Hallo allemaal!

Forum Forums Stel jezelf even voor Hallo allemaal!

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 1 jaar, 11 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #166932

  hudsefluts
  Bijdrager

  Hallo allemaal,

  Ik lees geregeld wat mee op het forum, ik ben een keer naar het Weston Price Congres geweest, heb meerdere lezingen van Mike bijgewoond. Mike is zelfs nog bij mijn vriend op de kwekerij geweest voor advies over Keltisch zeezout bij de planten. Ik heb het boek Voeding en fysieke degeneratie gelezen, maar ga hem nu opnieuw lezen. Toen ik hem de eerste keer las was ik namelijk nog overtuigd veganist 🙂

  Mijn jeugd kenmerkt zich door vele antibioticakuren, veel gaatjes in mijn tanden, wortelkanaalbehandelingen, huidkanker (melanoom toen ik 4 was) etc. Inmiddels heb ik twee kiezen met wortelkanaalbehandelingen laten trekken (via Fred Neelissen). Ik twijfel of ik de laatste ook nog zal laten verwijderen. Dat is een projectje voor 2017.

  Na anderhalf jaar veganistisch eten was ik broodmager en werd ik niet meer ongesteld. Ik at overigens niet zomaar veganistisch, maar eigenlijk paleo, maar dan zonder dierlijke producten. Jullie kunnen je voorstellen hoe gezond het was….

  Op advies van een orthomoleculair therapeut ben ik weer vlees etc gaan eten. Maar langzamerhand ben ik weer doorsnee gaan eten, hoewel we zeg maar 80% biologisch eten. Ergens durf ik de stap niet meer te zetten om over te schakelen op een ander eetpatroon (ik eet dus wel weer suiker, brood, granen, aardappels etc. Alles wat ik moet laten staan. Want hoewel ik een paar jaar geleden te mager was ben ik inmiddels te zwaar). Ik ben bang om weer zo futloos, moet etc. te worden. Hoewel ik verstandelijk wel weet dat dit iets heel anders is.

  Volgens mijn arts heb ik PDS (prikkelbaar darm syndroom). Uit de ontlastingsonderzoeken kwam geen Candida, Coeliakie etc. Maar mijn ontlasting varieert van brijig tot diarree. 2 x per maand goede ontlasting (sigaar) en ik heb geen idee meer waar het van komt. Mijn huid is moeilijk (acne) en nagels splijten snel. Mijn buik is snel opgezwollen, vaak last van gasvorming, pijn in mijn zij (bijnieren worden behandeld dmv acupunctuur) en mijn buik is gevoelig. En ik heb een kinderwens, maar ‘we oefenen ons suf’, maar zwanger word ik niet (tenminste, niet meer dan een paar dagen/weken over tijd).

  Mijn boekenkast puilt uit van de boeken over natuurlijke voeding, kruiden, supplementen etc. maar toch krijg ik het niet voor elkaar om mijn eigen gezondheid te verbeteren. Dit komt m.i. omdat ik een totale omschakeling moet maken: eten, drinken, supplementen/kruiden, beweging, stress. En dat is verdomde moeilijk…. Maar zal het toch moeten gaan doen.

  Is er een linkje binnen het forum met tips en tricks om te starten met eten volgens het WP-principe? Of weten jullie iemand die mij hierbij kan begeleiden?

  Ik ben erg benieuwd naar jullie aanbevelingen!

  Groetjes,

  Hanneke

  #166934

  -B.arr
  Bijdrager

  Welkom op het forum Hanneke, fijn dat je de moeite neemt je voor te stellen 🙂

  maar zwanger word ik niet

  Prijs jezelf en je toekomstige kind gelukkig. Zorg eerst maar dat je zelf gezond wordt, zodat je een gezond kind op de wereld kunt zetten die een goede start heeft.

  Wat betreft info om makkelijk en snel te beginnen is de site van Poekie (Lia) ideaal denk ik: http://voedingisgezondheid.nl/welkom.html
  Het basisprincipe van WP is heel simpel en je zal zien naarmate je beter gevoed raakt, het steeds makkelijker wordt “slechte” gewoonten en eetgebruiken achter je te laten. Je schrijft al over “totale omschakeling” waardoor het verhaal te groot in je hoofd wordt. Begin eerst eens met het maken van bouillon en het aanschaffen van rauwe melk, kefir, kaas en natuurlijk mooie honing. Het lijkt een heel project maar je zal zien dat je na een paar weken alweer gewend bent aan het ‘nieuwe’.

  Magnesiumbaden en vitamine C zal je wellicht al mee bekend zijn, maar noem ik toch nog maar even.

  Laat de door de dokter gegeven etiketten los. Prikkelbare darm is geen aandoening maar mijns inziens een darm die het zwaar heeft door verkeerde voeding(sgewoontes). Naarmate je beter gevoed zal raken, zal je zien dat dit soort “ziektebeelden” verdwijnen.

  Veel succes en natuurlijk veel leesplezier gewenst. Het forum staat bomvol informatie dus de basis voor een goede gezondheid ligt hier recht voor je 😀

  #166937

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Evt. wil ik je wel begeleiden, Hanneke.

  Mike

  #166940

  hudsefluts
  Bijdrager

  Hoi!

  @heksje: Dank je wel. Rauwe melk etc is al bekend, maar veroorzaakt darmloop bij mij. Rauwmelkse yoghurt en kefir gaat wel goed gelukkig.

  @ Mike: als je dat zou willen doen:heel graag! Wat heb je van mij nodig qua contact gegevens? Of is het handiger dat ik jou bel?

  #166942

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Mail mij op mikedonkers10 (at) gmail (punt) com.

  Mike

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.