kefir van rauwe melk

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid kefir van rauwe melk

Dit onderwerp bevat 15 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 6 jaren geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
  • Auteur
    Berichten
  • #2333

    Anoniem

    Ik heb mijn eerste kefir “geoogst” van. rauwe melk. Ben sinds pas begonnen met het maken van melkkefir. Eerst was de kefir te dun. Nu is het zo dik, dat ik het niet meer zefen kan. Weet onderhand niet meer hoe ik er verder mee uit de voeten moet. Kent iemand dit probleem? Wie kan me verder helpen, want ik heb de neiging om er maar helemaal mee te stoppen. Vorige keer had ik van de geitenmelk wel heerlijk stevig kefir.

    Annes

    #63643

    Poekie
    Moderator

    Hoe lang zet je het weg? en je zou het eens met minder kefirkorrels in de melk kunnen proberen.

    Blijf proberen, eens gaat het lukken. Maar je moet daar even je weg in zoeken.

    Toen wij yoghurt gingen maken ging het ook eerst een paar keer niet goed.

    Lia

    #63644

    Anoniem

    Ik laat mijn melk altijd dik worden, zo vind ik hem het lekkerste. De kefirkorrels haal ik er dan uit met mijn handen en wring ze wat uit, de melk is dan idd te dik om te zeven.

    #63645

    Anoniem

    Dank je wel Poekie, voo r je goede raad. Ik zet de kefir ongeveer 24 uur weg, dus oogst elke dag. Ik zal het dit keer proberen met minder korrels. Ach, je hebt gelijk: De aanhouder wint en eens gaat het lukken!!!!! Daar vertrouw ik dan maar op

    #63646

    Anoniem

    Lekker romig, ik dacht dat je de kefirkorrels niet met je handen mocht aanraken. Aangezien ik ook van dikke kefir houd ga ik zeker jouw manier ook proberen.

    Handig toch zo’n forum…….

    #63647

    vanille
    Bijdrager

    Hoi, heb ik eindelijk mijn kefir binnen van makersdiet en nu zit ik zonder rauwe melk, is er een andere manier om de kefir tot morgen te bewaren ?

    Hoop het wel,

    Jolanda

    #63648

    Alexandra
    Bijdrager

    Onder een laagje kokosolie.

    #63649

    vanille
    Bijdrager

    ok bedankt, en zou ik dat dan morgen gewoon met de olie in de melk kunnen doen

    #63650

    Anoniem

    vanille,

    je kan kefirkorrels ook bewaren in een restje kefir, dat doe ik ook altijd als ze even niet aan het werk zijn 🙂

    #63651

    Anoniem

    annes, als ik melkkefir maak dan zet ik ze ook 24 uur weg of langer.

    daarna doe ik het door een plastic zeef, dan is het voordat ik het zeef ook hele dikke brei.

    maar als ik het door de zeef gedaan heb, roeren in de zeef met een plastic lepel geen ijzeren, dan is het soort karnemelke geworden. dan laat ik het even in de koelkast staan om af te koelen en dan is het later heerlijke romige kefir.

    sheila

    #63652

    vanille
    Bijdrager

    sheila, het zijn mijn eerste kefirkorrels dus ik heb nog geen restje 😉

    #63653

    Alexandra
    Bijdrager

    Ik denk niet dat t kwaad kan om wat kokosolie in je melk/kefir te hebben. Maar ik zou ze wel even afspoelen.

    Op een site gelezen dat je kefir een jaar kan bewaren als je ze onder kokosolie zet.

    Succes Jolanda!

    #63654

    vanille
    Bijdrager

    dankjewel !! kan ik gebruiken 😉

    #63655

    Anoniem

    vanille oh je hebt ze dus nog niet gebruikt?

    toen ik niet wist dat ik ze kon bewaren in kefirmelk bewaarde ik ze altijd ff in biologische volle melk tot ik weer rauwe melk had

    #63656

    vanille
    Bijdrager

    ok ik ben benieuwd of het gaat lukken met mijn kefir en hoe het smaakt ! bedankt voor jullie antwoorden

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.