kelp poeder

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  E123 2 jaren, 6 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #144751

  E123
  Bijdrager

  Ik wil binnenkort weer eens smooties maken. Vanaf morgen is er een mooie blender in de aanbieding bij de lidl. Lijkt me een handig ding voor een mooie prijs.

  Omdat ik best weinig vis eet lijkt het me een goed idee om hier ook dagelijks wat kelp poeder in te doen. Het schijnt dat het ding zelfs noten kan fijnmalen dus voor de selenium gelijk een paar paranoten erdoor.

  Ik begrijp alleen niet wat nou een goede hoeveelheid is om dagelijks in de smootie te doen. Er zit flink wat jodium in kelp en overdoseren lijkt me ook niet verstandig.

  Hoeveel raden jullie aan?

  #144752

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi E123 je merkt het vanzelf als het goed is. Toen ik op 700mg kelp per dag zat, toen voelde ik het gelijk aan mijn schildklier die in mijn keel zat te priemen! (ik dacht eerst dat ik last van maagzuur had, maar het was toch een ander gevoel). Als je 176 mg kelp hebt, dan heb je 150 mg jodium: om je een idee te geven van de dosering jodium in kelp en van jodium is 400 mg de minimaal aanbevolen dagdosering en maximaal 600 mg. Bij auto-immuunziekten is het oppassen geblazen met te hoog doseren.

  #144758

  E123
  Bijdrager

  Bedankt, een klein half theelepeltje is dus al meer dan voldoende. Met een zak van 250 gram kan ik dus makkelijk meer dan een jaar vooruit.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.