Het knippen van de amandelen en het risico op polio

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Het knippen van de amandelen en het risico op polio

Dit onderwerp bevat 31 reacties, heeft 14 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Anoniem 6 jaren, 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 32)
 • Auteur
  Berichten
 • #1935

  Anoniem

  Een interessant artikel over de amandelen.

  Voor zover ik weet zijn mijn amandelen niet geknipt.

  #57737

  Webmaster
  Bijdrager

  Het gaat nog verder:

  Omdat de amandelen onderdeel uitmaken van het lymfenstelsel, is er, sinds het massaal knippen van de amandelen, sprake van een dramatische stijging van het aantal gevallen van lymfklierkanker!

  Mike

  #57738

  Micave
  Bijdrager

  Ze zijn vegetariërs. Vandaar de spraakproblemen van haar kind. Heb even vlug een kort berichtje achtergelaten op de site. Zal wel een shit load aan negatieve reacties krijgen..,

  Volgende keer zal ik wel een beter verhaal typen daar.

  Wel een goed verhaal over het belang van de amandelen.

  #57739

  Anoniem

  Ben ik mooi klaar mee. Bij mij zijn ze nl wel geknipt.

  #57740

  Webmaster
  Bijdrager

  Bij mij ook. Ze kunnen echter ook weer opnieuw aangroeien. Misschien hebben jij en ik dankzij WAPF wel weer onze amandelen terug!

  Mike

  #57741

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Bij mij zijn ze ook geknipt, nadat ik ongeveer 3 of 4 keer per jaar keelontsteking had en uiteraard veel anti-biotica kreeg.

  Ik kan mij niet herinneren dat er ooit is gekeken hoe het zit met mijn weerstand(niet goed dus) en hoe dit te verbeteren zou zijn, nee, de oplossing was dus wegsnijden van het symptoom.

  #57742

  Mus
  Lid

  ik heb ze nog en ben me daar zéér bewust van, aangezien ze bij het minste of geringste ontsteken. wat ik ook heb, het begint altijd weer bij die amandelen. soms echt serieus ontstoken, maar meestal chronisch. niet dat ik van plan ben om ze eruit te laten halen hoor, maar het is vooralsnog niet gelukt ze “in better shape” te krijgen.

  nooit gedacht dat er een verband zou zijn met polio…

  #57743

  Anoniem

  Ik hoorde laatst dat de amandelen ook het immuunsysteem ondersteunen en daarmee ook kanker kan remmen. De artsen wisten het in die tijd kennelijk weer eens beter…

  #57744

  Webmaster
  Bijdrager

  De amandelen maken onderdeel uit van het lymfenstelsel en daarmee het immuunsysteem. De blinde darm is een extra reservoir van probiotische bacterien. Van beide werd jarenlang door ‘medici’ beweerd dat ze geen functie van betekenis zouden hebben en dus snijd men deze onderdelen van onze anatomie er maar wat graag uit. Dat is voor God spelen, want je zegt feitelijk dat je het beter weet dan God, dat God foutjes maakt, die wij mensen wel eens zullen rechtzetten. Het is de arrogantie ten top, voortkomend uit een mechanistisch wereldbeeld, ingegeven door een verziekte ‘wetenschap’.

  Mike

  #57745

  Anoniem

  ik hoorde gisteren van iemand dat haar man paar jaar geleden was overleden aan een tumor die op zijn amandelen zat. zat tegen zijn halsslagader aangegroeid, is er later van overleden toen de tumor doorbrak aan een bloeding.

  Die man rookte wel, het lijkt me dus wel duidelijk waar de oorzaak vandaar komt of niet?

  sheila

  #57746

  Webmaster
  Bijdrager

  Toch moet je uitkijken met dergelijke uitspraken. Zo is er ook een veelgehoorde aanname dat roken tot longkanker leidt. De waarheid is dat er, statistisch gezien, opmerkelijk weinig longkanker voorkomt onder rokers.

  De reden hiervoor is dat kanker anaeroob is en dat de longen elke dag zich volzuigen met zuurstof. Het roken is absoluut schadelijk en kan ook zeer zeker kanker in de hand werken, maar rokers zouden wel eens veel bescherming kunnen ondervinden door simpelweg adem te halen.

  Zo kun je dus ook niet automatisch een tumor op de amandelen koppelen aan het rookgedrag van de persoon. Het roken zal niet meegeholpen hebben, daarvan ben ik overtuigd, maar er kunnen veel meer redenen ten grondslag hebben gelegen aan de klacht en de dood van die persoon.

  Mike

  #57747

  Anoniem

  Als de amandelen onderdeel uitmaken van het lymfenstelsel, dan kan dat inderdaad van alles zijn. Want het lymfenstelsel is zo groot en luistert eigenlijk heel nauwkeurig. Een aandoening aan de amandelen zou dus totaal ergens anders in het lichaam een oorzaak kunnen hebben.

  #57748

  Anoniem

  Bij mezelf zijn de keelamandelen ook geknipt toen ik heel jong was. Volgens mijn moeder was er toen niet direct aanleiding maar werd het gewoon gedaan.

  Mijn dochter van 13 heeft zeer grote amandelen in haar keel. Het lukt haar niet om grote happen door te slikken anders heeft ze het gevoel dat ze stikt.

  Maar wat zeg het eigenlijk die grote amandelen?

  Betekent het dat haar weerstand niet goed is, of sla ik de plank volledig mis?

  #57749

  ruud
  Bijdrager

  Hoi Gifvrij: volgens mij betekenen vergrote amandelen net als vergrote lymfeklieren dat het immuunsysteem vanwege infecties/ontstekingen op volle toeren moet draaien en draait.

  #57750

  Anoniem

  @lievergezond

  Quote:
  volgens mij betekenen vergrote amandelen net als vergrote lymfeklieren dat het immuunsysteem vanwege infecties/ontstekingen op volle toeren moet draaien en draait.

  Dat is dus eigenlijk niet zo heel best. Daardoor kan ze dus ook zo moe zijn. Uit bloedonderzoek bleek ook dat ze ook de ziekte van Pfeiffer heeft gehad enige tijd geleden.

  Die grote amandelen heeft ze altijd al gehad. Onze oude huisarts vond het een goed teken dat ze grote amandelen had: Dat betekent dat ze goed werk doen, zei hij altijd.

  Dus naast tekenen van bijnieruitputting waarvoor ze sinds kort adrenal slikt is ook haar immuunsysteem ontregelt.

  Is er eigenlijk een link tussen bijnieruitputting en vergrote amandelen? En zo ja, wat kunnen we er nog meer aan doen?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 32)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.