levertraan

Dit onderwerp bevat 64 reacties, heeft 25 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  100%leven 2 jaren, 9 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 65)
 • Auteur
  Berichten
 • #2209

  debje_b
  Lid

  Ik zit door mijn levertraan heen, wil nieuwe bestellen mee kan de website niet meer vinden

  Wie heeft de naam van de website voor mij?

  Alvast bedankt

  #61675

  Micave
  Bijdrager

  Staat ook in de handige adressen op voedingisgezondheid.nl

  #61676

  debje_b
  Lid

  Dankjewel micave!

  #61677

  Anoniem

  Kan het zijn dat mensen hun levertraan vroeger vooral ‘s avonds innamen? Ik meen mij te herinneren uit verhalen van oudere mensen die de vieze smaak beschreven dat zij dat eerder voor bedtijd moesten slikken…of misschien ben ik aan het veralgemenen ik weet het niet, maar zou dit een verschil kunnen uitmaken op welk tijdstip je het inneemt?

  Misschien beter voor de slaap bijvoorbeeld..

  #61678

  Micave
  Bijdrager

  Interessante vraag. Ben benieuwd naar de eventuele reden voor het ‘s avonds nemen.

  #61679

  Anoniem

  Ja je moet er maar eens op letten hoe vaak dat wordt vermeld wanneer ouderen erover schrijven. Je zou anders denken dat ze het eerder zouden nemen tijdens een maaltijd om de vieze smaak te verdoezelen of ‘s morgens zoals de meesten onder ons het waarschijnlijk innemen.

  Als je googlet “levertraan voor het slapengaan” zul je meerdere teksten vinden:

  “Waar is de tijd dat we voor het slapengaan een grote lepel levertraan moesten innemen?”

  “Vooral ouderen zullen de rillingen ongetwijfeld over de rug voelen lopen, denkend aan die vreselijk smakende lepel levertraan voor het slapen gaan.”

  “de nachtmerrie uit mijn jeugd. s Avonds voor het slapen gaan een lepel.”

  “Als ik terugdenk aan die lepel levertraan voor het slapen gaan, lopen 50 jaar later de rillingen weer over mijn rug.”

  “Neem ‘s avonds voor het slapen gaan, een lepel Draisma levertraan. Het moet een beruchte slogan geweest zijn in de jaren vijftig en zestig.”

  “Mark my words…duurt niet lang meer of de lepel levertraan gaat z’n comeback maken voor het slapen gaan. “

  En als de kinderen er zo van gruwden, dan was het ook niet bepaald een lokmiddel om ze in bed te kunnen stoppen, dus er moet vlgs mij wel een goede reden voor zijn..

  #61680

  Omdat je snachts geen last hebt van die vieze smaak die bij het minste of geringste weer te proeven is? Meestal heb ik er niet zon last van, maar gisteren was vreselijk, mn hele spijsvertering liep niet goed en s avonds kreeg ik nog elke keer de levertraansmaak terug die ik sochtends had genomen. Ieuw. En het werd steeds viezer.

  #61681

  Angela
  Bijdrager

  Zijn er bij vitavie ook levertraancapsules met boterolie? Ik zie ze nl niet;)

  #61682

  Ik weet dat de flessen pas over een paar weken weer binnen zijn, misschien is dat ook het geval met de capsules. Ik zie ze inderdaad ook niet staan, eerder heb ik ze wel bij hun besteld.

  #61683

  Anoniem

  Er is vertraging van een bestelling uit amerika aldus vitavie.

  #61684

  Angela
  Bijdrager

  Dank je. Ik hou de site in de gaten!

  #61685

  Anoniem

  Ik vind de olie prima te doen qua smaak, snap niet dat mensen het niet kunnen hebben… Capsules zijn eigenlijk beter omdat de olie dan niet gaat oxideren.

  #61686

  Anoniem

  @ boselfje: Ik heb idd ook gelezen dat de vieze nasmaak een reden kan zijn om ze beter ‘s avonds in te nemen. Tegen de morgen zou je dan geen vissmaak in de mond meer hebben.

  Bepaalde essentiële vetzuren zouden ook ook de stoelgang stimuleren en als je die ‘s avonds inneemt, is het voordeel dat de darmen klaar zijn om te bewegen in de ochtend.

  Hier nog wat interessante info waaruit blijkt dat visolie ‘s avonds ingenomen ook wel de nachtrust kan bevorderen vlgs mij:

  ..

  A 2008 study in the Journal of Nutrition conducted by M. Lavialle and colleagues suggests that a diet deficient in Omega-3 fatty acids lessens the melatonin rhythm, weakens the circadian clock functioning, and has a part in nocturnal sleep disturbances.

  How Fish Oil May Help

  Fish oil plays a role in enhancing the secretion of melatonin, according to studies in the American Journal of Clinical Nutrition. Melatonin is a hormone which helps to regulate sleep and wake cycles and is often used to treat insomnia and jet lag. Fish oil components EPA and DHA have also been shown to lower norepinephrine levels. Norepinephrine is a stress hormone associated with the fight-or-flight response and works to increase heart rate among other things. It is also one of the major neurotransmitters associated with sleep – the other being serotonin. Norepinephrine is a necessary component of the sleep cycle as it is responsible for the Rapid Eye Movement or REM stage. An imbalance of norepinephrine can negatively affect sleep patterns and lead to daytime drowsiness.

  Read more: http://www.livestrong.com/article/340748-fish-oil-benefits-for-sleep/#ixzz294bV5ET7

  #61687

  Anoniem

  ik vind de levertraan ook supersmerig en heb wel de vloeibare.

  Nu heb ik ontdekt dat als ik de levertraan in mijn mond neem doe ik meteen daarbij een paar slokken melk, weg vieze smaak. En de combi klopt ook nog. Voor mij een prima oplossing

  #61688

  Anoniem

  Wat ik doe…..

  Lepel kokosvet in de mond, laten smelten…. dan een theelepel levertraan, in je mond stoppen en dan direct een glas melk (met 2 eigelen) drinken… prima te doen. Kokosvet zorgt ervoor dat de levertraan niet in je mond blijft ‘hangen’… maar meteen door slikt.

  Werkt voor mij prima en tegenwoordig maakt het niet heel veel meer uit want we hebben toch de kaneel of chocolade versie 🙂

  Wat ik soms wel ervaar is dat ik soms nog boertjes laat ofzo… kleintjes en dan komt de kaneel levertraan lucht gewoon naar boven… maar dan ben ik wel 3-4 uur verder. Duurt het zo lang voor het wordt verteerd want ik eet vaak nog een groot stuk rauwmelkse kaas en 2 rauwe eigelen met 2 glazen melk. En dat is het dan grotendeels voor de dag.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 65)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.