Hi ik ben Glenn – maag/darmklachten

Forum Forums Stel jezelf even voor Hi ik ben Glenn – maag/darmklachten

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  glenn 2 jaren, 8 maanden geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #138138

  glenn
  Bijdrager

  Hallo! Via voedingisgezondheid en Mike zijn site hier terecht gekomen. Mijn naam is Glenn, ben 27 jaar en naast een gelukkig persoon wel al bij elkaar een jaar of 9 aan het kwakkelen met gezondheid. Geen op het eerste oog ernstige kwalen, maar wel te vaak moe en last van vage klachten voor iemand zo jong. Ik heb me door de jaren heen noodgedwongen veel ingelezen in voeding, daar waar ik er bij de reguliere geneeskunde vaak niet bij de kern van het probleem kwam. Daarom ben ik ook heel erg blij dat er sites als deze zijn en mensen die zelf ook op onderzoek uitgaan, waar ik ook weer hoop van mag opsteken.

  Het begon bij mij allemaal toen ik terug kwam van mijn reis naar Thailand/Cambodja die enkele maanden duurde. Als kind had ik nergens last van eigenlijk tot 18/19 jaar. Ik was juist altijd erg energiek, deed veel aan sport en was continu in beweging. In die periode ben ik al eens helemaal door de mangel gehaald bij een internist, waar niets uit is gekomen, behalve allergieën voor alle denkbare omgevingsfactoren (katten, pollen, mijt).

  3 jaar geleden ben ik via via uiteindelijk bij bioresonantie terecht gekomen, waar candida werd vastgesteld. Door mijn voeding aan te passen (het bekende verhaal: geen suikers, geen gist, geen e-nummers etc. incl. green smoothies) ben ik wel een heel stuk vooruit gegaan. Maar toch mistte er altijd wel iets en toen ik eenmaal min of meer genezen geklaard was ben ik weer iets soepeler met voeding omgegaan ( e-nummers en suikers altijd grotendeels weg blijven laten).

  Het is goed om de kanttekening te plaatsen dat ik bij elkaar zo’n 14 jaar (van 8-14 en 18-24) geen vlees heb gegeten (wel af en toe vis). Ook was mijn moeder na de geboorte niet in staat om borstvoeding te geven en heb ik flesvoeding gehad. Hier kon ik overigens totaal niet tegen, met als resultaat dat ik 9 maanden heb lopen huilen en mijn moeder overal met me heeft gelopen totdat er eindelijk lactose-intolerantie werd geconstateerd. Na het stoppen van de koemelk waren de problemen ook grotendeels weg.

  Een half jaar geleden ging het weer goed mis, ik kreeg een aanval van duizeligheid en kon vervolgens 3 weken alleen maar thuis op de bank zitten/liggen. Als ik de deur uit ging en ging wandelen leek het alsof ik niet stabiel liep en was mijn evenwichtsorgaan compleet van slag. Later kwam hier oorsuizen bij en begon mijn zicht te trillen (bij het kijken naar statische objecten). Het evenwichtsorgaan is langzaam aan weer redelijk naar het normale hersteld, de oorsuizen zijn zachter (hoor ik alleen in stille situaties) en het trillende zicht is ook minder. Zelf denk ik dat voornamelijk de hoge dosis vitamine C, B12 zuigtabletten en Magnesium aan het herstel hebben bijgedragen. Ook ben ik sinds 2 maanden weer vlees gaan eten, ik heb het idee dat dit wel wat doet maar heeft waarschijnlijk langer zijn tijd nodig. Het één maakt continu plaats voor het ander, want moeheid en last van mijn slokdarm steken ditmaal weer de kop op.

  Dan rest natuurlijk de vraag waar komen deze tekorten vandaan i.c.m. moeheid, slokdarmklachten, allergieën en candida. Zelf denk ik sinds kort na veel gelezen te hebben op Mike’s site en voedingisgezondheid dat te weinig maagzuur-bijnierproblemen-verstoorde darmflora de boosdoener zijn waarschijnlijk icm het lange niet eten van vlees. Waardoor het eea verstoord is (eigenlijk al vanaf geboorte) en bepaalde stoffen minder goed worden opgenomen.

  Ik ben nu een kleine week weer compleet van de gluten en granen afgestapt en heb gisteren kelfir, keltisch zout en appelazijn gekocht en heb zelfs bottenbouillon staan brouwen. Verder zit ik er aan te denken om HCL te proberen met Pepsine (ik heb de Baking Soda test vanmorgen gedaan op lege maag en er was geen boer te bekennen). Voor dit alles had ik al een parasietenkuur van Clark besteld hier ben ik vanmorgen ook aan begonnen. Alleen vraag ik me af of dit de juiste timing is om dat er bij te doen en misschien eerst moet wachten tot de boel wat beter loopt of maakt dit volgens jullie niet uit?

  Als jullie verder inzichten en aanvullende tips hebben dan hoor ik het graag alles is welkom want ik wil nu wel eens voor eens en altijd afrekenen met dit gezeik en de kwaliteit van leven gewoon flink opkrikken. Als ik verder zelf wat kan bijdragen in topics zal ik dat zeker doen.

  Vriendelijke groet,
  Glenn

  #138139

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Het is goed om de kanttekening te plaatsen dat ik bij elkaar zo’n 14 jaar (van 8-14 en 18-24) geen vlees heb gegeten (wel af en toe vis). Ook was mijn moeder na de geboorte niet in staat om borstvoeding te geven en heb ik flesvoeding gehad.

  Ai, je had dus al een achterstand in het allervroegste stadium en tijdens de cruciale groeijaren ben je ook nog eens essentiele voedingsstoffen tekort gekomen. Bij vegetariers zien we steevast een verzwakte spijsvertering met candida terug. Hoe zit het nu met je vleesconsumptie?

  Mike

  #138141

  liesje
  Bijdrager

  Hoi Glenn, welkom hier, het eerste waar ik aan denk als ik jouw verhaal hoor:
  Heb je daar in Thailand iets opgelopen qua parasieten? Is dit al eens gecontroleerd in ontlasting?
  Verder ben ik voorstander om niet alles tegelijk te gaan proberen. Kefir en k.zout en appelazijn eerst. Kijk wat dit doet. Geef het even tijd.
  Oke, je gaat de parasietenkuur al doen, maar eigenlijk weet je niet of dit echt nodig is toch?
  Ik lees al een tijdje mee maar – wat is de Baking Soda test? – heb ik blijkbaar gemist ooit.

  #138143

  glenn
  Bijdrager

  @mike – Dankje voor je bericht! Ik eet nu enkele malen per week vlees, probeer zoveel mogelijk bij de “goede” slagers te komen en zal na jouw info ook gaan letten op grasgevoed. Ook is het dan misschien verstandig om het vleeseten nog verder op te voeren? Is het dan verstandig om HCL te proberen omdat de vertering ook niet optimaal lijkt te gaan (veel last van langdurig gasvorming na bepaald eten).

  @liesje – Ook jij bedankt voor je reactie! Uit mijn ontlastingsondezoek in het ziekenhuis is dat toen niet specifiek gekomen, maar vraag me ook af of daar op getest is. Ben niet bij een speciale tropen poli geweest. Bij bioresonantie was er wel een parasiet geconstateerd meen ik en de Aspargilles schimmel als ik me goed kan herinneren. De Baking Soda test (natriumbicarbonaat) op de lege maag een theelepeltje oplossen in water. Wanneer je binnen de 5-10 min regelmatig zou moeten boeren zou dit een indicatie zijn dat je voldoende of te veel maagzuur hebt. Wanneer je niet hoeft te boeren zou het mogelijk zo kunnen zijn dat je te weinig maagzuur hebt. Natuurlijk zijn er nog andere indicatoren om te kijken of dit werkelijk zo is. De parasietenkuur is overigens wel een natuurlijke kuur op basis van zwarte walnoot, absint alsem en kruidnagel. Het was ook een baat het niet schaadt het niet insteek, maar zo wordt het natuurlijk wel wat lastiger te controleren wat wat doet misschien?

  #138144

  liesje
  Bijdrager

  Ik raad je verder aan om van alle onderzoeken en testen die je hebt gedaan of gaat doen kopieen van de uitslagen te vragen.
  Voor je het weet ben je het vergeten en ook als je andere artsen zou gaan bezoeken handig.
  Ik neem aan dat je zelf ook gaat zoeken op Aspargilles schimmel via Google.
  Eenmaal op dit forum aangeland zul je je nooit meer vervelen. Want zoeken en zoeken (en lezen) gaat het worden. Ha ha.

  #138259

  Marijan
  Bijdrager

  Glenn, heb je vaccins ontvangen voor die reizen, dat kan ook het e.e.a. veroorzaken, ook candida.
  Zo ja, zou je je kunnen laten ontstoren.

  #138272

  Paradogma
  Bijdrager

  Welkom glenn!

  Is het dan verstandig om HCL te proberen omdat de vertering ook niet optimaal lijkt te gaan (veel last van langdurig gasvorming na bepaald eten).

  Welk bepaald eten hebben we het dan over? (Heb volgens mij de ‘blockquote’ afgesloten, maar de site lijkt hier niet goed op te reageren)

  #139074

  glenn
  Bijdrager

  @Marijan Ja, Hepatitis B meen ik. Ontladen is mij in die context niet bekend en nieuw. Dankje!

  @paradogma voedingsmiddelen die normaal ook voor problemen zorgen bij Candida zoals gisten, suikers en zetmeel.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.