Grasgevoerd?

Dit onderwerp bevat 50 reacties, heeft 13 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Jur 4 jaren, 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 51)
 • Auteur
  Berichten
 • #3371

  I-lady
  Bijdrager

  Er moet mij even iets van het hart..bij mij in de buurt zit een biologische boerderij die biologisch kalfsvlees verkoopt.Op de website staat dat de kalveren veel buiten lopen en veel gras eten etc.

  Ik kom echter meerdere keren per dag langs dat bedrijf en zie de kalveren echt zelden buiten lopen..veel gras zullen ze dus niet krijgen.

  Ik vindt dat wel een beetje krom..je betaald er wel voor..op deze manier weet je nog niet wat je koopt/eet.

  #77232

  naief
  Bijdrager

  het hangt ook af waar alle percelen van de boerderij liggen. De percelen rondom de boerderij worden meestal gebruikt om de melkkoeien te weiden. Het jongvee loopt dan vaak op de achterste percelen of misschien een kavel verderop. Je conclusie is dus voorbarig. Je kan het ze beter vragen.

  #77233

  I-lady
  Bijdrager

  Ze hebben alleen stierkalveren voor de slacht en de percelen zijn allemaal te zien vanaf het land.Maar je hebt gelijk,ik kan het ze beter vragen en dat wil ook gaan doen..

  #77234

  naief
  Bijdrager

  Als je van plan was daar te bestellen zou ik dat zeker doen. Ze hebben in elk geval de schijn tegen.

  #77235

  I-lady
  Bijdrager

  Ja..ik ga erheen en dan ga ik ze gewoon de hemd van het lijf vragen..wil ook niet te snel {negatief} oordelen.

  #77236

  Ik kreeg vanmorgen een reactie op mijn blog van een ietwat boze boer. Ziehier mijn reactie

  http://ondermoedersvleugels.wordpress.com/2013/07/01/een-wakkere-boer-let-op-zijn-voer/

  #77237

  Webmaster
  Bijdrager

  Goed verwoord, F&M, complimenten!

  Mike

  #77238

  Super, Food en Mood!

  #77239

  Thanks, ik had jou er al over gemaild. Maar goed dat je nog niet had geantwoord. Zelfredzaam moeten we worden, dit soort dingen dwingt mij om me dieper in de materie te verdiepen. Daarbij is het ook nog leuk om te doen.

  Maar nu ben ik er even klaar mee. Snel naar buiten , de zon in, voordat hij weer weg is 🙄

  #77240

  De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het niet mijn kennis is. Ik heb er eerst een heel artikel van Michael Pollan voor moeten vertalen. Zo ben je op ÊÊn artikel uren bezig maar het is voor het goede doel zullen we maar zeggen 😉

  #77241

  I-lady
  Bijdrager

  Goed verwoord inderdaad,heel duidelijk!

  #77242

  Alexandra
  Bijdrager

  Wow, goed bezig F&M! Ik hoop ook nog een keer de informatie van hier en anderen na te kunnen vertellen. Maar zover ben ik nog niet. Ik ga gewoon deze blog maar weer delen op mijn facebook 😀 Eens kijken of we nog mensen wakker kunnen maken behalve boeren!

  #77243

  Anoniem

  Weer een goed stukje, Food en Mood! Ik volg je blog al een tijdje en ik vind je posts zeer interessant :). Ga zo door!

  #77244

  naief
  Bijdrager

  @food en mood

  ik denk dat de boer heeft gereageerd op je antwoord onder je blog. Daar heb je het over synthetische groeihormonen. Wel heel knap hoe je zo inhoudelijk bent, zonder dat je heel veel inhoudelijke kennis hebt over de nederlandse landbouw. Helaas ga je daar en heel veel anderen mensen die hier wat over schrijven mank. Want als je je goed probeert in te lezen op internet, komt je vaak al snel uit op artikelen uit Amerika. Daar worden inderdaad groeihormonen gebruikt. In Nederland is dit verboden in de melkveehouderij!

  Niet meer dan logisch dat die boer daar op reargeert! Hij wordt vals beschuldigd van geknoei met hormonen!

  #77245

  Dat blogs wat Food en Mood geschreven heeft zijn erg leerzaam maar ook in duidelijke schrijfstijl. Zeker is zij goed bezig!

  Heb de reactie van die ene boer gelezen waar Food en Mood erover heeft.

  Hoe meer mensen wakker worden hoe beter, maar mensen zijn veelal zo erg sterk geconditioneerd in hun beperkte denkvisie over allerlei dingen dus ook over voeding en gezondheid, daardoor leven heel veel mensen in onwetendheid en moeten ze uit hun slaap wakker geschud worden, dat is geen makkelijke en mogelijk zelfs onmogelijke opgave, want bij sommige mensen kun je overtuigen maar er zijn ook mensen die zo erg extreem sterk in hun beperkte denkvisie blijven hangen dat je eigenlijk hun vijand bent als je anders erover denkt. Dat Food en Mood de “boze” boer probeert te overtuigen vind ik echt heel dapper van haar, echt wauw!

  Gezondheid,

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 51)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.