Kun je vet opnemen via de huid?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Kun je vet opnemen via de huid?

Dit onderwerp bevat 16 reacties, heeft 10 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  vogel 4 jaren, 6 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)
 • Auteur
  Berichten
 • #3621

  Anoniem

  Hier lees ik altijd dat wat je niet wilt eten ook niet op je huid moet smeren. Daarom smeer ik ‘s ochtends na het douchen mij hele lijf in met extra vierge kokosolie. Nu vraag ik mij al een tijdje af, of ik op deze manier ook vet binnen krijg.

  Vanavond ga ik naar een massagecursus. Iedereen moet zijn eigen massageolie meenemen. Ik neem zelf kokosolie mee om te masseren. Als ik door iemand gemasseerd wordt die hiervoor een onverzadigde olie voor gebruikt, neem ik dit dan ook op in mijn huid? Ik wil geen onverzadigde geraffineerde vetten in mijn lijf.

  #79418

  Tanja
  Bijdrager

  Je kunt toch aangeven dat ze je eigen kokosolie bij jou moeten gebruiken?

  #79419

  Anoniem

  @tanja, Tuurlijk kan ik dat aangeven, maar met mijn vraag wil ik graag weten of olie die je op je lichaam smeert ook wordt opgenomen in je lichaam, zoals olie eten.

  #79420

  Ufo
  Bijdrager

  Of het nu anti-zonnebrandolie of massageolie betreft; het wordt opgenomen door je huid.

  Ik zou in jouw geval dus zeker willen weten, wat er in die massageolie zit, alvorens het op je te laten smeren…

  #79421

  Poekie
  Moderator

  Je huid is het grootste opname orgaan van je lichaam, dus je moet inderdaad kunnen eten wat je opsmeert.

  Heb je gisteravond je eigen kokosolie gebruikt?

  Lia

  #79422

  Gadsie
  Bijdrager

  Neemt je lichaam het ook op dezelfde manier op? Ik kan me bijv. niet voorstellen dat je echt calorieƫn kan opnemen en gebruiken via de huid

  #79423

  Anoniem

  @Poeki,

  Ik heb mijn eigen kokosolie gebruikt. Het was heerlijk om met kokosolie gemasseerd te worden. Volgende keer voeg ik wat etherische olie bij voor de geur.

  Gadsie, jij begrijpt mijn vraag. Ik vraag niet of de huid vet op kan nemen maar of je via de huid vet op kunt nemen. Blijft het vet in je huid of dringt het verder door in je lichaam? Het moet toch ergens afgebroken worden.

  #79424

  Anoniem

  Het komt toch denk ik echt wel in je bloedbaan terecht

  #79425

  Anoniem

  Julie hebben het over kokosolie,maar het is toch kokosvet.Ik vind het geen olie,het is best dik

  #79426

  Alexandra
  Bijdrager

  Moet je eens op de verwarming zetten of nog even wachten totdat de zon gaat schijnen de de temperatuur in je huis stijgt. Zeker weten dat het dan echt olie is šŸ˜‰

  #79427

  Poekie
  Moderator

  Danielle,

  het is inderdaad hetzelfde. Beneden de 25 graden is het hard en noemt men het vet, boven de 25 graden wordt het vloeibaar en noemt men het dus olie.

  En het komt wel degelijk via de bloedbaan in je systeem.

  Lia

  #79428

  Anoniem

  Dank je wel DaniĆ«lle en Poekie. Heb ik eindelijk antwoord op mijn vraag. Zoals je het stelt kun je dus ook concluderen dat je dus ook de caloriĆ«n binnen krijgt en moet verbranden. Dit is dus vet eten d.m.v. je huid šŸ˜€

  #79429

  Tanja
  Bijdrager

  Ik denk dat het aanbrengen van vet op de huid niet echt voor calorieƫn zorgt, ik kan me niet voorstellen dat het vet daadwerkelijk in de bloedbaan terecht komt, misschien zeer marginaal.

  Hier staat bijvoorbeeld:

  Quote:
  Als u gedurende een massage essentiĆ«le oliĆ«n op de huid aanbrengt in de vorm van een massage-olie, crĆØme of lotion, kunnen ze plaatselijk op de epidermis (de opperhuid) inwerken. De voedende basisoliĆ«n zoals amandelolie en jojoba voeden de huid, maar komen niet in de bloedbaan terecht. De essentiĆ«le oliĆ«n daarentegen hebben zeer kleine moleculen die door de epidermis heen, tot de dermis (de lederhuid) de laag die de huid soepel maakt, doordringen. Aangezien de lederhuid rijk voorzien is van haarvaten, kunnen de oliemoleculen langs deze weg in de bloedsomloop komen.

  bron: http://www.volatile.nl/nl/producten/etherische-oli%C3%ABn

  Hier wordt er ook wat geschreven over opname via de huid:

  http://www.chi.nl/bibliotheek/themas-aromatherapie/aromatherapie-en-de-huid.html

  #79430

  Anoniem

  Ik gebruikte vandaag voor het eerst de kokosvet op mn gezicht.Wat heerlijk zeg,doen jullie dat ook en merken jullie dat het helpt bij eventuele rimpeltjes?

  Had mn haar gewassen met aleppo zeep,evn nagespoeld met appelazijn en water,en toen het handdoekdroog was even wat kokosvet dor mn haar gekneed,heerlijk!

  #79431

  Zonne
  Bijdrager

  haha grappig. Ik heb vandaag mijn haar ook voor het eerst gewassen met aleppozeep ( en een piepklein beetje shampoo erna voor de stugheid, maar daarvoor helpt misschien ook het azijnwater ?

  Geen idee of kokosolie helpt om rimpels te voorkomen of verminderen. Iemand ervaring hiermee ?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.