Levertraan, wat doet het met je?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Levertraan, wat doet het met je?

Dit onderwerp bevat 826 reacties, heeft 136 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Johnny 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 827)
 • Auteur
  Berichten
 • #347

  Angela
  Bijdrager

  Ik gebruik nu een half jaar levertraan blueicedfermed (of hoe je dat ook schrijft…). Wat is het verschil tussen dit en levertraan in capsules? Waarom moet je jezelf kwellen met die afschuwelijke smaak en geur? πŸ˜‰ Ik moet zeggen dat ik er wel aan begin te wennen, maar echt lekker is het niet. Ik heb de kaneelsmaak.

  Nu vraag ik me af waarom ik er eigenlijk mee begonnen ben. Ik ben even kwijt wat het voor je lichaam kan betekenen? Kun je het dagelijks tot je nemen? Kun je er niet teveel van binnenkrijgen? Allemaal vragen…. πŸ˜†

  #23817

  E123
  Bijdrager

  Grappig, je neemt het al een half jaar, maar je hebt eigenlijk geen idee waarom πŸ˜†

  Levertraan neem je omdat er grote hoeveelheden vit A, D en omega 3 vetten in zitten. Vit A en D zitten in de perfecte verhouding van 1 op 10 in levertraan en schijnen ook samen te werken. De in vet oplosbare vit hebben we bijna allemaal een tekort aan. Weston Price ontdekte dat natuurvolkeren 10x zoveel van deze in vet oplosbare vit binnenkregen dan de “normale” mensen in die tijd.

  Vit A is volgens mij vooral belangrijk voor de schildklier, lever, ogen, huid.

  Vit D voor zo’n beetje alles lijkt het wel als je al die studies tegenwoordig mag geloven. Omega 3 is een essentieel vetzuur, dus je lichaam kan het niet zelf aanmaken. Super voor o.a. je hersenen.

  #23818

  Kia Ora
  Bijdrager

  Hey Angela,

  Ik begrijp je gruwels! Ik heb ze ook. Wat ik heb gedaan is zelf 00 capsules aangeschaft en daar per dag drie van volspuiten en doorslikken. Geen smaak, minimale geur. Het is even een gepruts, maar dat gaat snel genoeg qua handigheid. Ik doe dit zo omdat ik levertraan samen met mn moeder bestel en het ook aan de kinderen geef. Zij vinden ze smaak niet erg namelijk.

  Wat ik verder merk is dat mijn huid er erg mooi van wordt, veel minder pukkels en plekjes. Ook is mijn nachtblindheid nagenoeg verdwenen. Erg plezierig kan ik je zeggen! En ik verbrand niet meer in de zon, dus smeren met nano moleculen is ook overbodig. Ik geef het de kinderen met het oog op de lange termijn: minder kans op allergie, betere concentratie, betere hersenontwikkeling. Dan merk ik er nu direct misschien niks van, maar ik zie het als een investering!

  Succes πŸ˜‰

  #23819

  ruud
  Bijdrager

  Goed idee van die capsules HeleenQ!

  #23820

  Kia Ora
  Bijdrager

  Zeg maar gewoon Heleen, hoor… πŸ˜‰

  #23821

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Vit A en D zitten in de perfecte verhouding van 1 op 10 in levertraan

  Precies andersom, in een verhouding van 10:1.

  Mike

  #23822

  Anoniem

  ik heb ook al een paar maand de blue ice gefermenteerde levertraan met kaneelsmaak. Heb het tijdens de zomer ook genomen (hoewel niet elke dag, ik doe het altijd in een smoothie dus weet niet hoe het puur smaakt, met wat kerrygold boter (voor de X-factor)), aangezien ik niet vaak in de zon lig en dacht de extra vitamine D dan ook wel te kunnen gebruiken.

  Ik merkte ook dat het uitstekend is om je te beschermen tegen zonnebrand, ipv dure en ongezonde zonnecrème te moeten gebruiken. En je bruint er ook sneller door.

  Nu is mijn levertraan op en ga ik weer nieuwe kopen. Ben nog wat aan het zoeken waar het goedkoopst is. Ik had ze de eerste keer bij qnaturals.nl gekocht, maar zie nu dat vitavie.nl (of .be) goedkoper is.

  Heeft iemand trouwens al levertraan van de rog (skate liver oil) geprobeerd? De verhouding vit A&D zou wat anders liggen.

  #23823

  ruud
  Bijdrager

  Hoi Lekkerromig, over: welke levertraan de beste is: volgens mij is het belangrijk dat de levertraan in elk geval gefermenteerd is. Een soort gecontroleerde fermentatie, want gewone levertraan die hoort niet rot te zijn, maar is dat vaak wel. Ik heb in de zomer een boek gelezen over visolies en daarin werd gezegd dat die visolies bijna allemaal niet meer goed zijn. Daarom liever een gefermenteerde variant.

  De blue ice gebruikte je als zonnebrand op je huid? Die stinklevertraan? haha.

  Ja het zal best gewerkt hebben πŸ™‚

  Ik heb de levertraan van de rog (skate) die helpt ook bij gewrichtsproblemen die ik heb.

  Ik wist niet dat de verhouding A en D anders lagen daarbij.

  #23824

  Anoniem

  haha nee die stinklevertraan smeer ik niet op m’n huid hoor, het is gewoon de vitamine A&D wellicht die je huid beschermen tegen de zonnebrand. πŸ˜†

  Heb ik ook wel ergens gelezen dat visolie snel verdorven wordt.. hier is ook een goeie site met info over waarom gefermenteerde levertraan beter is, welk merk enz..

  #23825

  Webmaster
  Bijdrager

  De verhouding A tot D van 10:1 is gelijk in cod liver oil en skate liver oil. Skate liver oil helpt inderdaad beter bij gewrichtsklachten.

  Mike

  #23826

  ikke
  Bijdrager

  Heleen, hoe vul jij die capsules op een handige manier dan? Gewoon met een spuitje? Je hebt er ook van die apparaatjes voor, maar eigenlijk lijkt het me beide erg lastig…

  #23827

  ongelovigethomaz
  Bijdrager

  Even een hosanna bericht over levertraan (gefermenteerd, Blue Ice).

  Sinds ongeveer 6 weken slik ik de levertraan capsules. De laatste weken heb ik op verschillende plekken van verschillende mensen gehoord dat ik een gezondere gezichtskleur heb dan vroeger. Meer kleur en rode blosjes. Ik zie zelf ook duidelijk een verschil en ik kijk nog steeds met verbazing in de spiegel. Ik denk dat mijn gezichtskleur de laatste maanden al beter werd door deze levensstijl, maar er is nu duidelijk een groot verschil te zien sinds de levertraan. Vanaf mijn 13de ben ik begonnen met rouge op mijn wangen aanbrengen, omdat ik altijd zo bleek was. Toen at ik al lang low-fat en meestal vegetarisch.

  Ook de extreme haaruitval is gestopt! De haaruitval begon afgelopen maart en de laatste maanden werd ik er bang van omdat het niet stopte. Ik dacht altijd dat het vanzelf zou weggaan door het gezonde dieet en wat supplementen. Maar alleen de levertraan heeft dus geholpen, want verder heb ik niets veranderd de laatste tijd.

  Ik ben nog steeds wel moe en heb veel slaap nodig, maar ik ben heel blij met deze twee vooruitgangen! Volop an de goede vetten dus! πŸ™‚

  #23828

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Wat een goede berichten….ik vond de levertraan de eerste keer echt heel erg stinken, ik dacht dat leer ik nooit om door te slikken. Begonnen met honing en levertraan, daarna levertraan gewoon doorslikken en hapje honing erachter aan. Nu heb ik een soort gel, levertraan met boterolie. En ik neem nu gewoon een lepeltje en heb geen honing meer nodig. De smaak went blijkbaar.

  #23829

  Anoniem

  Over haaruitval: ik heb mijn bloed laten onderzoeken. Het ijzer blijkt te hoog te zijn en het ferritine gehalte te laag, iets wat vreemd is, aangezien een laag ferritine gehalte vaak ook een laag ijzergehalte betekent. Nu las ik (tot mijn schrik) ergens dat je bij een verhoogd ijzergehalte haaruitval kunt krijgen.

  Ik slik sinds enkele weken 2 tot 3 capsules blue ice levertraan per dag. Denk het ook in positieve zin aan mijn huid te merken.

  Hoe krijg ik mijn ijzer in het bloed weer wat lager? En of de ferritine hoger? Het schijnt iets met de lever te maken te hebben. Helpt levertraan hierbij?

  Ik eet veel lever en dat schijnt weer niet goed te zijn als je ijzer verhoogd is in het bloed πŸ˜•

  #23830

  Poekie
  Moderator

  Louise, top joh, dat je vooruitgang merkt.

  Stapje voor stapje kom je er.

  Inderdaad hosanna, hallelujah.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 827)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.