Hoe krijg ik mijn hoge bloeddruk het beste naar beneden?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Hoe krijg ik mijn hoge bloeddruk het beste naar beneden?

Dit onderwerp bevat 31 reacties, heeft 17 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  ruud 4 jaren, 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 32)
 • Auteur
  Berichten
 • #2161

  Ufo
  Bijdrager

  Ik weet zeker dat als ik naar de huisarts ga, ik thuiskom met een hele lading pillen van de farmaceutische industrie.

  En dat wil ik liever voorkomen…

  #61046

  Anoniem

  Keltisch zeezout

  #61047

  Ufo
  Bijdrager

  Ik gebruik al Keltisch zeezout/sole.

  #61048

  Anoniem

  Niet naar de dokter gaan dus. Als je nergens last van hebt, moet je het gewoon niet meten lijkt me. En ik begin er steeds meer en meer van overtuigd te raken dat de medische wetenschap geen enkele “kwaal” (want vaak is dat het niet eens) op kan lossen. Komt er vaak op neer dat je pas een probleem hebt nadat je bij de dokter bent geweest.

  #61049

  Anoniem

  Nu ik erover nadenk, het zijn net ambtenaren:

  Ze verzinnen een niet-bestaand probleem om vervolgens te komen met een oplossing die niet werkt of juist een probleem creeert. Eenmaal gestart zit je in de neergaande spiraal, het wordt steeds erger en erger.

  #61050

  Webmaster
  Bijdrager

  Magnesium verlaagt de bloeddruk. Als de hoeveelheid magnesium in Keltisch zeezout niet toereikend is, dan met bijv. magnesiumcitraat (te koop bij Ron Fonteine) supplementeren. edenk ook dat een hoge bloeddruk een teken van stress is. De laatste tijd lijk je een zeer kort lontje te hebben hier op dit forum, dus dat er sprake is van stress lijkt me evident.

  Mike

  #61051

  Ufo
  Bijdrager

  Mike,

  Magnesium heb ik in huis, en neem dat als ik eens kramp in mijn been heb.

  Ik zal het nu dagelijks gaan slikken, om te ervaren of mijn bloeddruk er door zal dalen.

  De magnesium die ik in huis heb is van Source Naturals en bevat per pil 5 soorten magenesium, te weten: citrate, taurinate, malate, glycinate en succinate.

  Is dit ook goed?

  Last van stress heb ik al 12 jaar…

  Dus dat is niet van de laatste tijd.

  Mogelijk wordt het wel eerder meer dan minder.

  #61052

  Webmaster
  Bijdrager

  Ik ben geen expert op het gebied van magnesium en van wat de best opneembare vorm is. Je kunt met deze pil niet fout gaan, lijkt me, want dan heb je in ieder geval 5 verschillende vormen.

  Mike

  #61053

  Anoniem

  Is afvallen een optie? Heeft bij mij gewerkt…

  En wat ook goed helpt (maar ik weet niet hoe het in het WAPFdieet past) : elke dag vier gedroogde biologische abrikozen. Zo is mijn tante van haar hoge bloeddruk afgekomen.

  #61054

  Webmaster
  Bijdrager

  Gedroogde abrikozen zijn geen goede of gezonde optie! De fructose concentreert zich door het droogproces. Abrikozen zijn rijk aan magnesium, maar in gedroogde vorm dragen ze bij aan leververvetting!

  Mike

  #61055

  Poekie
  Moderator

  @ufo,

  Lees dit eens, daar wordt ook de bloeddruk vermeldt i.v.m. magnesium.

  Lia

  #61056

  Anoniem

  Misschien dat dit https://www.gezondheidaanhuis.nl/nl/product/17498/High-Absorb-Magnesium-American-Sports-100-gram wat is? Ik gebruik dit sinds ongeveer een week en merk dat ik in ieder geval beter slaap.

  #61057

  Anoniem

  Ik denk dat het goed is Boschje. Magnesium laat zich het makkelijkst opnemen met iets zurigs en lactaat is een zuur dus.. Bovendien heb je er nu al baat bij!

  Op dit forum zijn mensen erg tevreden over de olie, ik ken het niet maar er zijn goede ervaringen mee. Nadeel is dat het in verhouding erg prijzig is. Een normale dagdosering magnesiumsuppletie (ca. 500 mg) ‘kost’ je al snel 15 ml olie en dus een flesje per week. Ik zou dat zelf bewaren voor de spieren en ontspanning.

  Hilda

  #61058

  Ufo
  Bijdrager
  Quote:
  Gedroogde abrikozen zijn geen goede of gezonde optie! De fructose concentreert zich door het droogproces. Abrikozen zijn rijk aan magnesium, maar in gedroogde vorm dragen ze bij aan leververvetting!

  Gaat dat op voor alle gedroogde fruit Mike?

  @Poekie, mooie link! Wel een ingewikkeld verhaal…

  Begrijp er uit dat ik mogelijk door PDS de magnesium uit de voeding slecht kan opnemen.

  Meen inmiddels ook te begrijpen dat ik door mijn vele zweten, magnesium tekorten kan opbouwen.

  @boschje, bedankt voor de tip!!

  #61059

  Anoniem

  Mijn vader heeft ook last van een zeer hoge bloeddruk gehad en slikte medicatie, toch heb ik hem ervan af gekregen.

  De natuurlijke weg is inderdaad magnesium, maar ook beweging, ontspanning, geen koffie/alcohol/tabak. Mijn vader heeft een bloeddrukmeter en telkens als hij rode bieten heeft gegeten, schiet z’n bloeddruk omlaag…

  Ik kan me ook voorstellen dat een hogere inname van vet, waaronder verzadigd vet, ook goed is voor de conditie van de aderen. Een goede conditie van de aderen maakt de aderen soepel en rekbaar. Met het klimmen van de leeftijd worden de aderen nu eenmaal stugger en stijgt de bloeddruk, wat normaal is. Misschien dat ze de bloeddrukwaardes ook laag zetten omdat ze dan weer pillen kunnen slijten. Mijn bloeddruk is wel altijd 120/80 gelukkig. Weinig tot geen stress, dankzij ons voedingspatroon. Op mijn oude voedingspatroon had ik veel meer last van stressgevoelens.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 32)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.