief is word er gesproken van Lyme.

  #236567

  Binc
  Bijdrager

  Welke test is dat dan die de bacterie in het bloed kan aantonen?

  Dit is destijds mijn bloedonderzoek geweest. En ook bij mijn huisarts word het onderzoek gewoon gedaan. Ik beweer overigens niet dat als je de bacterie bij je draagt dit niet onder noemer Lyme kan vallen.
  Ik ben ondanks dat deze in bloed is gezien er in elk geval niet ziek van.

  #236568

  Pike
  Bijdrager

  Dit is destijds mijn bloedonderzoek geweest. En ook bij mijn huisarts word het onderzoek gewoon gedaan

  Klopt, dit is de western blot test of die andere. Hierin worden anti stoffen tegen lyme aangetoond.
  Maar hierin wordt niet de bacterie zelf in het bloed aangetoond.

  Heb jij het nu over de beginfase? Dus op het moment dat je een tekenbeet constateert? Dit is namelijk niet altijd de praktijk

  No shit! 🙂 Ik heb er minimaal 12 jaar mee rondgelopen.
  Maar destijds, toen mijn klachten begonnen, wist men nog niet van het bestaan van lyme.
  Of in ieder geval niet van de lyme variant die op de gewrichten werkt.
  Na eerst jaren allerlei rare kringen gehad te hebben met hele hoge koortsen en andere ellende kreeg ik na verloop van tijd gewrichtsklachten. Met name heel veel vocht in de gewrichten. Maar altijd om en om. Nooit twee gewrichten tegelijk.
  Plus minus twaalf jaar na besmetting ben ik, nadat ik een militair noodhospitaal in Bosnië voor de laatste keer een enorme hoeveelheid vocht uit mijn knie heb moeten laten halen(op een enorm pijnlijke manier), eindelijk gediagnosticeerd met lyme.
  Diagnose in het militair hospitaal in Utrecht aan de hand van die test die jij ook hebt laten doen. (De igg en igm, geen punctie )
  Een of twee maanden (weet niet meer zeker, lang geleden) zware antibiotica later heb ik nooit meer vocht in de gewrichten gehad.

  #236569

  Tanja
  Bijdrager

  Inderdaad is het testen op antistoffen vaak de enige manier waarop regulier wordt getest. En aangezien de bacterie vaak niet door het immuunsysteem wordt gedetecteerd worden er ook geen antistoffen aangemaakt en wijst de test niets uit.

  Patrik is ervaringsdeskundige en heeft zichzelf genezen, zonder antibiotica, want daar zijn de meeste mutaties allang resistent tegen. En de borrelia is na de behandeling die hij heeft ontwikkeld weg ja. En met een jaar of anderhalf de klachten bij de meeste mensen ook. Zelf had ik zoals gezegd ook weinig klachten, maar ben de besmetting liever kwijt dan rijk.

  #236570

  Binc
  Bijdrager

  Klopt, dit is de western blot test of die andere. Hierin worden anti stoffen tegen lyme aangetoond.
  Maar hierin wordt niet de bacterie zelf in het bloed aangetoond.

  Klopt. Zo staat het ook op de test. Maar je kunt er wel vanuit gaan dat die bacterie in je bloed zit dan.

  No shit! 🙂 Ik heb er minimaal 12 jaar mee rondgelopen.
  Maar destijds, toen mijn klachten begonnen, wist men nog niet van het bestaan van lyme.
  Of in ieder geval niet van de lyme variant die op de gewrichten werkt.
  Na eerst jaren allerlei rare kringen gehad te hebben met hele hoge koortsen en andere ellende kreeg ik na verloop van tijd gewrichtsklachten. Met name heel veel vocht in de gewrichten. Maar altijd om en om. Nooit twee gewrichten tegelijk.
  Plus minus twaalf jaar na besmetting ben ik, nadat ik een militair noodhospitaal in Bosnië voor de laatste keer een enorme hoeveelheid vocht uit mijn knie heb moeten laten halen(op een enorm pijnlijke manier), eindelijk gediagnosticeerd met lyme.
  Diagnose in het militair hospitaal in Utrecht aan de hand van die test die jij ook hebt laten doen. (De igg en igm, geen punctie )
  Een of twee maanden (weet niet meer zeker, lang geleden) zware antibiotica later heb ik nooit meer vocht in de gewrichten gehad.

  Dat klinkt vrij heftig allemaal! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet beter weet dan dat in Nederland pas de diagnose Lyme gesteld word na een lumbaalpunctie. Zoals ik jou begrijp is dat destijds toen het bij jou gediagnosticeerd werd anders voor wat betreft onderzoek. Die lumbaal punctie is geen pretje in elk geval. Je kunt er vergif op in nemen dat als je antistoffen in bloed hebt dat het niet goed zit uiteraard.

  Goed dat je van de klachten af gekomen bent met antibiotica. Ik heb wel lang klachten gehad. Echter geloof ik bij mezelf niet dat deze klachten te maken hebben gehad met die borrelia. Wel met hormonale dingen. Ik ga er geen paniek om maken voor mezelf. Kreeg een ab kuurtje doxycycline voor 10 dagen waar ik het nut niet van in zag.
  Maar ben wel geïnteresseerd in het protocol waar Tanja het over heeft wat betreft de oplossing voor mensen die last hebben van Lyme. Klinkt als een veelbelovend alternatief voor antibiotica in elk geval, naast het optimaliseren van je immuunsysteem.

  #236571

  Binc
  Bijdrager

  Tanja, even zomaar een vraag die in mij op komt.
  Is het mogelijk om deze lezing ook digitaal te maken en tegen betaling te ontvangen?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 39)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.