hoeveelheid levertraan per dag

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid hoeveelheid levertraan per dag

Tags: 

Dit onderwerp bevat 45 reacties, heeft 19 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Ben 1 jaar geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 46)
 • Auteur
  Berichten
 • #2265

  Anoniem

  Hoi allemaal,

  Ik heb het forum doorgelezen en het is voor mij toch nog een beetje onduidelijk voor wat betreft de hoeveelheid levertraan die je op een dag moet innemen.

  Ik heb de Blue Ice Fermented Cod Liver Oil gekocht (volgende keer neem ik denk ik eens die met boterolie).Voor wat betreft de hoeveelheid vraag ik me dus af hoeveel ik nu precies dien te slikken per dag.

  Ik ga ervan uit dat jullie het dan hebben over de theelepelhoeveelheid die op het spuitje staat(1 theelepel=5ml), want als ik het zelf op een theelepel doe, dan past het niet eens op een theelepel. 5 Ml is bij mij een eetlepel vol.(afgemeten met de spuit).

  Dus wat is nu precies de hoeveelheid per dag in ml. En kan ik het ook in 1 keeer per dag of in 2 keer per dag innemen ipv drie keer zoals ik getipt kreeg.

  Als ik straks begin met de boterolie combi, is dan de hoeveelheid dagelijgs gelijk aan die van de lever cod oil?

  Iemand had het ervover om de levertraan in capsules te spuiten. Dit lijkt mij wel een goed idee, omdat ik nu het gevoel heb dat het irriteert in mijn keel. Is het dan de bedoeling dat je de capsules ook in de koelkast bewaart, net als de levertraan zelf, want dan kan ik ze van tevoren vol spuiten.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen vertellen hoe het nou precies zit. Dankjewel alvast!

  Groetjes Heidi

  Trouwens Dennis we hebben hier dubbel gelegen om je levertraanijsje om extra lang van te genieten! Heeerlijk droge opmerking!

  #62627

  autumn
  Bijdrager

  Leuk om terug te horen Heidi. Van een beetje lol is volgens mij nog nooit iemand ziek geworden. Je haast gaan denken dat het de bedoeling om plezier te hebben in wat je doet. 🙂

  Over je vragen. Ik weet niet anders dan dagelijks 1 tl levertraan of 1/2 tl levertraan+boterolie-combi. Maar dat heb je zelf waarschijnlijk ook al op het forum teruggevonden.

  #62628

  Iklustvet
  Bijdrager

  Hier is de levertraan ook eindelijk aangekomen, na al die griezelverhalen valt de smaak zo mee! ik heb de kaneel, zelfs mijn man heeft er geen moeite mee. We nemen een theelepel per dag, is het handig om in het begin een hogere dosering te nemen om sneller evt tekorten aan te vullen of is het dan te veel? of neem je zoveel ineens toch niet op? Iemand een idee?

  #62629

  Anoniem

  Ik weet niet wat je voedingspatroon is geweest, maar als je hoog in de omega-6 inname hebt gezeten kun je de eerste week wel een tweede theelepel per dag erbij nemen. Je kunt ook teveel omega-3 innemen, maar is in deze tijd lastig met alle bewerkte voeding.

  #62630

  Anoniem

  Welke levertraan hebben jullie? moest toch van kabeljauw zijn had ik hier gelezen?

  #62631

  Henry
  Bijdrager

  heb zelf ook van de week de Blue Ice Fermented Cod Liver Oil binnen gekregen.Ik neem na elke maaltijd een klein theelepeltje (dat is 1ml per keer) 5ml dat klopt niet Heidi.Hier is een stukje over de dosis wat ik tegen kwam.

  Quote:
  De Amerikaanse WAPF beveelt aan dat je dagelijks gefermenteerde levertraan (1 theelepel per dag bij elke maaltijd) moet innemen. In zijn boek waarschuwt Weston Price echter voor overdosering, hij noemt het letterlijk vergiftiging. Ik ken iemand die zichzelf had overgedoseerd en toen een omega-3 overschot had gecreeerd. Vrijwel de complete Nederlandse bevolking heeft een tekort aan omega-3, alleen een gezondheidsfreak kan zo het accent leggen op die omega-3 dat er een overschot ontstaat!

  Vervolgens werd zij allergisch voor zo’n beetje alles wat met dierlijk voedsel te maken had en moest ze noodgedwongen een veganistisch voedingspatroon navolgen. Uiteindelijk is het met haar weer goedgekomen, maar het heeft best een tijdje geduurd voordat ze er weer bovenop kwam.

  Dit maakt de gefermenteerde levertraan natuurlijk absoluut geen slecht product, maar het geeft wel aan dat de waarschuwing van Price niet uit de lucht gegrepen was!

  misschien ga ik ook minder nemen bijv. om de andere dag.

  #62632

  Gerard
  Bijdrager

  Een USA teaspoon = 4,93 ml, Europeese theelepel, Teelöffel, cuillère à thé, teelusikallinen, is het 3 ml.

  #62633

  Angela
  Bijdrager

  Ik had de blue iced versie met kaneelsmaak. Die is nu op:( in het begin moest ik erg aan de smaak wennen maar nu mis ik die smaak in mijn wortel citroensapje ‘s morgens:( Ik heb nl nu de levertraan + boterolie capsules. Nu zie ik op dat potje dat er veel omega’s in zitten… Ik neem hier nu 1 per dag van.

  #62634

  Anoniem

  Beste forumleden,

  Ik wil hier (als aanvulling op een magnesiumrijk voedingspatroon) ook graag de levertraan voor mezelf en onze zoon gaan bestellen en zit hier met de vraag welke dosering er dient aangehouden te worden voor een kind van 4 jaar met lichaamsgewicht van ca. 17 kg.

  Zie ik het goed dat dit 50 % van 3 ml of 1,5 ml is ?

  #62635

  Gerard
  Bijdrager

  Ik zou denken dat je het beste naar ratio van het gewicht kunt doseren, dus bij een huisdier van 17 kg is dat ongeveer 1/4 van een volwassen persoon, dus 1 ml. De stofwisseling is wat hoger bij jonkies, dus je zal niet zo snel overdoseren:

  Medical men, he said, would give 2-4 tbsp/day to adults and 1-3 tsp/day to children, but he noted that if this was continued for six or seven months it would invariably result in toxicity.

  let op het verschil in tbsp en tsp!:

  FAQ-Cod Liver Oil

  #62636

  Henry
  Bijdrager

  moeten wij tijdens het gebruik van Blue Ice Fermented Cod Liver Oil ook zorg dragen dat het balans met omega 6 niet verstoord wordt? dacht zelf van niet omdat het ook omega 6 bevat.Buiten dit supplement om dus met normale vaste voeding lijkt me het wel verstandig om daar rekening mee te houden.

  #62637

  Zonne
  Bijdrager

  Ik ben er nog steeds niet uit. Wat is nu de enige juist hoeveelheid die je per dag moet innemen van cod of skate liver oil in combi met butteroil.

  Ik neem nu 2 ml skate liver oil en ook zoiets aan butteroil….. Is dat goed ??

  #62638

  Webmaster
  Bijdrager

  Een halve theelepel per dag. 1 x is de onderhoudsdosis. 3 x per dag bij de maaltijd is de maximale dosis.

  Mike

  #62639

  Zonne
  Bijdrager

  dank je wel ! En dat mag je toch ook wel gewoon 1 keer per dag doen ?

  En die halve theelepel is dan cod liver/skate liver oil + butteroil neem ik aan ? Dus dan 2,5 ml van die 2 samen minimaal of 7,5 ml van de 2 samen maximaal.

  #62640

  Webmaster
  Bijdrager

  De levertraan en boterolie in een verhouding van 50-50 innemen.

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 46)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.