hebben jullie het ook al koud?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid hebben jullie het ook al koud?

Dit onderwerp bevat 81 reacties, heeft 24 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Lievergezond 3 jaren, 11 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 82)
 • Auteur
  Berichten
 • #393

  Rapunzel
  Bijdrager

  Het is nu ineens echt herfst en de temperaturen zijn aan het dalen. Wat was het gisteren? 14 Graden? En ik ga al met een kruik naar bed! Het was misschien nog net niet echt nodig, ik heb het ook gedaan om mijn kaketoe een plezier te doen want die is ontzettend dol op die kruik, maar….. ik heb het al best koud! Afgelopen vrijdag was ik al op zoek naar mijn handschoenen. Zojuist heb ik weer een dubbel (i.p.v. een enkel) dekbed op bed gelegd.(De verwarming is hier echter nog niet aan). En dat valt me een beetje tegen. Dat ik het vroeger op rawfood koud had dat begrijp ik helemaal maar ik had verwacht dat ik me op GAPS wat warmer zou voelen! En niets is minder waar, ik merk weinig verschil. Ik ben nu erg dankbaar voor de gemberthee en de soepen van het dieet, dat wel. Ook vind ik het nu al moeilijk om dat koude water te drinken. Ja, warm water dat zou wel gaan… Een en ander zegt genoeg over mijn schildklier? 🙁

  #24714

  corneliahz
  Bijdrager

  Huh Rapunzel……….? Slaap jij met een kruik en een kaketoe??? 😯

  Hier was het vanochtend amper 1 graad boven nul, wordt echt wel frisser ja. Is weer even omschakelen. In Zwitserland staan de koeien al weer in de sneeuw!

  Koeien in de sneeuw

  Zolang ik in beweging ben heb ik het niet koud, als ik langer stilzit en vlak voor het naar bed gaan wel. Ik drink dan iets warms, ga even wat bewegen of gooi nog wat brandstof op het vuurtje. Of en/en. Ik gebruik ook lugol’s. Als ik het niet warm kan krijgen draag een robijn bij me, kleed me in iets roods, visualiseer warmte of doe de haard aan en schenk een glas wijn in 😀

  #24715

  Rapunzel
  Bijdrager

  Dat stofnest van een kaketoe komt mijn slaapkamer niet in! Ik speel een kwartiertje met kaketoe+kruik voor het naar bed gaan.

  Als ik flink in beweging ben heb ik het ook niet koud hoor! Laat staan als de haard aan is. 🙂

  Ik heb zojuist ook even een drupje Lugol’s genomen. Dat was er de laatste tijd bij ingeschoten. Toevallig heb ik vaak een rood fleece vest aan! Robijnen…..mmmmm…. klinkt duur! Robijnen en smaragden….

  #24716

  corneliahz
  Bijdrager

  Pfff…..gelukkig maar….. ;).

  Ruwe robijn of trommelsteentjes van robijn kosten niet veel hoor.

  Ik ben ook aan het overschakelen naar meer verwarmende voeding. Dus seizoensgroente, spruitjes, boerenkool etc. En nóg wat meer olie en vetten toevoegen.

  Maar goed dan dat je de Lugol’s weer ontdekt hebt!

  Grappig hè, dat je “toevallig” vaak een rood vest aan hebt…..

  #24717

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Ik weet niet anders dan dat ik het atijd koud heb, met extreem koude rechterkant, vorig jeer nog echt koud tot op het bot, zo erg koud, dat het zelfs pijn deed.

  Dit is al wel wat verbeterd, ik ben iets minder koud dan vorig jaar, zit nog niet met een deken op de bank de hele dag en de verwarming staat niet meer op 23 maar op 21 raden. Ook wordt ik nu met een kruikje gewoon warm in bed, vorig jaar ondanks 2 kruikjes( 1 bij voet en 1 op buik) nog steeds koud. Bibberen, dus moeilijk om in slaap te komen.

  Dus er is duidelijk verbetering, maar nog niet goed. Rechts is nog steeds kouder dan links, maar ik krijg mijn hand en voet nu wel gewoon warm, even hand onder de oksel of extra sok voor de voet.

  Zal lage bloeddruk ook debet aan zijn, als ik weer bij huisarts ben dan bloeddruk eens laten meten, kijken of er al verbetering in zit.

  #24718

  Webmaster
  Bijdrager

  Jullie voelen hem al aankomen…Heerlijk, die kou! Ik ben blij met die koude seizoenen. Ik loop met blote voeten en een T-shirt rond in huis en ben koutoleranter dan ooit! Dit komt omgetwijfeld door mijn hoge vetconsumptie.

  Mike

  #24719

  ruud
  Bijdrager

  Tip voor de koukleumen onder ons:

  Het is een tip die voor sommigen zoals ikzelf wel iets extra’s vraagt:

  3 x 3 teentjes knoflook per dag in je smoothie.

  Knoflook die pompt het bloed snel rond!

  Ik ben ook een koukleum maar nu heb ik het aardig warm door die knoflook.

  Ik weet niet of mensen in mijn omgeving er blij mee zullen gaan zijn.

  Ik kon er zelf niet tegen bij mensen in mijn omgeving die knoflook!

  De knoflook zit in het basic wellness program van Tine van der Maas tegen allerlei chronische ziekten.

  ik doe 3 tenen knoflook in de blender met een citroen (alles erin) en dan nog een kop water of ander sap erbij (bijv wortel/biet) en een lepel olijfolie en blenden maar tot zo fijn mogelijk en dan drinken.

  dit drie keer per dag.

  het herstelt de biochemie in het lichaam en detoxt tegelijk.

  http://www.healsa.co.za/PDF%20Files/BasicWellness.pdf

  http://www.youtube.com/results?search_query=tine+van+der+maas&aq=f

  #24720

  Rapunzel
  Bijdrager

  Hé…. bedankt voor de tip!

  #24721

  ruud
  Bijdrager

  Rapunzel: het is wel echt een heftige smoothie voor gevorderden volgens mij met die citroen er helemaal in (zij het wel in stukjes aangeboden aan de blender) en die knoflook. Je moet maar diep genoeg zakken in je leven en dan wil je alles doen om beter te worden. Levertraan eten en dit soort smoothies tot je nemen… Wie had dat ooit gedacht… Ik weet wel dat toen ik tiener was, dat ik gefascineerd was al van het moermandieet. Ik dacht toen: dat wil ik ook. Maar ik kreeg die sappen toen totaal niet weg! Kijk mij nou:-) (ik drink hem nog wel met mijn neus dicht haha).

  #24722

  Rapunzel
  Bijdrager

  Maar officieel hoort die knoflook er toch niet in? Ik ga eens kijken of ik hem weg krijg. Je hebt me zo enthousiast gemaakt dat mijn hele koelkast momenteel vol citroenen ligt! Ik vermoed dat ik het makkelijk weg krijg. Levertraan lukt me ook, met proeven en al. En die X factor boterolie – ook niet bepaald lekker – krijg ik ook al weg. Ik zal wel een zinkgebrek hebben. En toch ben ik elke dag aan de Depyrrol.

  #24723

  ruud
  Bijdrager

  Hoi Rapunzel, klopt dat die knoflook niet in het basisrecept zit, maar die wordt wel genoemd als aanvullend. En in het filmpje geeft Tine van der Maas die knoflook er ook telkens nog bij aan de zieken.

  Knap hoor als je dit wegkrijgt, hou me op de hoogte van je evt vorderingen op dit gebied!

  Idd zeg die zeer gezonde gefermenteerde boterolie die is echt zum kotzen haha.

  Zit daar zink in?

  Dat wist ik niet.

  #24724

  Rapunzel
  Bijdrager

  Nee daar zit geen zink in. Ik bedoelde dat mijn reuk- en smaakvermogen wel aangetast zal zijn door een zinkgebrek. Vandaar dat ik al die vieze dingen gewoon weg krijg!

  #24725

  ruud
  Bijdrager

  oh! zinkgebrek: in dit geval dan nog een geluk bij een ongeluk voor je (vanwege dat je vieze dingen niet hoeft te ruiken).

  zinkgebrek: dan kun je er extra pompoenpitten bij doen in het heksenbrouwsel (zie eerder opgegeven link naar schema basic wellness program)

  #24726

  ruud
  Bijdrager

  Je kunt de knoflook ook snachts onder je voeten stoppen!

  (joey introduceerde dit filmpje op een ander forum)

  #24727

  Anoniem

  Ik moet zeggen t.o.v. vorig jaar heb ik het minder snel koud over t algemeen. (Ik wijt het aan de kokosolie).

  Overdag met zo’n wisselvallige dagen als de afgelopen dagen,heb ik het wel dikwijls nog fris (maar niet meer zo koud tot op t bot). De kruik voor in bed heb ik gelukkig nog niet hoeven uithalen…sterker nog,op sommige avonden dan gloei ik helemaal (geen koorts) en gevoelsmatig voel ik dan zelfs wat klam aan. Ik slaap tot nu toe nog steeds met een tshirt en geen pyamabroek en ‘s ochtends voelen mn benen&voeten ook warm aan (qua gevoel warmer,dan dat ze feitelijk aanvoelen heb ik t idee).Heb ook totdat ik naar bed ga nog steeds het raam open.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 82)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.