igf 1, Intermittent Fasting, hoe leef je langer?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid igf 1, Intermittent Fasting, hoe leef je langer?

Tags: 

Dit onderwerp bevat 30 reacties, heeft 14 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  ad ligtvoet 4 jaren, 6 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)
 • Auteur
  Berichten
 • #5019

  Asaya
  Lid

  Naar aanleiding van de uitzending http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1354734

  probeer ik deze materie te begrijpen.

  De uitzending is deze week nog te zien daarna niet meer geloof ik.

  igf-1 moet niet te hoog zijn, deze word in verband gebracht met allerlei narigheden. Om dit laag te houden word in deze uitzending IF (Intermittent Fasting) aangeraden. Ook word plantaardig voedsel aangeraden en weinig dierlijke eiwitten. Dit laatste staat nogal weer haaks op de onderzoeken van Weston Price lijkt me. Melk produkten blijken ook de igf-1 te verhogen.

  Je begrijpt dat dit allemaal behoorlijk wat vraagtekens bij me oproept. Op dit moment eet ik veel dierlijke eiwitten en ook vrij veel zuivel. Plantaardig ook in de vorm van groenten in vrij grote hoeveelheden. Ik doe (nog) niet aan IF al lees ik wel met interesse mee in het topic erover.

  Wat is jullie mening over de informatie die in de uitzending word gegeven en over deze onderwerpen?

  #98074

  Webmaster
  Bijdrager
  Quote:
  Ook word plantaardig voedsel aangeraden en weinig dierlijke eiwitten. Dit laatste staat nogal weer haaks op de onderzoeken van Weston Price lijkt me. Melk produkten blijken ook de igf-1 te verhogen.

  Waar hecht je meer waarde aan? ‘Wetenschap’, die slechts een paar honderd jaar oud is? Of overgeleverde wijsheden van natuurvolkeren die vele duizenden jaren oud is? Laat jij je vertellen wat je moet geloven of ga je zelf nadenken?

  Mike

  #98075

  eli
  Bijdrager

  waarom zouden ze raden ze IF wel aan maar dierlijk voedsel niet?

  #98076

  Jordy
  Lid

  Grappig zat gister ook te kijken naar dit programma.

  Met veel dingen niet eens, maar wel interessant om te zien toen die ging vasten 😉

  Hoe denken jullie over zo af en toe vasten?

  #98077

  Anoniem

  Jordy af en toe vasten is natuurlijk, mensen in de natuur hebben ook niet elke dag even veel te eten.

  Maar niet overdrijven met vasten. Je kunt ook IF toepassen.

  #98078

  Anoniem

  Ik heb ook een stuk gezien. Dat af en toe vasten is hier ook een topic over (https://www.fatsforum.nl/topic/intermittent-fasting#post-59675). Het is iets dat van zelf gebeurd als je je tekorten weg hebt gewerkt en in de vet verbranding komt. Het is dus iets voor gevorderden en niet iets dat je moet forceren en dan is het helemaal niet zwaar want je heb helemaal geen honger.

  Het zou mij niet verbazen als intermittent fasting zo populair aan het worden is dat het meer algemeen bekend wordt. Om te zorgen dat niet te veel mensen dit op goede manier gaan doen met een vetrijk voedingspatroon. Geven ze zelf informatie (misschien is het te laat voor afkraken of vinden ze dat niet nodig) dus kan het ook in eens vetarm.

  Er vielen mij nog een paar dingen op (behalve het vet en eiwit arme eten):

  Je mocht op de vastdag ook vetrijk eten en dan geven ze als voorbeeld garnalen gefrituurd in een beslag.

  Hun vast patroon was 5 dagen normaal eten en dan twee dagen maximaal 600 calorieën en die mochten gewoon verspreid over de dag. Ik vindt het zo een gewoon afval dieet. En Als je gewoon minder eet maar over hetzelfde aantal uren als anders kom je ook niet in de vetverbranding volgens mij.

  Hun uitleg waarom het goed is voor je hersenen is dat je hersenen stress krijgen en zo in de overlevingsmodus gaan en nieuwe cellen aan gaan maken. Maar in werkelijkheid gaan je hersenen vet als brandstof gebruiken in plaats van suiker (in ieder geval bij echte intermitent fasting). En krijgen ze zo eindelijk de voedingstoffen die nodig zijn om te herstellen.

  #98079

  charade
  Lid

  Ik wijk ook steeds af maar voel me toch het beste met westonprice.

  Geen hypo’s meer, moeheid wordt minder, en geen constant honger gevoel. Op rauwe melk kan ik heel lang teren.

  #98081

  Asaya
  Lid

  Dierlijk eiwit zou de igf-1 ook verhogen. Koolhydraten gooit de igf-1 ook omhoog dus die kan je dan ook minderen natuurlijk ipv de eiwitten, gevonden via google. Dat vertellen ze alleen niet in deze docu. Je lichaam heeft meer aan de eiwitten. Over de vetten word niet echt gesproken behalve dat dat geen invloed had op de bloedwaarden in de zin dat het geen verhogingen liet zien.

  Wat ze aten tijdens het vasten vond ik wel minder. Een man begon de dag met een enorme schaal vol fruit. Lekker al die fructose.. De andere liet zien dat je op de niet vasten dagen lekker een hamburger kan eten of ander frituurspul.

  @kaaskanlekkerzijn Heb je die man aan het begin dan ook gezien die fruit at als ontbijt? Ik denk niet dat hij in vetverbranding zit toch. Ik vond ook niet dat hij er erg gezond uitzag maar zijn bloed was wel uitstekend en hij deed het goed op de testen.

  Dat hoef ik in elk geval niet te proberen, ik word duizelig van fruit en krijg er honger van..al die fructose vind mijn lever niet prettig.

  #98082

  charade
  Lid

  De schil van de appel eten is een goede tip? Bijna alle antioxidanten zitten in de schil van de appel zoals quercitine, catechine en anthocyaan. Ik eet nog wel eens kersen van eigen boom maar ik merk dat mijn concentratievermogen na het eten een paar uur stukken minder is. Voor mij geen fruit. Niet al het goeds is dus voor iedereen gezond.

  Die balanstest vind ik niet kloppen. Ik deed dit eens een jaar geleden en kon het totaal niet. Doordat mijn algemene concentratievermogen nu beter is kan ik gemakkelijk op een been blijven staan. Komt door meditatie en tai-chi niet per definitie door eten.

  Het is een kwestie van wat het lichaam gewend is maar dat zegt niet heel veel over de totale gezondheid.

  De man die zo gezond eet kijkt ook niet zo ontspannen. Ik vind die andere man er eigenlijk beter uit zien.

  #98083

  E123
  Bijdrager

  Ik heb de uitzending net bekeken en vond het best interessant. Dat vasten doet toch echt wel heel erg bijzondere dingen met je gezondheid! 8)

  Quote:
  Ook word plantaardig voedsel aangeraden en weinig dierlijke eiwitten. Dit laatste staat nogal weer haaks op de onderzoeken van Weston Price lijkt me. Melk

  Ach, die vegetarische onzin kennen we ondertussen wel.

  De Echte oplossing is simpel: Intermittent fasting i.c.m Wapf en HIGH fat, medium proteïne en LOW carb. 😀

  https://www.fatsforum.nl/topic/intermittent-fasting

  #98084

  Anoniem

  Het gedeelte wat ik heb gezien vond ik ook heel erg interessant los van de vegetarisch onzin. Alleen hun conclusie vind ik niet kloppen en die vegetarische onzin daar kunnen we hier toch wel door heen prikken.

  #98085

  charade
  Lid

  kaaskanlekkerzijn@ Wat is hun conclusie? En waarom vind je het niet kloppen?

  Mijn ouders hadden twee honden en ze kregen ook niet iedere dag te eten. Toch werden ze 16 en 17 jaar.

  #98086

  Anoniem

  Hun conclusie was dat zo nu en dan vasten werkt omdat de hersenen dan in de stress raken omdat er niet zo veel voedingstoffen zijn. Zo gaan dan in de overlevingsmodus en volgens hun is de overlevingsmodus de beste manier om aan herstel te werken en nieuwe cellen aan te maken.

  Klinkklare onzin als je het mij vraagt. Ik heb een tijd lang in een overlevingsmodus gezeten en mijn lichaam kwam echt niet aan herstel toe maar ik kreeg alleen maar meer gezondheidsproblemen.

  Ik denk zeker wel dat zo nu en dan vasten werkt en het kan ook heel goed zijn dat je daardoor ouder kunt worden. Alleen dan omdat je dan in de vet verbranding zit en je hersenen daardoor juist eindelijk allemaal goede voedingstoffen binnen krijgen en omdat je vast gaat er ook geen energie naar de spijsvertering en kan er hier meer energie aanbesteed worden.

  Hun conclusie dat het werkt daar heb ik niks op tegen. Alleen de uitleg waarom het volgens hun werkt (dat is ook een deel van de conclusie) klopt volgens mij niet.

  Ik denk ook dat het goed is om honden als ze eten hebben op basis van vlees en organen, zo nu en dan een dag niks te eten krijgen.

  #98087

  Eugene
  Lid

  -weggegooid-

  #98088

  Anoniem

  Ik ben de laatste tijd ook aan het IF-en. Bevalt goed. Wat ik doe is op de meeste dagen tussen 14:00 en 20:00 twee grote maaltijden nuttigen.

  Vooral die verhoging van het HGH vind ik zeer interessant! Verhoging met 2000% dat is nogal wat dan moet dat IF toch een significante positieve uitwerking hebben!

  Maar voor mensen die nog een (zware) bijnieruitputting hebben is het misschien niet aan te bevelen alhoewel ik daar niet helemaal zeker meer van ben.

  Ga jij het nog proberen Asaya?

  Wat info over HGH:

  http://drcranton.com/hrt/hgh_body_of_evidence.htm

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 31)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.