hersenbloeding / tia / beroerte

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid hersenbloeding / tia / beroerte

Dit onderwerp bevat 16 reacties, heeft 7 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Marijan 1 jaar, 6 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)
 • Auteur
  Berichten
 • #138823

  Lievergezond
  Bijdrager

  Over de link tussen apneu (ademnood tijdens de slaap) en beroertes:

  Do not take the possibility of apnea lightly. It steals brain function, then your life. Sixty-five to eighty percent of patients who have had a stroke have sleep apnea, predominately obstructive sleep apnea.

  http://tinyurl.com/nzflqt5

  #138932

  Lievergezond
  Bijdrager
  #138934

  Lievergezond
  Bijdrager
  #138936

  Lievergezond
  Bijdrager

  http://www.dailymail.co.uk/health/article-3122959/Nearly-100-people-blinded-facial-fillers-mistakenly-injected-blood-vessels-claims-doctor-pioneered-botox.html
  Facial fillers causing blindness and stroke
  http://www.botoxsupportcommunity.com/facial-fillers-causing-blindness-and-stroke
  http://www.botoxsupportcommunity.com/anyone-else-had-stroke-like-symptoms

  Botulism is not a common disease so many Dr’s will have had no experience with diagnosing it. This leads to no diagnosis or mistaken diagnosis such as Myasthenia Gravis, stroke, tick paralysis, shellfish poisoning or Gullian-Barre syndrome. Once the toxin attaches to a nerve it will be a long time before that protein toxin will be broken down and can release that nerve – recovery usually involves the growth of new motor axon strands that attach to and REINNERVATE previously paralysed muscle fibers – unfortunately this is a LONG process that usually takes weeks or even months 🙁 to complete in adults.

  http://www.botoxsupportcommunity.com/article-2-what-happens-if-the-toxin-spreads

  #139761

  Lievergezond
  Bijdrager

  The vagus nerve uses the neurotransmitter, acetylcholine. If our brain cannot communicate with our diaphragm via the release of acetylcholine from the vagus nerve then you will stop breathing.Botox is a toxic substance that has the power to damage the nervous system and shut down the vagus causing death.

  http://drsircus.com/medicine/function-vagus-nerve

  #141502

  Lievergezond
  Bijdrager

  Help iemand een beroerte overleven met een naald punctie
  Door Kraven –
  nov 2, 2015

  Een persoon die wordt getroffen door een beroerte kan worden gered met een naald. Het klinkt misschien angstaanjagend, maar het zal de persoon helpen te overleven. Het is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en helpt mensen beroertes overleven.

  Wanneer deze situatie zich voordoet, is het van groot belang iemand die een beroerte heeft niet te verplaatsen. Als u probeert om deze persoon te verplaatsen, bestaat het risico dat de haarvaten zullen barsten, waardoor een hersenbloeding wordt veroorzaakt.

  Om deze procedure te doen, heeft u ideaal een naald van een spuit nodig, maar zelfs een eenvoudige naald kan worden gebruikt als alternatief.

  Steriliseren van de naald kan door middel van het vuur van een kaars of een aansteker. Daarna zult u deze gesteriliseerde naald gebruiken om de uiteinden van alle 10 vingers te prikken.

  Plaats de punt van de naald enkele millimeters van de nagel. Doorboor de vingertop tot het bloed begint te stromen. Als de doorbloeding niet start, knijp de vinger tot het begint. Pas deze procedure toe op alle 10 vingers.

  Na ongeveer tien minuten, zal de persoon de eerste tekenen van leven laten zien. Als je ziet dat het gezicht of de mond van de persoon wordt verstoord, masseer dan de oren van de patiënt totdat ze rood worden. Dit zal zorgen voor bloedtoevoer naar het gezicht. Doorboor ook het zachte deel van beide oren en wacht tot druppels bloed verschijnen. Na een tijdje zal het gezicht niet meer vervormd zijn.

  Na dit alles, moet een persoon naar het ziekenhuis worden gebracht. Wacht echter een tijdje, totdat de persoon stabiel genoeg is om te worden verplaatst.

  http://tinyurl.com/p8qkfl6 via http://tinyurl.com/nt5kopr

  #164875

  Marijan
  Bijdrager

  we komen net bij een goede vriend van ons vandaan wiens vrouw(en onze vriendin) 10 dagen geleden een hersenbloeding kreeg, ze knapte op, kreeg er gisteren nog 1, vanmiddag zijn de stekkers eruit getrokken…
  Ze is 56 geworden.

  Ze noemden het ook een SAB Mike, zij heeft het niet gehaald, helaas.

  #164880

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Dit maakt eens te meer duidelijk hoeveel mazzel ik heb gehad!

  Mike

  #164896

  Anoniem

  Wat een naar nieuws Marijan 🙁 Sterkte!

  Het is een vraag waar ik al een poos mee zit en wil me hierin ook nog verder verdiepen.
  In mijn familie is het de afgelopen tijd te vaak voorgekomen. Dan praat ik wel over mensen, die boven de 70 zijn, maar toch. Hoe kan het dat er zoveel (zo lijkt het mij tenminste) mensen zijn, die een tia of hersenbloeding krijgen? Ik maak me hierover best wel zorgen.

  Thineke

  #164897

  Heksje
  Toeschouwer

  Je (levens)taak zat er nog niet op Mike. Gelukkig maar! Hoe gaat het nu inmiddels met je? Zijn er nog speciale dingen waar je tegenaan bent gelopen wat je gezondheid -meer- bevordert of juist doet afnemen? Heb je een idee over het ‘ontstaan’ van je/de aandoening?

  Sterkte Marijan met je verlies!

  Kan ik me goed voorstelen Thineke dat dit je aandacht meer vraagt als het relatief veel voorkomt in je omgeving/familie. Echter weet ik niet of oorzaken wel zo aan te wijzen zijn, want er spelen altijd zo ontzettend veel factoren mee zoals voeding, leefwijze en omgevingsfactoren. Wellicht handig om een gemeenschappelijke factor te zoeken.

  #164906

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Daar ben ik al eens uitgebreid op ingegaan hier en hier en hier.

  Mike

  #164911

  Heksje
  Toeschouwer

  Dank je Mike, ik dacht al dat je er eens meer over geschreven had, maar had helaas nog niet alles meegekregen. Ik heb leesvoer.

  #164920

  bananenjam
  Bijdrager

  Gecondoleerd Marijan met het verlies van je vriendin, sterkte gewenst. Ik hoop dat het een trigger is om door te blijven vechten voor de gezondheid van je dochter en andere geliefden.

  #165055

  mr@kims
  Bijdrager

  Dag Mike en anderen,
  Het is weer een hele tijd geleden dat ik de site bezocht.
  Triest en intriest wat er allemaal gebeurd is.
  Je hebt een infarct gehad las ik, net zoals ik 5 jaar geleden.
  Achtereaf bezien ben ik tot de conclusie gekomen dat alles te maken
  had met stres.
  Ook ik ben er goed uitgekomen.Vanaf het begin heb ik veel moeite gedaan om de schade te beperken met oefeningen. Na een paar maanden heb ik alle medicijnen die ik moest in nemen van de neuroloog gestopt en ik leef nog steeds.
  Wat ik merk bij mijzelf, is dat ik goed moet luisteren naar mijzelf.
  Vrede hebben met mij zoals ik als persoon ben.
  Voorheen maakte ik mij ook gigantisch druk over van alles en nog wat.
  Ik doe het niet meer,maar ik blijf wel zeer kritisch over veel zaken,maar nu meer relaxed…..
  Ik hoopdat je dicht bij je gevoel blijft en ga door op jou weg maar dan iet wat meer ontspannender…
  Het ga je goed…Groet Kim.

  #165056

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Hoi Kim,

  Dank voor je positieve woorden en het delen van je eigen ervaring. Het gekke is, ik kan normaal heel goed met stress omgaan en ben juist heel goed in het relativeren. Toch ben ik ook in de stress-valkuil getrapt en heb veel te veel hooi op mijn vork genomen. Mensen die aan de zijlijn commentaar leveren op de activisten die op de barricaden staan hebben makkelijk praten, want zij verrichten al het harde denk- en doewerk niet.

  Er is een reden waarom gezondheidsactivisten vaak zelf gezondheidsproblemen hebben. Bij mij was het mijn ongeremde drive om anderen te helpen en in te lichten over alternatieve kennis over voeding en gezondheid. Hiervoor was ik bereid zoveel mogelijk tijd, energie en moeite te investeren, waarbij ik het hele land door reisde en vaak diep in de nacht thuiskwam. Dit in combinatie met mijn werk en mijn muziek is me uiteindelijk niet in de koude kleren gaan zitten en dat overkomt helaas veel uiterst gedreven activisten, op allerlei gebieden.

  Vanaf de zijlijn is het bijv. heel makkelijk om te zeggen dat Weston Price zelf slechts 78 jaar is geworden en stierf aan een hartaanval. Ik geef het je echter te doe om eerst gelouterd te worden als de briljante wetenschapper die hij was en het in die hoedanigheid te schoppen tot hoofdonderzoeker van de American Dental Association, om vervolgens door diezelfde ADA uit je functie te worden gezet op basis van inzichten die zouden leiden tot werkelijke genezing, vervolgens noodgedwongen een boek te moeten schrijven om de opgedane kennis niet verloren te laten gaan en de rest van je leven te moeten vechten voor erkenning van deze wijsheid. Enig idee hoeveel stress dat oplevert en hoe je dat uiteindelijk kan opbreken?

  Net als jij heb ik een niet mis te verstane waarschuwing gekregen. Ik doe het nu veel rustiger aan en dat bevalt me goed! Ik heb het WAPF-stokje doorgegeven aan Tanja, die mij laatst ook al toevertrouwde dat ze uit moet kijken dat ze niet in dezelfde valkuil trapt (zij doet al haar voedingsgerelateerde dingen allemaal naast het runnen van een gezin, samen met haar man). Voor je het weet loop je jezelf voorbij in je drang om anderen te helpen, waardoor je roofbouw pleegt op je eigen energie en gezondheid!

  Mike

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.