Hoeveel vlees eten jullie eigenlijk?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoeveel vlees eten jullie eigenlijk?

Dit onderwerp bevat 112 reacties, heeft 31 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 4 jaren, 1 maand geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 113)
 • Auteur
  Berichten
 • #452

  autumn
  Bijdrager

  Ik ben als kind opgegroeid met bijna dagelijks vlees op de boterham, bij het avondeten en soms als een snack. Toen ik 7 jaar geleden als student op mezelf ging wonen besloot ik voor biologisch vlees te gaan en ook voor minder vlees. In de loop der jaren ben ik vlees steeds meer als een luxe product gaan zien en ging ik er steeds minder van eten. Ik ben nooit helemaal vegetarier geweest, maar heb dus wel erg weinig vlees gegeten gedurende meerdere jaren.

  Door contact met Mike en de info van het WAPF ben ik meer en meer vlees gaan eten, ook natuurlijk ook meer vet en minder koolhydraten. Ik ben niet zo’n zuivelliefhebber, maar zoek toch een manier om mijn buik te vullen. Nu eet ik dus zo goed als dagelijks vlees, orgaanvlees of vis, maar ook wel eens 2x per dag. Ik voel me er wel goed bij en ben er eigenlijk wel blij mee dat ik nu zo veel vlees van mezelf mag eten als ik zin heb.

  Mijn vraag is hoeveel vlees jullie zoal op een dag eten? Springen jullie er om wat voor reden dan ook nog enigszins zuinig mee om, of dat niet?

  #25375

  Webmaster
  Bijdrager

  2-3 keer in de week. Ik kook en eet nog steeds heel graag vegetarische maaltijden. Ik ben echter wel een zuivelfreak en drink dagelijks rauwe melk en eet kwark of Jersey-yogurt.

  Mike

  #25376

  Kia Ora
  Bijdrager

  Het hangt een beetje af van het budget 😉 maar in principe eten we elke dag vlees of gevogelte. Ik krijg regelmatig een zij zalm (lijngevangen Sockeye zalm) toegeschoven en eet elke vrijdag sowieso vis, haring meestal. Afgelopen jaar ben ik geintroduceerd met gans, dat was ook erg lekker. En de kids zouden leven op alleen vlees als ik ze niet af en toe hun groente op laat eten. Vooral onze dochter kan een verlekkerde uitdrukking op haar gezicht krijgen als ze een drumstick of lamsboutje kan beknagen… soortgelijk als onze honden met een bot eigenlijk…

  Ik ben zelf ook eigenlijk meer van de zuivel en eet ook dagelijks zelfgemaakte yoghurt en rauwe melk. Ik heb een tijd gekampt met een B6/B12 tekort (dokter noemde het ijzergebrek) en heb dit op kunnen lossen door orgaanvlees te gaan eten. In het begin kreeg ik echt een kick hiervan, ging ik een eind lopen of een dag winkelen met een vriendin, dingen die daarvoor eigenlijk veel te veel energie kostten! Voor mij dus ook regelmatig vlees!

  #25377

  eeli
  Bijdrager

  ik eet dagelijks vlees en anders vis of rijk gevulde soep met vlees. ook eet ik wel een keer of twee per week lever. zuivel eet ik nog niet maar ga binnenkort weer yogurt maken en dan langzaam opbouwen

  #25378

  Poekie
  Moderator

  Wij eten 2-3x per week biologisch rund/lams vlees en af en toe vis, een wilde zalm.

  Dan eten we er sla/rijst of bataat/wokgroente bij.

  Vleeswaren gebruiken we niet want dat heb ik nog niet kunnen vinden zonder toevoegingen.

  Ons ontbijt is pas vaak tussen 12-13uur. Dat is een smoothie.

  ‘s avonds eten we ook vaak kwark en zelfgemaakte yoghurt.

  We eten ca. 2x per week biologisch brood van http://www.biobakker.nl, en dan de gefermenteerde zuurdesembroden.

  #25379

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik eet graag vlees, ook altijd wel gedaan. Maar nu met veel minder schuldgevoel 🙂

  Soms alleen een beetje in de bouillon, soms lekker lever, het liefst draadjesvlees/stoofvlees graag met lekker randje vet ertussen door.

  van de jongste 2 is er 1 een echte vleeseter, eet het liefst alleen maar vlees, ook al van llens af aan. De jongste echter houdt niet echt van vlees, maar die is weer helemaal verzot op de rauwe melk.

  #25380

  Lievergezond
  Bijdrager

  Ook iedere dag veel vlees..bio varkens, rund en kip.

  Geen lamsvlees..wij vinden de smaak niet lekker.

  1 x per week wilde zalm.

  #25381

  corneliahz
  Bijdrager

  Ongeveer 3 x per week vlees, geen grote hoeveelheden. Alleen biologisch grasgevoerd rund of varken.

  Andere dagen zalm, haring, bacon & eggs of spekjes door de salade bijvoorbeeld, maar ook dagen vegetarisch.

  Geen vleeswaren, eet geen brood. Soms plakje rookvlees om hardgekookt partje ei als hapje.

  Dagelijks eieren en zuivel, wissel af in melk, kwark, yoghurt, roomboter, slagroom, boerenkaas.

  #25382

  ongelovigethomaz
  Bijdrager

  Ik eet 2-3 keer in de week biologisch vlees, bijna elke dag eieren en 1-2 keer in de week vette vis. Tussendoor ook regelmatig peulvruchten zoals linzen. Ook eet ik elke dag hoogstens 1/2 liter melkkefir. Soms als snack noten of een stukje geiten of boerenkaas. Ik kan bij de boer vleeswaren kopen, maar ik vind het echt duur in vergelijking tot ander vlees. Ik koop dit daarom nooit.

  #25383

  Rapunzel
  Bijdrager

  De laatste tijd eet ik elke dag biologisch vlees. Ik heb het echt nodig, dat merk ik aan mijn nagels! Vis gebruik ik nu af en toe bij de lunch. In mijn lunchsoep zit trouwens ook nog vlees. Ik vind lamsvlees het lekkerst en kip lust ik zowat niet. Dat vind ik veels te droog. Ook eet ik elke week wel een bakje kippenlvertjes. Daarnaast nog 4 eieren.

  #25384

  autumn
  Bijdrager

  Ik praat wel eens met mensen in mijn omgeving over mijn dieet en benadruk dan ook wel eens voorzichtig dat het toch wel belangrijk is om ook vlees te eten, althans dat dit voor mij zo voelt. Ik heb redelijk wat vegetariërs in mijn netwerk. Sommigen staan best wel open voor mijn verhaal, maar lijken bijna niet te geloven dat de bio-industrie niet de enige vleesoptie is. Ze vinden ook vaak dat ze na al die jaren tevreden vegetarisme geen verandering nodig hebben. Daarnaast spreek ik ook mensen die gewoon niet van vlees zeggen te houden, de smaak, de textuur, niet hun ding. Nou zijn er anderzijds natuurlijk ook wel heel veel soorten vlees, maar stel dat iemand echt helemaal geen vlees of vis lust. Zou dat dan niet onnatuurlijk zijn als vlees/vis werkelijk onmisbaar is?

  #25385

  Webmaster
  Bijdrager
  #25386

  E123
  Bijdrager

  Ik eet dagelijks een stukje vlees. Ben een echte vleeseter, zonder vlees bij de avondmaaltijd zou ik maar moeilijk kunnen denk ik. Af en toe vind ik een stukje zalm ook wel lekker, maar vis haalt het bij lange na niet bij vlees voor mij.

  Verder echt heel erg veel roomboter. Ook yoghurt eet ik dagelijks. Af en toe ook een glaasje rauwe melk. leven als veganist/vegetarier zou ik echt geen week vol kunnen houden.

  Maar het vlees dat ik eet komt ook van Remeker en als je dit ook maar 1x geproeft heb wil je nooit meer anders 😀

  #25387

  zirus
  Bijdrager

  ik ben zo eentje die nooit echt vlees lustte. ik eet wel dagelijks eieren of vis. en tegenwoordig krijg ik zo’n 2x in de maand zin in vlees – dan eet ik runder of lamsgehakt. maar met een biefstuk, spekjes of worst zou je me nooit blij kunnen krijgen 😉

  ik vond wel een stoofpot met sucadelap in rode wijn saus gemaakt door mn stiefvader wel verbaaswekkend lekker. maar ja, nog geen zin gehad om het zelf te maken…

  #25388

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  😀 lady marian: 3 x per week vlees…en de andere dagen vis en bacon and eggs ( bacon lijkt toch echt verdacht veel op vlees hoor).

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 113)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.