Haaruitval

Dit onderwerp bevat 122 reacties, heeft 35 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Lievergezond 3 jaren, 7 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 123)
 • Auteur
  Berichten
 • #535

  mappas
  Bijdrager

  Sinds ik in oktober vorig jaar op dit forum ben heb ik m’n voedingspatroon langzaam maar zeker volledig omgegooid naar een minimum aan koolhydraten en een maximum aan (verzadigd) vet. Ik heb een kuurtje van H2O2 gedaan oplopend naar drie maal 25 druppels 35% per dag. Ik had er behalve een poosje heel dunne ontlasting geen last van. Nu gebruik ik elke ochtend een onderhoudsdosis van 30 druppels 35%. Ook gebruik ik sole en appel cider azijn. En sinds drie weken drink ik veel rauwe melk.

  Ik voel me er allemaal prima bij dus dat is het probleem niet.

  Wel heb ik een ander probleem wat me helemaal wanhopig maakt: haaruitval 😥

  Ik heb al een jaar of tien last van slecht groeiend en uitvallend haar, maar sinds ik sinds drie jaar topical minoxidil gebruik gaat m’n haar hard vooruit, bijna geen haaruitval, meer krul, en lekker vol.

  Tot een maand of twee geleden, opeens begon de haaruitval weer op te steken, en niet zo’n beetje ook. Als ik m’n haar met m’n hoofd boven de wasbak doorkamde lag die wasbak vol met haar. Als ik m’n haar vijf keer achter elkaar doorkamde lag hij vijf keer vol met haar. Als ik met m’n handen door m’n haar ging zaten m’n handen vol met haar.

  In het begin negeerde ik het, het gebeurde wel waker dat ik opeens weer wat meer haaruitval had, dat was dan vaak te herleiden naar bijvoorbeeld een drukke stressperiode, of een antibioticakuurtje, of een paar maanden intensief ibuprofengebruik, maar dat duurde dan nooit zo lang……niet zoals nu. Want het duurt nog steeds voort. En ik heb de afgelopen maanden juist zo gezond gegeten! 😯

  Ik was al eerder van plan jullie om raad te vragen, maar gisteren schoot me opeens wat door het hoofd: zou het aan de H2O2 liggen???? 😯 Ik kan niks anders verzinnen en de erge haaruitval is niet lang begonnen nadat ik anders ging eten en leven.

  En je kunt wel zaken bedenken om nóg gezonder te gaan eten, maar feit blijft dat het zo goed ging met m’n haar in m’n oude eetregime.

  Vorig jaar heb ik m’n bloed nog laten testen via de huisarts, op ijzer, schildklier etcetera, omdat ik toen ook meer haaruitval had. Maar alles was helemaal in orde en toen bleek het dus de ibuprofen te zijn.

  Dia raadt me aan m’n hormoonwaarden te laten prikken omdat m’n estrogeen misschien aan het teruglopen is en testosteron de overhand krijgt. Tja…..

  Heeft iemand een idee? Ik ben echt ten einde raad 😳

  #40113

  Anoniem

  Enjoy, sinds je zo goed bent gaan eten en je daarnaast H2O2 bent gaan gebruiken is je lichaam gaan ontgiften. Dat kan ook haaruitval geven, vooral als de klacht herkenbaar voor je is. Naast alle andere redenen die het kan hebben (hormonen) lijkt dit me de meest logische. Na verloop van tijd (breed begrip, helaas..) neemt het vanzelf weer af. Bij mij duurde het ongeveer een jaar na de start met goede voeding voor het ophield. Als het je te erg is kun je kijken of je een wat lagere onderhoudsdosering H2O2 kunt gaan gebruiken. Ga ‘s terug en kijk wat er gebeurt, misschien stabiliseert het dan wel.

  #40114

  Anoniem

  Hooggedoseerd B Ultra plex 100 van Essentinal organics wel is geprobeerd?

  #40115

  mappas
  Bijdrager

  Dank je corneliahz, ja, ik denk dat ik toch maar eens een poosje stop met de H2O2, al is het maar om te kijken wat er gebeurt. Wel jammer, ik had het gevoel dat ik er fitter van werd. Maar fit en (straks) kaal is niet echt een vooruitgang 😉

  @aagjeadvocado: nee, die slik ik niet, maar toen m’n haar wél goed was ook niet. Dus waarom zou het nu dan wat voor me doen denk je?

  #40116

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Volgens mij is het niet nodig helemaal te stoppen met H202, maar ga langzamerhand terug in dosering. Bijvoorbeeld naar 4 x 3 druppels 35 % in je water. Dan spreid je dit meer over de dag, en bekijk je na een tijdje wat dit doet.

  Een onderhoudsdosering van 30 druppels 35% vind ik behoorlijk hoog.

  #40117

  ruud
  Bijdrager

  Hoi Enjoy, ik ken iemand die heeft ook veel last van haaruitval gekregen gedurende een kuur met MMS.

  Deze kuur deed ze tegen de ziekte van lyme.

  MMS is een paardenmiddel, maar toen ze dit middel gebruikte was het voor haar wel een keerpunt in haar ziekteproces richting genezing.

  Haar haren zitten er weer aan overigens en ze is springlevend.

  Maar deze ziekte heeft ze achter zich kunnen laten.

  Dit is van mij uit geen reclamepraatje voor de MMS, want het laat chloor in je lichaam achter, daar ben ik geen voorstander van.

  Maar haaruitval in jouw geval lijkt een detoxsymptoom: een zogeheten herxheimerreactie: je lichaam voert iets toxisch af, wat ook weer erg positief kan zijn mijns inziens.

  Als je eenmaal de smaak van het detoxen goed te pakken hebt, dan is het bijna een overwinning als je de ¨herxsymptomen¨, hoe heftig ook, op waarde kan schatten.

  Ik ben echt al flink lang aan het herxen: te weten sinds 2008: er komt geen einde aan.

  Maar ja, welke keus heb ik als chronisch geintoxiceerde, geinfecteerde en ondervoede persoon met een wens om te leven?

  #40118

  Anoniem

  Lievergezond mijn ervaring is als je haaruitval heb, en je slikt Ultra-plex 100 dat het meteen stopt en je haar wordt voller, ik heb van mezelf nogal peenhaar maar sinds ik dit 1 of 2 x per jaar een paar weken slikt is mijn haar er duidelijk dikker van.

  B-vitamines hebben best wel invloed op de conditie van je haar, dat zeggen kappers ook.

  #40119

  Webmaster
  Bijdrager

  Dit is een interessante invalshoek. Enjoy, je zou wel eens een ernstig tekort aan B-vitamines kunnen hebben! Ik denk dan meteen aan biergisttabletten of aan edelgistvlokken.

  Nog een gedachte:

  Ik heb je in de Midden-Beemster ontmoet eind vorige maand. Die blonde haarkleur kan je nooit van jezelf hebben! Heb je ooit je keuze van haarverf meegenomen in je zoektocht naar de oorzaak van je haaruitval?

  Mike

  #40120

  mappas
  Bijdrager

  Dank voor jullie uitgebreide reacties! 😛

  Nee Mike, de laatste 20 jaar is dit niet meer m’n eigen haarkleur, daarvoor wel. En inderdaad is haarverf niet bevorderlijk voor de kwaliteit van je haar, maar ik gebruik al jaren dezelfde, dus ook in de periode dat m’n haar (met minoxidil) wél goed groeide.

  En ik weet ook dat haarverf een behoorlijk controversieel product is, maar je hebt met je mensenkennis ook vast kunnen inschatten dat ik best wel ijdel ben, en dat ik niet sta te springen om met een onopvallend middenblond koppie door het leven te gaan 😳 .

  Misschien dat vitamine B tekort toch een feit is………ik eet natuurlijk nog maar weinig brood en ook geen bananen meer in m’n dagelijkse smoothie (ik lees net dat er vit. B in bananen zit). Anderzijds lees ik dat er ook vit. B in vlees, melk, kaas en eieren zit, maar misschien niet zoveel. Dus laat ik dat maar doen.

  Is biergist even goed als vitamine B complex? Ik zie dat er in dat Ultra B-plex ook weer extra calcium zit, en dat had ik juist afgezworen omdat ik van die bladderende nagels kreeg doordat ik veel melk en kaas ben gaan eten. Het gaat nu net een beetje beter met m’n nagels.

  #40121

  Poekie
  Moderator

  @enjoy,

  Zomaar even een hersenspinsel: Naar gelang jij je beter gaat voeden zou het dan niet zo kunnen zijn dat je op een gegeven moment ook minder tegen chemische stoffen kunt, ten opzicht van vroeger.

  Dan zou zo’n haarverf toch een probleem kunnen gaan vormen.

  #40122

  mappas
  Bijdrager

  Zou best kunnen hoor Poekie, maar ik probeer eerst alle andere mogelijkheden als je het niet erg vindt 😉

  #40123

  Anoniem

  Enjoy,

  Ik weet niet of je een man ben of vrouw, maar veel mannen (ik ook) hebben last van kaal worden. Ben nu bijna 30 en on top aardig kaal. Dit heeft te maken met de mannelijke hormonen en een allergie hiervoor van de haarzakjes. je schrijft dat je minoxidil gebruikt. Dit werk in op de hormoonspiegel van het lichaam en werkt daarmee dus verstorend. Ik zelf smeer dat voor geen goud dagelijks op m’n hoofd.

  Natuurlijke tips tegen haaruitval:

  – Neem voldoende B vitamines

  – Neem de supplementen: MSM/Selenium/Zink/glucosamine.

  – Doe dingen die je leuk vind

  – Los emotionele stress op

  – Ontspan, pak de sauna.

  #40124

  Anoniem

  Hallo Enjoy,

  Ook ik heb al maanden last van enorme haaruitval (ben 60 jaar)

  Maar mijn hormonen zijn nog steeds niet in balans (overgang)

  Het is bij mij dus ook een hormonenkwestie.

  Waarschijnlijk teveel testosteron aanmaak en te weinig vrouwelijke hormonen (oestrogenen e.d.)

  Ik ben onlangs begonnen met Isoflavonen (oestrogenen uit planten) in de hoop dat dit verbetering gaat geven.

  Ik word er ook wanhopig van.

  Ik laat weten of het gaat helpen.

  sterkte ermee.

  #40125

  Webmaster
  Bijdrager

  Kijk uit voor fyto-oestrogenen! Laat me raden: zijn deze op sojabasis? Oestrogenen kunnen kanker veroorzaken, met name borstkanker! De oplossing zit niet in oestrogenen, maar in het in evenwicht brengen van de bijnieren en schildklier. Haaruitval heeft te maken met een trage schildklier en dat heeft weer te maken met overactieve bijnieren. Bij vrouwen zijn de bijnieren de klieren die testosteron aanmaken.

  Mike

  #40126

  Dirtsa
  Bijdrager

  Wat ik gelezen heb is dat vrouwen na de overgang te weinig progesteron aanmaken en dus teveel oestrogeen in hun lichaam hebben. Dit zorgt voor een heel aantal klachten (waaronder ook gewichtstoename, vocht vasthouden, slaapproblemen ect)

  Ik weet niet of er een natuurlijke manier is om dit balans terug te krijgen, maar je zou kunnen denken aan progesteron creme. Deze creme smeer je op armen,borst,binnekant benen, er is wel een speciaal protecool voor het smeren (14 dagen achter elkaar met een tussenstop) maar het zorgt ervoor dat je progesterongehalte omhoog gaat.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 123)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.