Goede B vitamine

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Goede B vitamine

Dit onderwerp bevat 40 reacties, heeft 12 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Devotion 2 jaren, 4 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 41)
 • Auteur
  Berichten
 • #143676

  Debsy
  Bijdrager

  Ik zoek eigenlijk een goede B vitamine voor haar/nagels etc..

  Is biergist ok? En welk merk?

  #143681

  fatsnotbad
  Sleutelbeheerder

  Hier is al veel over geschreven. Als je op zoek bent naar natuurlijke supplementen die meer te maken hebben met voeding rollen hier steevast biergist en edelgistvlokken uit.

  Mike

  #143990

  curvers
  Bijdrager

  biergist pillen of ?

  #143991

  Lievergezond
  Bijdrager

  Ja biergist is een goede bron van b-vitaminen (en goedkoop), net als edelgistvlokken http://tinyurl.com/p9oo8zp al zijn ze niet inwisselbaar. In biergist ontbreekt b-12: die moet je dan apart kopen nog. Dat moet je zowiezo ook met b-complex, want daar zit vaak te weinig vitamine b12 in om een tekort in te halen.

  #144018

  Debsy
  Bijdrager

  Het irritante van edelgist vind ik dat t vlokken zijn, ik heb liever soort compacte pil of is dat ook niet het geval met biergist?

  #144022

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi Debsy, edelgist is best lekker: ik strooi het over mijn eten.
  Biergist zijn mmestal pillen: ik zou en biergist en edelgist gebruiken: omdat ze niet hetzelfde zijn.

  #144034

  Debsy
  Bijdrager

  Is die van de natuurwinkel goed de edelgist?

  #144035

  Debsy
  Bijdrager

  De vraag is omdat ik altijd fijn haar heb gehad. Maar was altijd wel veel en op zich prima.
  Heb 2 zwangerschappen gehad en veel stress door relatie.
  Ben echt te mager geweest in die tijd.

  Anyways heb sinds half jaar eigen huis. Ben 3 kilo aangekomen.(denk dat ik weer beter opneem) Was daarvoor ook al wat aangekomen hoor..en mensen zeggen dat ik er goed uit zie. Denk omdat ik veel rustiger ben. Ik irriteer me alleen aan mijn haar. Het is volgens mij fijner en droger als voorheen.
  Ik zou graag mijn haar weer willen zoals het was voor mijn zwangerschappen.
  Zou dat nog kunnen? Ben inmiddels 36

  #144036

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi Debsy ik zou echt niet weten waarom de edelgist van de natuurwinkel geen goede edelgist zou zijn. Ik gebruik die in elk geval (als ik eraan denk).

  #144049

  Debsy
  Bijdrager

  Ok thanx!
  Zag je ook mijn andere post? 😉

  #144050

  Devotion
  Bijdrager

  Zijn die wel candida vrij dan?

  #144053

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi Devotion i.t.t. wat vaak gedacht wordt, kan edelgist gewoon gegeten worden bij candida. (staat ook in Alles draait om je hormonen, van Rineke Dijkinga, p. 362.)

  #144054

  curvers
  Bijdrager

  Is dat een goed boek Lievergezond ? klinkt interessant namelijk

  ik heb trouwens van die b12 zuigtabletten, men zegt dat die erg goed zijn (goed opgenomen wordt) ik weet niet of iemand dat kan beamen dan wel tegenspreken?

  #144055

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi Debsy, puur hormonaal bekeken past haaruitval bij: een laag testosterongehalte, een hoog cortisolgehalte en hypothyreoidie (onderfunctionerende schildklier). Zou het niets voor je zijn om eens een hormonaal profiel op te laten stellen? http://bioprofiel.nl/
  Je kunt ook het boek Alles draait om je hormonen van Rineke Dijkinga erop naslaan: daar staan precies alle symptomen per te onderzoeken hormoonspiegels in. Dan kun je gericht zien welke hormoonspiegels bij jou hoe kunnen worden bijgespijkerd.

  #144056

  Lievergezond
  Bijdrager

  hoi Curvers, ik heb b12 zuigtabletten. Geen klagen over. Vroeger had ik van die tintelvoeten die ik niet meer heb. Ik heb b12-tabletjes met methylcolabamine. Welke stof zit in jouw zuigtabletten?

  Dat boek van Rineke Dijkinga: opent mijn ogen weer op een bepaalde manier. Het maakt bewust van wat bepaalde voedingsmiddelen hoe kunnen bijdragen aan de gezondheid. Bij elk recept staat beschreven wat de uitwerking is en dan zijn er nog interessante bijlagen en er is achterin een alfabetische index met belangrijke termen en toelichting. Ik vind het een interessant boek. Alleen echt Westonprice.nl-proof is het niet denk ik. Verder: ik kamp persoonlijk weer met allergieen en onverteerbaarheden die ook niet altijd bestand zijn tegen de recepten uit dat boek (ik verdraag geen tomaten bijv. en broccoli gaat ook de verkeerde kant op). Dus weet je: alles is een persoonlijke zoektocht. Daar haal ik die ideeen vandaan en daar die.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 41)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.