Is de sauna nou echt zo gezond?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Is de sauna nou echt zo gezond?

Dit onderwerp bevat 94 reacties, heeft 26 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  ruud 3 jaren, 1 maand geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 95)
 • Auteur
  Berichten
 • #3175

  Anoniem

  Na het sporten op de sportschool ga ik altijd 10 minuten in de sauna. Het geeft me altijd wel een ontspannend gevoel. Maar voegt de sauna naast dat het ontspannende werkt, nog meer toe. Ik hoor tegengestelde berichten van mensen over het feit dat de sauna ontgiftend en reinigend werk. Ik hoor graag de meningen hier van de mensen op het forum of sauna nou wel zo gezond is voor iederen.

  #74900

  Webmaster
  Bijdrager

  Alles wat de lichaamstemperatuur verhoogt is per definitie ontgiftend en daarmee dus gezond, zolang het maar geen overbelasting voor je lichaam bezorgt.

  Mike

  #74901

  mijnlijf
  Bijdrager

  Ah daarom knap ik altijd zo op van een hete douche (45 graden)

  En iedereen maar roepen dat het zo slecht voor je is .

  #74903

  Anoniem

  Haha, mijnlijf, dat heb ik nou ook altijd. Ik vind het heerlijk om ‘s ochtends gelijk na het opstaan een hete douche te nemen. Ik heb dan altijd het gevoel dat mijn dufheid zo via het doucheputje wordt afgevoerd. Douchen geeft mij energie.

  Ik geloof trouwens niet dat douchen slecht is. Wat slecht voor je huid is zijn m.i.al die douchegels. Ik doe het altijd zonder en dan lekker nadien je helemaal invetten met kokosolie of olijfolie…..hhhmmm

  #74904

  Gerard
  Bijdrager

  Ben ook dol op hete douche. Bij al die hitte wel voldoende sole drinken, zout en water vliegen eruit door het transpireren 😛 Ga nu een heet bad nemen, met magnesium. Ik wil nog wel eens hoofdpijn krijgen na een heet bad, dat gebeurt niet als er magnesium in het bad zit, grappig hé!

  #74905

  mijnlijf
  Bijdrager

  Gelijk na het opstaan ga ik nooit meer onder de douche .

  Ik heb het in het verleden weleens gedaan maar voel me er niet goed bij .

  Heel vreemd maar heb dan het gevoel dat ik onderuit ga en mijn hele verdere dag gaat dan alles mis .

  Ik ga liever in de avond gelijk na het eten , en idd zonder rotzooi en heerlijk kokosolie .

  #74906

  Anoniem

  Sinds kort hebben we een volspectrum infraroodcabine. Ik was wel eens in een langegolf infraroodsauna geweest, en dat ging prima, dus ging ik meteen 20 minuten in de IR cabine. Dat heb ik geweten! De hele nacht slecht geslapen, gek gedroomd, en om 6 uur werd ik wakker met een hartslag van 100. Niet lekker! Gelukkig kon ik toen naar de wc wat ontlasting lozen, en daarna werd mijn hartslag weer gauw normaal. Dat was dus waarschijnlijk ietsje teveel ontgifting in één keer. Nu ben ik het maar rustig aan het opbouwen. Ik zweet ook nog niet zo erg, dat schijnt na verloop van tijd vanzelf te komen, dat is vast ook gemakkelijker ontgiften.

  #74907

  cham
  Bijdrager

  Welke heb je precies Jenneke?

  #74908

  Anoniem

  Ik heb deze.

  #74909

  cham
  Bijdrager

  Bedankt Jenneke!

  Heb je de sauna met een bepaald doel genomen of puur voor de ontspanning?

  #74910

  Anoniem

  Ik doe een nutritional balacing program en dat schijnt sneller te gaan met NIR. Bovendien zijn er aanwijzingen dat infrarood een positieve uitwerking heeft op verschillende kwalen, o.a. op parkinson (heb ik), zie bv hier.

  Maar het is ook gewoon lekker, hoor.

  #74911

  Herman
  Bijdrager

  Een half jaar geleden heb ik een levend bloedanalyse gedaan waarbij mijn bloed behoorlijk verontreinigd was. Sinds een paar maanden ga ik dagelijks in de sauna (gewoon 4,5 kW saunakachel). Vorige week mijn bloed weer bekeken, was een heel stuk schoner, het verschil was echt groot en duidelijk te zien. Wel zorg ik dat ik dagelijks de juiste mineralen binnen krijg voor de aanvulling.

  Makkelijke tip om ook te ontgiften en je lever te ondersteunen: elke dag een paar jonge topjes brandnetel (als ze er zijn) en wat paardebloemblaadjes in de smoothy verwerken. Erg ontgiftend.

  #74912

  Anoniem

  Ik heb ook de beschikking van een sauna (sauna kachel waar je water op kan gooien) nu ongeveer 6 jaar en ben hierna nooit meer verkouden of ziek geweest.

  Ga er minimaal 1 keer per week in.

  #74913

  Anoniem

  @Herman en Dudink,

  Dat zijn goede berichten!

  #74914

  Anoniem

  yep, ik ga er zo weer in. Het is ook heel ontspannend.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 95)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.