Kapsel

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Enjoy 1 jaar, 4 maanden geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #167020

  celticmyst
  Bijdrager

  Beste lezers

  Ik houd mij al een tijdje bezig met Weston Price voeding en -denkbeelden. Vorig jaar postte ik regelmatig op dit forum.

  Vorige week is er iets gebeurd. Ik wil hier eventjes mijn verhaal kwijt. Ik hoop dat ik er een positieve draai aan kan geven.

  Ik had er eerst een heel lang verhaal van gemaakt maar heb dat nu weggehaald. Wat is gebeurd, is gebeurd. Het zit zo, mijn kapster heeft mijn haar heel erg verknipt (ook door verkeerde communicatie met mij) en ook nog eens flink uitgedund. Waardoor het dus heel dun is nu en niet goed in model zit en ook nog een flink korter. Het is op dit moment niet echt mooi. Ik moest het laten corrigeren bij wel meerdere andere kappers. Het uitdunnen is bij kapper 2 gebeurd.

  Ik heb overwogen om het af te scheren omdat het eigenlijk vanaf 1/2 cm op de hoofdhuid verpest is (door het slicen) maar dit nog niet gedaan. Ik vind het wel jammer dat dit is gebeurd. Niet geheel mijn schuld, mijn kapster heeft verkeerd geknipt. Het is ook wel wat koud zo dat dunne haar 🙁

  Ik denk dat het enige wat ik nu moet willen, is, mijn eigen gezonde haar weer terug, geen verf erin. En zo gezond mogelijk proberen te eten.

  Ik wilde even mijn verhaal kwijt….. mijn haar kan ik er niet meer aan plakken natuurlijk maar ik kan wel proberen er het beste van te maken. 1 troost is natuurlijk dat het weer teruggroeit. En dat echte gezondheid van binnenuit begint.

  #167047

  Jp
  Bijdrager

  Ik zou niet scheren als dat niet nodig is, haar heeft meer functies dan velen denken.
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=m78&ss=P1682&l=NL
  Van de kapper ben ik nooit fan geweest.

  #167057

  Vivianne
  Bijdrager

  Dag CelticMyst,

  Het verknippen van je haarlokken is inderdaad iets wat je niet wil meemaken.

  In jouw geval is het werken met de verzorgings- en stylingsproducten van Chagrin Valley een optie die je haren meer body zullen geven.

  Bijgaand de link
  http://www.chagrinvalleysoapandsalve.com/helpchoose/choose-shampoo/hair-needs-body/

  Zelf ben ik meer voorstander van het etaleren van je natuurlijke schoonheid door middel van je kapsel met zoveel mogelijke producten op natuurlijke basis. Hierin kan ik je heel goed volgen. Hier ben ik van mening dat de producten van Chagrin Valley binnen deze zienswijze passen en ik vul ze zelf aan met producten van l’ Anza.

  In de kapperswereld zijn er inderdaad bepaalde kniptechnieken waarbij de insteek is : Gewoon knippen en je ziet wel hoe het valt waardoor de klant vaak onwetend een proefkonijn is.

  Een cursus of bijscholing volgen betekent niet altijd dat de kapper het in de dagelijkse praktijk gegarandeerd in een kapsel met een mooi uitvallend resultaat kan omzetten.

  Ik geef je ook nog enkele tips bij een kappersbezoek :
  Blijf vooral jezelf. Communiceer aan de hand van tevoren uitgeselecteerde foto ‘s welke kant je wenst uit te gaan als je het mondeling uitleggen hiervan te moeilijk vindt. Geef hierbij duidelijk aan van wat je graag ziet en wat je wel en niet wilt ! Laat je vooral niet ompraten bij het kiezen van een passend kapsel.

  Tenslotte is het vooral belangrijk dat door de kapper de nodige tijd voor het geven van een mooi kapsel genomen wordt. Je kan beter 2 maal voor b.v. een afzonderlijke kleuring en een afzonderlijke knipbeurt gaan, zodat deze in dit proces beter je haar leert kennen.

  In mijn geval heb ik een volle bos krullen, waarbij niet iedereen een goed passend model tevoorschijn kan bij toveren. Teveel knippen betekent vaak te hoog opspringende krullen die dan de verkeerde kant gaan opvallen en teveel lagen betekent in mijn geval teveel volume !

  Inmiddels hebben alle lokken, mede door het tussentijdse gebruik van klemmetjes, een acceptabele lengte gekregen. In dat proces werden wel verschillende kapsters bezocht om een balayage te laten doen die de eerste grijze haartjes camoufleren. Uiteindelijk hebben we iemand gevonden die meedacht en het volgende meegaf ” Je haar valt het mooiste als de lokken mooi rondom het gezicht heen vallen.” Toen dacht ik ” Deze dame weet waar ze het over heeft “. Uiteindelijk heeft zij er een leuk model in geknipt en is het een stijlvolle lob met krullen in lange lagen geworden.

  #167075

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Duidelijk een vrouwentopic, dit.

  Mike

  #167861

  celticmyst
  Bijdrager

  Jeetje, interessant artikel van Jp.
  Ik voel me ook altijd stukken minder goed met korter haar.

  #167862

  celticmyst
  Bijdrager

  Haha, Mike.

  #167863

  celticmyst
  Bijdrager

  Bedankt Viviane. Echter lees ik je bericht nu pas, en heb ik inmiddels de Urtekram geurloos in huis. Misschien moet ik die eerst maar proberen anders gaat het zoveel kosten.

  #167939

  Enjoy
  Bijdrager

  Over kapsels gesproken………. Ik heb al jarenlang heel veel last van onverklaarbare haaruitval (en dit is net zo goed een mannenonderwerp). Ik heb alles geprobeerd, voeding, supplementen, shampoos, uitwendige middeltjes, ik ontdekte dat het erger werd na een operatie met narcose, na een CT-scan, na mijn scheiding (stress), als ik synthetische vitamine A slikte, maar soms ging het maanden relatief goed en zonder enige aanwijsbare reden (geen stress of enige verandering van leef- en voedingswijze) begon het weer van voren af aan. Ook het laatste half jaar zat ik weer in zo’n periode. Als ik mijn hoofd schudde vlogen er al haren in het rond.
  Totdat ik een maand of twee geleden ergens las dat iemand geen last meer had van haaruitval nadat hij was gestopt met koffie drinken. Ik drink nauwelijks koffie. Alleen ‘s ochtends één kop “bullet proof” koffie (biologische koffie met kokosolie, klont boter en slagroom), meer niet, dus dat kon het toch niet zijn, máár…………ik gebruikte wel al vele jaren energiepillen (!), voor als ik tekort heb geslapen, of als ik een lange saaie vergadering heb en wakker moet blijven, of als ik een presentatie moet geven, of een feestje heb dat lang doorgaat……. In die energiepillen zit behoorlijk veel cafeïne. Okay, ik weet dat die natuurlijk niet heel goed voor je zijn, maar toch dacht ik dat het weinig kwaad kon omdat ik verder zo gezond leef. Maar ik besefte dat ik ze de laatste maanden steeds vaker was gaan slikken, het was meer regel dan uitzondering geworden. Ik had me niet gerealiseerd dat cafeïne op het hormoon adrenaline inwerkt (meteen wat onderzoek gedaan) en dat dit ook stress in je lichaam geeft. Want dat mijn haar gevoelig is voor stress dat wist ik al. Ik dacht dat dat alleen om negatieve stress ging, maar blijkbaar heeft positieve stress hetzelfde effect en maakt het lichaam geen onderscheid.
  Ik ben nadat ik dat had gelezen gelijk gestopt met zowel de koffie als de energiepillen. En mijn haaruitval werd meteen een heel stuk minder! Daarnaast ben ik ook (bijna helemaal ;-)) gestopt met extra pure cacao (85%) en cacaopoeder (in warme melk) waar ik dol op was, want daar zit ook heel veel cafeïne in ontdekte ik. Nu twee maanden later is mijn haaruitval bijna verwaarloosbaar. Ik ben zoooooooo blij!!!!! Dan maar geen energiepillen en beter wat vroeger naar bed en goed slapen, dan heb je de volgende dag ook energie. Ik slaap nu ook beter zonder die pillen, ook al nam ik ze ‘s morgens, er blijft waarschijnlijk toch wat in je lichaam achter.
  Dus als je veel last van haaruitval hebt en je drinkt veel koffie, is het de moeite waard daar eens mee te stoppen en te kijken wat er gebeurt.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.