Levetraan icm boterolie – welke smaak voor kind

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Levetraan icm boterolie – welke smaak voor kind

Dit onderwerp bevat 30 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  I vo 4 jaren, 3 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)
 • Auteur
  Berichten
 • #5013

  Zoon (1,5 jr) wil ik graag aan de combi levertraan en boterolie. Afgelopen dagen pikte hij het dat ik een deel van mijn capsule op een lepeltje aan hem gaf. Zoals te verwachten was dit van korte duur, want hij blieft het nu absoluut niet en hij is te slim om het op een verstoppende wijze alsnog te geven (been there done that overigens).

  Nu zit ik te denken om de gel van Green Pasture aan te schaffen en dan datgeen met een smaakje. Echter ik kan helemaal niets bedenken bij de smaken kaneel en chocolade icm levertraan. Voordat ik van Green Pasture wist kreeg zoon de visolie van Optimax, daar zit een dubieus sinaasappelsmaakje aan, maar hij werkte zonder tegen te sputteren elke dag zijn lepeltje naar binnen. Als de gel in de smaak sinaasappel was, dan wist ik het wel, maar helaas dat is er niet. Heeft iemand hier ervaring met de smaken chocolade en kaneel? en zoja kan je mij laten weten wat jouw bevindingen zijn? Ik ben met name geinteresseerd hoe dicht de smaak in de buurt van chocolade of kaneel komt en of het een beetje pruimen is.

  #97183

  Anoniem

  Niet te moeilijk doen. Onze dochter van 4 geef ik een bakje yoghurt met slagroom of Griekse yoghurt en vervolgens leg ik er een theelepel met Blue Ice Royal naast (gewoon de normale variant). Mevrouw haalt het theelepeltje met levertraan en boterolie door de yoghurt en slikt hem af. Nou verwacht ik niet dat ieder kind dit zal doen, maar het kan dus wel. In het begin ben ik ook bezig geweest met capsules die ze vervolgens niet weg kreeg en weer uitspuugde. Uiteindelijk wennen ze wel aan de smaak. Eerst roerde ik de Blue Ice Royal er zelf nog door toen ze jonger was.

  #97184

  Dank je, maar dat zie ik zoon idd niet doen en ik wil er ook geen strijd om maken. Misschien dat iemand anders zijn/haar ervaring wil delen?

  #97185

  Anoniem

  Ook niet door de yoghurt roeren ? Dan zie je er toch niks meer van ?

  #97186

  Heb ik al geprobeerd, maar zoon heeft volgens mij een neus als een bloedhond. HIj nam het niet aan. Later heeft hij het per ongeluk wel iets van binnengekregen en dat werd linea direct uitgespuugd.

  Nu ik erover nadenk, is het misschien gewoon handiger om de vloeibare versies aan te schaffen. De visolie was ook geen probleem te geven, misschien is het de vorm van de gel wat hem tegenstaat. En ik kan het natuurlijk altijd de flessen opmaken als hij dat ook niet wil.

  #97187

  Webmaster
  Bijdrager

  In een smoothie verwerken. Je proeft het niet en ruikt het niet!

  Mike

  #97188

  Rauwe eieren zijn nog een stap te ver voor mij e(ben net deze week over op rauwe melk en heb eergister voor het eerst een stukje rundvlees gegeten) en daarmee ook voor zoon. Kan de smoothie ook gemaakt worden zonder de eieren?

  #97189

  Webmaster
  Bijdrager

  Dit zijn maar voorbeeldrecepten. Maak ze zoals je zelf wil.

  Dit forum bevordert zelfdenkendheid en zelfredzaamheid. Wees geen volger! Denk niet ‘ja maar, Mike zegt dat…’. Ik ben geen goeroe en wil deze rol ook niet toegewezen krijgen. Ik verschaf informatie en kennis en vervolgens is het aan JOU om te zien wat je ermee kan of wil.

  Mike

  #97190

  Dan ga ik idd experimenteren, wist niet of de eieren een speciale functie hebben die niet buiten gelaten kon worden in het recept. Voor hetzelfde geld moeten de eieren in om een orgaan extra te stimuleren om iets anders af te breken of iets beter op te laten nemen.

  #97191

  Poekie
  Moderator

  Boerenkaas,

  Doe gewoon de rauwe eieren in de smoothie, je proeft er werkelijk niets van terug, het wordt trouwens wel wat romiger en je krijgt alle goede stoffen binnen.

  Lia

  #97192

  Zonne
  Bijdrager
  #97193

  Ja dat klopt, maar dat is de vloeibare versie en in eerste instantie wilde ik alleen de gel hebben, maar bedankt. Enige verschil wat ik lees, is dat de een spicy orange flavour heeft en de ander great orange flavour.

  #97194

  naief
  Bijdrager

  Ik snap het wel hoor Boerenkaas. Mijn oudste is ook een soort bloedhond. Gelukkig is hij nu met zijn 4 jaar enigszins dwingbaar, al hoe wel hij begint steeds harder te protesteren. Ik heb sinds 2 weken de capsules gecombineerd met boterolie. Door de yoghurt of smoothie heen werkt bij hem niet, want die wil hij sowieso al niet. Slagroom is hij ook geen fan van. Dus het verstoppen is voor mij ook een drama. Het is echt lastig, want ivm het ontstoren van diverse dingen, moet hij eigenlijk meerdere supplementen hebben. Capsules vindt hij ook gewoon niet fijn. En dat kan ik me wel voorstellen, want in verhouding zijn ze best groot voor zo’n kleine. Zelfs bij de magnesiumolie begint hij regelmatig te huilen omdat het zo prikt (op gave huid).

  Ik ben ook wel benieuwd naar de smaakervaring van de smaakjes levertraan en andere verstoptips.

  Ik moest ook wel even een drempel over voor het rauwe ei. Je proeft er inderdaad niets van. Wat mij ook hielp de 1e keer was dat het ei van een bio en grasgevoerdbedrijf afkwam.

  #97195

  Hoi Naief,

  Wat een fijne reactie! En prettig ook dat mijn verhaal enigszins herkenning heeft bij jou. Soms twijfel ik wel eens wat ik hier nou wel kan vragen en wat niet. Er is zoveel geschreven en gevraagd dat het mij vaak duizelt, maar ik begrijp ook wel de reacties van de meer gevorderden hier. Komt er weer 1 met een drempel voor rauwe ei of noem maar een gegeven op wat gangbaar is in de recepten. Of daar is weer iemand die minder onderlegd is in voedingsleer.

  Nouja voorlopig trek ik mijn eigen plan (en zal ik iets minder topics openen), vooral met betrekking tot zoon. Wij zijn redelijk UP en AP in de benadering naar hem toe en de eerlijkheid vanuit UP wil ik ook hebben in wat ik hem voorschotel. Het verstoppen van de levertraan was voor mij ook een reactie uit onmacht en dat voelde ook niet prettig aan (voor mij dan).

  Tot nu toe vindt hij de sole, rauwe melk en kaas lekker; hij wijst het in ieder geval niet af. Hij laat zich ook gewillig badderen in magnesiumvlokken en uiteindelijk verwacht ik dat de levertraan icm boterolie ook erin gaan. Ik ga denk ik de vloeibare versies bestellen en dan levertraan met sinaasappelsmaak, puur omdat we al ervaring hebben met sinaasappelsmaak. Ik laat nog weten hoe het ons is bevallen.

  En rauwe ei, dat komt wel. Zoals eerder vermeld ben ik pas afgelopen week rauwe melk gaan drinken en heb ik voor het eerst een stukje rundvlees gegeten (is nog niet helemaal een succes), maar wel fijn om te lezen dat je van de smaak niet veel hoeft mee te krijgen. Hoe is de structuur? ‘Smaakt’ het glibberig?

  #97196

  naief
  Bijdrager

  Ik stop het ei met de rest in de blender en dan vind je er echt niets van terug.

  Anders begin je eerst met de kruiden door de yoghurt, smaakt verrassend en je komt snel genoeg achter de hoeveelheden die jij lekker vindt (pas op met de nootmuskaat). Ik proef dan ook de bijenpollen niet meer terug en die zijn ook niet mijn favoriet. Persoonlijk vind ik de sinaasappel erdoor ook heel lekker voor de smaak en als je er de citroen doorheen doet en dat is niet je ding, werkt de sinaasappel ook goed.

  Het grappige is dat ik, zonder het te missen, de muesli weg kan laten.

  UP en AP??? Ik ben hard aan het denken maar ik kom er niet uit.

  Laat het weten van de levertraan, dan is dat misschien ook wel wat voor mij.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.