Laag oestrogeen

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Laag oestrogeen

Dit onderwerp bevat 46 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 3 jaren, 1 maand geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 47)
 • Auteur
  Berichten
 • #4048

  I-lady
  Bijdrager

  Vandaag kreeg ik de uitslag van de bloedonderzoeken van mijn hormonen van de gynacoloog,dit nav een steeds langzamere cyclus en nu al meer dan een half jaar het uitblijven van mijn menstruatie.

  Conclusie is dat alles er wel is,maar het allemaal een heel laag niveau heeft..vooral het oestrogeen is heel laag.Nu ben ik vorig jaar door mn darmklachten in 3 weken tijd 6 kg afgevallen en zit ik dus op ondergewicht..was ook echt eng mager van de winter.Ik begin nu weer aan te komen..maar ik vraag me dus wel af wat een laag oestrogeen niveau veroorzaakt? ik zou zeggen dat het allemaal te wijten is aan bijnieruitputting,maar klopt dat ook? Ik hoop nu door het eten van de goede vetten weer meer aan te komen..maar naar mijn idee is mijn hele lijf gewoon echt uitgeput.

  #85600

  Zonne
  Bijdrager

  ik kan je niet adviseren, maar ken je deze site ? http://hormonaledisbal.forum2go.nl/?sid=eff677be48c231e5c574828b3caa5dba misschien kan je daar wel antwoorden vinden.

  #85601

  I-lady
  Bijdrager

  Ja dankje,ik ken hem maar dat is van een aantal jaar geleden..zal daar eens gaan rondneuzen.

  #85602

  ruud
  Bijdrager

  Hoi L-lady, het afvallen vanwege darmklachten heeft misschien te maken met allergieen bij jou?

  Daar had het bij mij destijds dat ik afviel zeker mee te maken.

  Misschien als je met die allergieen aan de slag gaat en met je vermoedelijke lekke darm, dat je dan weer aankomt en dat het oestrogeenniveau weer vanzelf ook ophoogt?

  In lijnzaad(olie) zit fyto-oestrogeen trouwens.

  Hier een lekker/makkelijk recept voor een lijnzaadcracker (ik doe het zonder de eiwitpoeder trouwens): http://gezondlevenvanjacoline.blogspot.no/2012/04/lijnzaadcrackers.html

  Je komt er niet van aan, maar ik vind ze handig om te combineren met kaas.

  Ik wil kaas graag ergens op doen, dat zit er bij mij zo ingebakken.

  In tegenstelling tot jou wil ik juist afvallen, maar lijnzaad is dan tenminste geen graan wat de insuline weer aanspreekt en ik zit ook nog met een hoop allergieen te koekeloeren.

  De keer dat ik zo afviel ineens was 6 jaar geleden.

  #85603

  I-lady
  Bijdrager

  Het had te maken met voedselovergevoeligheid..weet precies de oorzaak namelijk..{4 ontbijtkoekjes achter elkaar gegeten,kreeg daar een mega reactie op..{lijf gooit dan alles er zsm uit,waarbij ik me echt verschrikkelijk voel..{traumatisch gewoon}..dus dat zou heel goed kunnen.

  Alleen denk ik dat de voedselovergevoeligheid door de lekke darm en bijnieruitputting komt..?

  #85604

  ruud
  Bijdrager

  Hoi L-lady, ik zat van de week een filmpje te kijken over stikstofoxide en hoe belangrijk het is dat ons lichaam het aanmaakt.

  Het filmpje is van Jorge Flechas, een dokter.

  En deze man zegt in het filmpje bij 6 min 15 sec dat oestrogeenafname wel echt een gezondheidsissue is: het reduceert stikstofoxide-aanmaak in het lichaam: http://www.youtube.com/watch?v=w2L_vPSwu8g

  Te weinig stikstofoxide gooit de bloeddruk omhoog, geeft hart- en vaatlijden en meer issues zoals ook beroertes en alzheimer.

  Stikstofoxide maak je aan door te bewegen, door vlees/zuivel te eten vanwege het aminozuur arginine (maar dit kun je natuurlijk ook apart met een supplement regelen), door antioxydanten met als klapper vitamine c en e (zit in overvloed in de superfood tarwekiemolie https://www.fatsforum.nl/topic/tarwekiemolie ) tot je te nemen, door in de zon te bivakkeren (of anders door uvb-licht tot je te nemen van een philipslampje http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp / http://www.leplantage.nl/epages/00123850.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/00123850/Products/UVB-set wat zowiezo onnoemelijk veel andere gezondheidsvoordelen biedt nog zoals vit. d3/cardiovasculaire verlichting zie ook dit http://www.landesbioscience.com/journals/dermatoendocrinology/article/20013/ en extra melatonine-aanmaak etc.).

  H202 geeft je ook de zuurstof die je endotheelcellen nodig hebben om stikstofoxide aan te maken in je lichaam.

  Zie ook dit fantastische artikel van Melchior Meijer over vitamine d/de zon: http://melchiormeijer.wordpress.com/2013/04/28/het-sluipende-gevaar-van-te-weinig-zon/

  Een laag oestrogeengehalte wordt hier http://www.helium.com/items/1327576-foods-that-increase-estrogen onderliggend beschouwd aan allergieen zelfs.

  #85605

  ruud
  Bijdrager

  Syberische rabarberwortel en ashwaghanda kan iets voor je zijn: http://www.youtube.com/watch?v=fR_8xMGVzpU

  #85606

  I-lady
  Bijdrager

  Dankjewel! hier heb ik echt wat aan..ik ga even alle artikelen en filmpjes doorlezen..H202 zou denk ik zowiezo ook heel goed voor me zijn? Het is wel grappig,ik voel me ook echt letterlijk beter als ik of veel in de zon ben,beweeg en vlees eet..

  #85607

  Anoniem

  ik heb gisteravond progesteroncreme van Dr. Lee besteld. De tube was leeg. Wat het voor me doet weet ik niet precies maar ik slaap er heel lekker op. Niet steeds wakker worden ‘s-nachts. Gewoon door tot de volgende ochtend.

  #85608

  vanille
  Bijdrager

  Hoi,

  Marijan: dat is toch een goed teken dat je door die crème goed slaapt, het zorgt ervoor dat je genoeg progesteron “binnen” krijgt.

  I-lady: als je weinig oestrogeen hebt kan je nog oestrogeen dominantie hebben (dat de oestrogeen overheerst zeg maar) en dan krijg je ook veel klachten.

  Ik kan de crème helaas niet verdragen, bij mij zet het lichaam deze weer om in nog meer oestrogeen, weet ook niet precies hoe dat werkt maar kreeg heel veel klachten toen ik de crème ging gebruiken helaas. Ik zit momenteel ook nog steeds met 3 wk van de maand met pijnlijke opgezwollen borsten en cystes ik krijg dit maar niet onder controle, ben nu een half jaar aan het wapfen.

  #85609

  I-lady
  Bijdrager

  Dat heb ik ook gehad..op mijn 17 kreeg ik masthopatie..goedaardige ontstekingen in de borsten die te maken hadden met de cyclus..was verschrikkelijk pijnlijk en kreeg er coistericiden spuiten in..uiteindelijk ging het weg na het stoppen met de pil.Maar ik vrees dat voor die tijd m’n hormonen al niet goed werkten..slikte nl vanaf mijn 13e de pil vanwege loodzware en pijnlijke menstruaties..

  #85610

  vanille
  Bijdrager

  Ik vraag me ook af waarom dat niet verbeterd (ben toch ook altijd bang dat het borstkanker wordt want goed kan dat niet zijn). Van die spuiten heb ik nog nooit gehoord maat lijkt me ook niet erg gezond, maar pijnlijk is het wel !

  #85611

  ruud
  Bijdrager
  Quote:
  ik heb gisteravond progesteroncreme van Dr. Lee besteld. De tube was leeg. Wat het voor me doet weet ik niet precies maar ik slaap er heel lekker op. Niet steeds wakker worden ‘s-nachts. Gewoon door tot de volgende ochtend.

  Hoi Marijan, apart, want wat je beschrijft is precies wat ik voel nadat ik voor de uvblamp heb gezeten: dat ik goed kan slapen en dat mijn bloed lekker stroomt en dat ik me warm voel. Ik wil ook met progesteroncreme aan de slag nog, maar ik wil ook die boeken gelezen hebben over de menopause eerst.

  #85612

  Anoniem

  leuk Lievergezond, ik heb het boek er ook bij besteld.

  Ik zat me toevallig net af te vragen of de zonnebank die ik thuis heb staan en bijna nooit heb gebruikt ook UVB licht zou geven.

  Het is zo’n inklapding met 4 van die kleine buisjes, heb jij enig idee.

  Ben al eens aan het zoeken geweest en kwam er niet uit.

  Ik las net ook dat schildklier ondersteund wordt door vit.D en dat kan ik wel gebruiken, ik ben iets te traag in stofwisseling. Zit rond 36,3 en krijg de “rondingen”er maar niet af 😀

  #85613

  I-lady
  Bijdrager

  Marijan,toevallig las ik gister op http://www.hormonaledisbalans.nl dat je cystes e.d. in je borsten kan krijgen door een jodium tekort.Mischien heb je er wat aan?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 47)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.