Iran

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  100%leven 1 maand, 3 weken geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #169150

  100%leven
  Bijdrager

  De VS probeert al lange tijd een oorlog te ontketenen met Iran. In 2008 schreef journalist Seymour Hersh een artikel over hoe de Bush regering in een vergadering naar mogelijkheden zocht om een oorlog met Iran te beginnen.

  Dit was één van de afgekeurde voorstellen van Dick Cheney:

  HERSH: There was a dozen ideas proffered about how to trigger a war. The one that interested me the most was why don’t we build – we in our shipyard – build four or five boats that look like Iranian PT boats. Put Navy seals on them with a lot of arms. And next time one of our boats goes to the Straits of Hormuz, start a shoot-up.
  Might cost some lives. And it was rejected because you can’t have Americans killing Americans. That’s the kind of – that’s the level of stuff we’re talking about. Provocation. But that was rejected.

  http://truth-out.org/archive/component/k2/item/79431:hersh-cheney-plan-for-creating-false-flag-attack

  Toen is het niet gelukt, nu wordt weer een poging gedaan. Provocaties, leugens, nieuwe sancties, een wetsvoorstel om Iran preventief (zonder bewijs) aan te vallen, travel ban etc.

  In plaats van spanningen weg te nemen in het Midden-Oosten, wordt het weer volop aangewakkerd.

  Mark

  #169155

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Mogelijk. Het kan ook zijn dat dit soort ‘saber rattling’ even nodig is voor Trump om door zijn ‘confirmation hearings’ te komen. Hij kan niet effectief gaan regeren als belangrijke posten niet bemand kunnen worden vanwege vertragingstactieken toegepast door natuurlijk de Democraten, maar ook de oude garde van de Republikeinen. Het kan goed zijn dat hij zijn mensen heeft geinstrueerd om de kritische senatoren toch maar vooral naar de mond te praten en ondertussen doet Trump er zelf nog een schepje bovenop met zijn tweets.

  Daarnaast is het maar zeer de vrasg of Trump de mensen die al wel zijn benoemd volledig in de hand heeft. Met name de uitspraken over De Krim door de nieuwe Amerikaanse VN-afgezant Nikki Haley lijken wel een eenpersoonsactie en ik vraag me af of Trump haar op het matje heeft geroepen of nog gaat doen hierover. De mislukte actie van commando’s in Jemen was bijv. gesaboteerd – Al Qaeda wist dat ze eraan zaten te komen. We weten op dit moment dus nog niet in hoeverre de vijandige toon jegens Iran een bewuste strategische zet is van Trump zelf of dat hij erin geluisd wordt door de ‘deep state’. Afwachten dus, maar zoals met alles wat met Trump te maken heeft: niet te snel (ver)oordelen.

  Mike

  #169190

  100%leven
  Bijdrager

  Trump heeft zelf al die neocons aangesteld, dus dan moet hij ook niet verbaasd opkijken als ze oorlogszuchtige taal uitslaan. Over Nikki Haley bijvoorbeeld heb ik al eerder geschreven dat ik het ongelooflijk vind dat Trump haar koos in plaats van Tulsi Gabbard. Gabbard die juist minder oorlog wil en ook de waarheid over de rol van de VS in Syrië vertelt.

  Je kunt je afvragen in hoeverre Trump goede adviezen heeft gekregen en krijgt. Jared Kushner, z’n schoonzoon en Zionist pur sang, heeft gezegd dat vrijwel alles via hem loopt. Dus zijn invloed is wellicht groter dan we denken.

  Mark

  #169193

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Je hebt gelijk. Ron Paul zei het al: tijd dat hij in zijn Apprentice-rol kruipt en roept ‘you’re fired!’.

  Mike

  #172263

  100%leven
  Bijdrager

  Hier nog een voorbeeld van hoe er al sinds jaren gepusht wordt voor oorlog met Iran. Dit keer een Israëlische lobbyist die in 2012 schaamteloos spreekt over de mogelijkheid van een false flag aanval om een oorlog met Iran te beginnen. Hij noemt nota bene als voorbeelden false flags die hebben geleid tot andere oorlogen.

  Mark

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.